Emigrantė iš Airijos prabilo apie Gretos Kildišienės klystkelius

„Visą kaltę dėl vagystės Greta iš pradžių bandė suversti man“, – portalo lrytas.lt žurnalistei prabilo Rūta. Airijoje gyvenanti lietuvė ryžosi kalbėti, nes mano, kad visuomenė turi žinoti apie į Seimą su „valstiečiais“ patekusios 31 metų G.Kildišienės (Mikalauskaitės) praeities klystkelius, kuriuos politikė linkusi nuslėpti.

G.Kildišienė praeityje buvo įsipainiojusi į tamsią istoriją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Kildišienė praeityje buvo įsipainiojusi į tamsią istoriją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 8:02 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 7:53 PM

2006 metais Panevėžyje buvo atidarytas populiaraus tinklo restoranas-picerija, kurios pagrindinis biuras – Kaune. Rūta ten įsidarbino direktore ir gamybos vadove, o G.Mikalauskaitė kartu su dar viena mergina – administratorėmis.

„Greta prižiūrėjo padavėjų darbą, paimdavo iš kasos pinigus, atiduodavo juos atvykusiems inkasatoriams. Ji turėjo raktą nuo seifo. Aš darbą baigdavau 17 valandą, o Greta – po restorano uždarymo“, – prisiminė emigrantė Rūta.

Vieną dieną Rūtai paskambinusi buhalterė iš Kauno pasakė, kad trūksta pinigų.

„Greta, atidaryk seifą“, – paprašė direktorė.

Tačiau G.Mikalauskaitė nepaisė restorano vadovės prašymo: „Aš buvau vyresnė, o ji – „pacankė“, man akis draskydavo“.

Rūta susisiekė su biuru Kaune. Atvyko regiono vadovas. Buvo atrakintas seifas – jame trūko nemažos sumos pinigų.

„Arba atiduodate pinigus, arba kviečiame policiją“, – tada pasakė regiono vadovas.

Rūta pamena, kad tik po kurio laiko pinigai buvo grąžinti.

Abi administratorės buvo apklaustos, rašė pasiaiškinimus. Paklausta, ar galėjo kas nors kitas tada paimti pinigus iš seifo, Rūta patikino, kad ne: „Buvo tik du raktai: vienas – mūsų restorane, kitas – biure Kaune“.

Rūta svarstė, kad tai gali būti ta pati vagystė, dėl kurios 2006 metais Panevėžyje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo iš juridinio asmens. 2007 metais teismo tyrimas buvo nutrauktas susitaikius kaltininkui ir juridinio asmens atstovui. Tyrimo metu išaiškėjo, jog bendrininkės – G.Mikalauskaitė ir kita mergina – pasisavino iš įmonės 1,3 tūkst. litų (376 eurus).

Tačiau gali būti, kad tais metais buvo dar ir kita vagystė – Rūta prisiminė, kad prieš ateidama dirbti į piceriją Greta dirbo kitame, viešbutyje esančiame restorane, kurio vadovai po to jos ieškojo.

„Kodėl moteris su tokia praeitimi gali dirbti Seime?“, – stebėjosi Rūta.

Kai po „Lietuvos ryto“ tyrimo apie G.Kildišienės ir „valstiečių“ vedlio R.Karbauskio ryšius visuomenėje kilo didžiulis skandalas, emigrantė susidomėjusi atidžiai jį sekė. Tačiau Airijoje gyvenanti lietuvė ne iš karto atpažino dar labiau išgražėjusią buvusią bendradarbę.

Rūta prisimena Gretą kaip gražią, valdingą. Tačiau ji mokėjo kalbėti ir labai meiliai, paskleisti savo kerus: „Kai jai reikėdavo naudos, būdavo kaip lapė. Manau, ir R.Karbauskis taip užkibo.

O man ji dirbdama restorane buvo pasakiusi, kad nenusiramins tol, kol manęs nesužlugdys. Bendradarbės įspėjo, kad ji prieš mane kelia sąmyšį, nori užimti mano, direktorės, vietą“.

Pasirodo, Greta labai domėjosi horoskopais. Ryte užėjusi į savo kabinetą direktorė Rūta rasdavo degintų žvakių. Kartais paaiškėdavo, kad restorano signalizacija buvo priduota ne vidurnaktį, kaip turėjo, o tik 3-4 valandą nakties.

Rūtos ir Gretos keliai išsiskyrė 2007 metų vasarą, kai sumažėjus lankytojų restoranas buvo uždarytas: „Po kokių metų pamačiau Gretą Panevėžyje važinėjančią su nauju „Peugeot“. Praėjusį savaitgalį perskaičiusi jūsų rašytą tyrimą ne iš karto ją pažinau. O kai ją pažinau, nenustebau, kad įsitaisė Seimo rūmuose, nes moka lipti per kitų galvas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.