R.Žemaitaitis apie R.Karbauskį: „Akivaizdu, kad jis Gretą įsimylėjęs“

„Įdomiausia yra tai, kad partijos (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. – Red.) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, taikydamas visiems aukštus standartus, kalbėdamas apie sąžiningumą, atvirumą, pats akivaizdžiai elgiasi nedorai ir nesąžiningai“, – penktadienį Žinių radijuje kritikos strėlių „valstiečių“ lyderiui ir kitai partijos narei Gretai Kildišienei negailėjo opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Remigijus Žemaitaitis Žinių radijuje negailėjo kritikos R.Karbauskiui.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Remigijus Žemaitaitis Žinių radijuje negailėjo kritikos R.Karbauskiui.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 8:28 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:21 PM

Mano, kad juos sieja romantiški santykiai

„Tvarkiečiui“ taip pat užkliuvo jau ilgą laiką linksniuojami galimi R.Karbauskio ir G.Kildišienės romantiški santykiai: „Man, kaip krikščioniui, jau rinkimų metu buvo įstrigę ir po rinkimų, kaip jis kalba apie šeimą, apie šeimos vertybes, apie žmoną, ir dabar, kai pasirodo tokie dalykai... Atrodo, kad jis su ta ponia Kildišiene jau net gal ir gyvena kartu kurį laiką, būna kartu...“ Opozicinės partijos narys R.Žemaitaitis mano, kad „valstiečių“ lyderis tikrai puoselėja romantiškus jausmus G.Kildišienei, nes, pasak jo, tik įsimylėjęs vyras gali taip ginti moterį.

„Toks beatodairiškas puolimas, beatodairiškas gynimas, man atrodo, natūralu, kad gali tik įsimylėjęs vyras šitaip ginti savo moterį. Manau, jog akivaizdu, kad jis Gretą įsimylėjęs, nes jeigu taip būtų atsitikę bet kuriai kitai frakcijos narei, tai aš labai abejoju, ar jis taip gintų“, – savo nuomonę dėstė R.Žemaitaitis.

Nesupranta parlamentarų elgesio

R.Žemaitaičiui nuostabą kėlė ir tai, kad apie kilusį skandalą pradėjo kalbėti Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė, parlamentaras Povilas Urbšys, kurie, pasak „tvarkiečio“, šios situacijos komentuoti neturėjo. „Dar keistesnė situacija, kai jį pradeda ginti ir kažkaip interpretuoti mūsų bičiulė, kolegė R.Baškienė, kuri yra labai garbingas žmogus, arba P.Urbšys, kuris labai vertinamas. Į šią painią istoriją įsipainioja du, sakyčiau, autoritetingi žmonės, manau, tai yra keista“, – kalbėjo parlamentaras.

Jis tikino, kad jei tik kilus skandalui G.Kildišienė būtų atvirai pasakiusi, kokia yra situacija, kad automobilį nuomojasi jos mama už pinigus, gautus tragiškai žuvus sūnui, dabar nebūtų tokių diskusijų.

„Tai reikėjo padaryti prieš pusantros savaitės. Aš manau, kad perlenkia lazdą jų viešųjų ryšių specialistai, nes matyti, kad jie visiškai nevaldo situacijos.

Jie nusprendė paimti autoritetingus Seimo narius, kurie gerbiami kitų Seimo narių, ir dabar tarsi jie turi aiškinti, tarsi R.Karbauskis ir G.Kildišienė nebeaiškina, o aiškina jie.

Aš manau, kad tiek R.Baškienės, tiek P.Urbšio reitingai turėtų kristi labai smarkiai, pasitikėjimas tais politikais turėtų labai nukristi, nes jie aiškina trečios šeimos, nesusijusios su partija, santykius. Tai – nesuvokiamas dalykas“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Pasipiktino dėl ataskaitų

R.Žemaitaitį papiktino R.Karbauskio žodžiai, kad Seimo nariai, išvykę į komandiruotes, neruošia ataskaitų.

„Jis meluoja. Aš ir kiti Seimo nariai, kurie važiuoja į JAV, rašome ataskaitas ir parašome jas per tris dienas, kartais ir per vieną. Ir dabar mums meta kaltinimą, kad niekas neruošia, kad mes visi kalti.

Tai dabar aš ir kiti aštuoni Seimo nariai galime jį paduoti į teismą už įžeidimą“, – piktinosi „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis.

„Kokie jie žalieji?“

„Tvarkietis“ kritikos strėlių paleido ir į R.Karbauskio naująjį „Cadillac“ markės automobilį, kuris, pasak R.Žemaitaičio, žaliojo pažiūras deklaruojančiam parlamentarui netinka.

„Jie sako, kad yra žaliųjų partija, kuri pasisako už sveiką gyvenseną, gamtą, gamtos saugojimą, ir še tau – išlenda, kad jis nusipirko „Cadillac“, kuris benzino ryja nuo 15 iki 20 litrų. Tai tada klausimas, koks jis žaliasis ir kokiai jis ten žaliųjų partijai atstovauja.

Amžiną atilsį Bronislovas Lubys, kad ir koks turtingas buvo, važinėjosi elektromobiliu. Aišku, galima važinėtis kokia tik nori mašina, tegul jis turi tą „Cadillac“, bet tegul nekvailina mūsų ir nelaiko kvailais Lietuvos žmonių, nes tai yra akivaizdu.

Jeigu tu važinėjiesi tokia mašina ir savo draugei nuperki visureigį, kuris irgi tiek pat benzino ryja, tai tada kyla klausimas, kokie jie ten žalieji?“ – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Pritaria privalomajai karo tarnybai

Paklaustas, ką mano apie visiems jaunuoliams privalomą karo tarnybą, R.Žemaitaitis sakė pritariantis šiai idėjai ir apie tai „Tvarka ir teisingumas“ kalbėjo jau rinkimų metu.

„Karinė parengtis turėtų būti, ir mūsų partija rinkimų metu tą patį sakė, mes turime apie tai kalbėti ir turime startuoti. Gal reikia startuoti nuo 2019, gal nuo 2020 metų, bet aiškiai turime pasakyti, kas turi joje dalyvauti, ar ir merginos, ir vaikinai“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Kaip galimą alternatyvą jis minėjo 4 ar 5 mėnesių trukmės kursus, kuriuos galėtų išeiti visi, tiek vaikinai, tiek merginos, vos baigę 12 klasių. Jie tai galėtų daryti savo gimtuosiuose miestuose, kur yra laisvų patalpų.

Jo nuomone, taip pat netvarkinga yra sistema, kurią naudojant šiuo metu išrenkami jaunuoliai, kurie pateks į šauktinių sąrašą.

„Dabar netvarkinga, kad burtais kažkaip skirstoma, man tai nelogiška, nesuvokiama. Vakar Laukuvos seniūnijoje viena mama sakė, kad jos sūnui 24 metai, praėjusiais metais vedė, susilaukė vaiko, dirba ir dabar tą jaunuolį paima į karo tarnybą.

Tai nelogiška, taisyklės yra nesuderintos. Girdime, kad į privalomąją karo tarnybą šaukia Domantą Sabonį, šaukia kitus sportininkus ir jiems taikoma išimtis, nes jie yra sportininkai. Tai kuo skiriasi Laukuvos žmogus su vienu vaiku nuo D.Sabonio? Jie niekuo nesiskiria. Jie absoliučiai vienodi jaunuoliai. Tai tas diskriminavimas yra“, – Žinių radijuje kalbėjo R.Žemaitaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.