Paskutinis lašas – Greta Kildišienė nuslėpė nuo rinkėjų 1300 litų vagystę

Į skandalingą istoriją dėl ryšių su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu R.Karbauskiu įsivėlusi 31 metų Seimo narė G.Kildišienė nuo visuomenės nuslėpė tamsų savo biografijos faktą. Daugiau nei prieš dešimtmetį jai buvo iškelta baudžiamoji byla dėl turto pasisavinimo iš vienos įmonės, kurioje ji tuo metu dirbo administratore.

G.Kildišienė nuslėpė nuo rinkėjų praeities šešėlius.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
G.Kildišienė nuslėpė nuo rinkėjų praeities šešėlius.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 4:54 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:04 PM

„Patvirtiname, kad 2006 metų pradžioje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo iš juridinio asmens.

2007 metais teismo patvirtintu nutarimu tyrimas buvo nutrauktas susitaikius kaltininkui ir juridinio asmens atstovui“, – naujienų portalui lrytas.lt penktadienį pranešė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Tyrimas pradėtas Panevėžio policijos komisariate.

Byla buvo iškelta dėl lėšų pasisavinimo iš įmonės, kurioje G.Kildišienė (tuo metu dar Greta Mikalauskaitė) dirbo administratore.

Teisėsauga pričiupo ją ir jos bendrininkę.

Tyrimo metu išaiškėjo, jog bendrininkės pasisavino iš įmonės 1,3 tūkst. litų.

Lrytas.lt žiniomis, būsima politikė savo kaltę pripažino ir susitaikė su nukentėjusia pripažinta firma.

Vėliau ji išvyko į Jungtinę Karalystę.

Teistumo jauna moteris išvengė, o apie bylą visuomenei nė žodžiu neužsiminė.

G.Kildišienė pirmadienį turėtų atsisakyti Seimo nario mandato. Apie tai viešai pareiškė „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis.

Triukšmas dėl G.Kildišienės kilo prieš savaitę, kai dienraščiui „Lietuvos rytas“ pavyko išsiaiškinti, jog ji važinėja prabangiu visureigiu „Range Rover“, kuris priklauso R.Karbauskio valdomam Agrokoncernui.

Paaiškėjo, kad daugiau nei 40 tūkst. eurų mašinos išperkamosios nuomos sutartis buvo sudaryta su G.Kildišienės motina Vladislava Mikalauskienė, kuri dirbo darželio auklėtoja ir pajėgė mokėti 1000 eurų nuompinigius per mėnesį.

R.Karbauskis ir G.Kildišienė slėpė nuo rinkėjų, kas ir už kokią sumą nuomojasi automobilį.

Iki šiol paslaptis, kokie ryšiai gali sieti įtakingą politiką, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininką R.Karbauskį ir jo favorite pramintą G.Kildišienę – po pažinties su juo 12 klasių baigusi mezgėja iš Panevėžio padarė svaiginamą karjerą.

Parlamentarės biografijoje apie jos mokslus būta akivaizdžių neatitikimų. Prieš rinkimus „valstiečių“ kandidatė vienmandatėje Anykščių-Panevėžio apygardoje biografijoje nurodė, kad studijuoja aprangos technologiją ir verslą Vilniaus kolegijoje, o anksčiau ten pat Teisės fakultete studijavo teisę.

Tačiau dienraštis „Lietuvos rytas“ išsiaiškino, kad šioje aukštojoje mokykloje nėra nei Teisės fakulteto, nei teisės studijų programos. 2008 metais G.Kildišienė įstojo į neakivaizdines teisės studijas Utenos kolegijoje, bet už akademines skolas buvo pašalinta iš jos dar pirmame kurse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.