Svaigi mezgėjos Gretos Kildišienės karjera subliūško su trenksmu

Nuo mezgimo staklių – į Seimo rūmus, tiktai neilgam. „Valstiečių“ vedlio Ramūno Karbauskio globotinės Gretos Kildišienės žvaigždė politikos padangėje žibėjo ryškiai, bet trumpai. Po „Lietuvos ryto“ tyrimo parlamentarei teko trauktis.

Taip G.Kildišienė atrodė prieš keletą metų (nuotr. kairėje), o taip atrodo dabar. Raskite skirtumus.<br>Lrytas.lt nuotr.
Taip G.Kildišienė atrodė prieš keletą metų (nuotr. kairėje), o taip atrodo dabar. Raskite skirtumus.<br>Lrytas.lt nuotr.
Taip G.Kildišienė atrodė prieš keletą metų (nuotr. kairėje), o taip atrodo dabar. Raskite skirtumus.<br>T.Bauro nuotr.
Taip G.Kildišienė atrodė prieš keletą metų (nuotr. kairėje), o taip atrodo dabar. Raskite skirtumus.<br>T.Bauro nuotr.
Buvusios mezgėjos G.Kildišienės iš Panevėžio gyvenimas naujomis spalvomis nušvito po pažinties su milijonieriumi, „valstiečių“ lyderiu R.Karbauskiu.<br>„Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
Buvusios mezgėjos G.Kildišienės iš Panevėžio gyvenimas naujomis spalvomis nušvito po pažinties su milijonieriumi, „valstiečių“ lyderiu R.Karbauskiu.<br>„Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
Pirmadienį G.Kildišienė bandė šypsotis, nors proga nebuvo linksma: ji įteikė prašymą nutraukti Seimo nario įgaliojimus.
Pirmadienį G.Kildišienė bandė šypsotis, nors proga nebuvo linksma: ji įteikė prašymą nutraukti Seimo nario įgaliojimus.
Kai viešai buvo paskelbta, kad „Range Rover“ nuomos sutartis su G.Kildišienės motina nutraukta, visureigis praėjusią savaitę tebestovėjo prie politikės namų Panevėžyje.
Kai viešai buvo paskelbta, kad „Range Rover“ nuomos sutartis su G.Kildišienės motina nutraukta, visureigis praėjusią savaitę tebestovėjo prie politikės namų Panevėžyje.
G.Kildišienė pasirodė Vilniaus kolegijoje, kur gynėsi parengtą bakalauro darbą apie moteriškų paltų gamybą.
G.Kildišienė pasirodė Vilniaus kolegijoje, kur gynėsi parengtą bakalauro darbą apie moteriškų paltų gamybą.
Daugiau nuotraukų (6)

Rasa Karmazaitė, Asta Martišiūtė („Lietuvos rytas“)

2017-01-24 05:28, atnaujinta 2017-04-11 15:02

„Kai baigsis mano kadencija ir kai po to bus aišku, ar aš vėl tapsiu Seimo nare, ar ką nors kita veiksiu, tada mes ir kalbėsimės. Man dar nusimato ne vieni darbo Seimo nare metai“, – užtikrintu balsu vos daugiau kaip prieš savaitę dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistei aiškino G.Kildišienė. Taip politikė kalbėjo paklausta, ar ateityje ketina užsiimti drabužių modeliavimu. Buvusi mezgėja iš Panevėžio studijuoja Vilniaus kolegijoje aprangos technologiją ir verslą.

Ką tik iškepta politikė planavo karaliauti Seime galbūt dar ir kitą kadenciją, tačiau jos svajonė staiga dužo.

Pirmadienio rytą G.Kildišienė pasirodė Vilniaus kolegijoje, kur gynėsi parengtą bakalauro darbą apie moteriškų paltų gamybą. Po to ji įteikė pareiškimą Vyriausiajai rinkimų komisijai – paprašė nutraukti Seimo nario įgaliojimus.

Vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje turės būti surengti nauji rinkimai. Toje apygardoje rinkėjai taip ir nespėjo geriau pažinti jų patikėtinės parlamente.

Per pernai vykusią rinkimų į Seimą kampaniją G.Kildišienė, skirtingai nei kiti kandidatai, vengė debatų televizijų studijose.

O į porą susitikimų su rinkėjais Anykščių rajone tada ją lydėjo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R.Karbauskis.

47 metų politikas pats atsakinėjo į rinkėjų klausimus, o šalia jo stovėjusi partijos naujokė tik žaviai šypsojosi.

Paklaustas, kodėl nekalba G.Kildišienė, R.Karbauskis rinkėjams aiškino, kad ji su jais kalbės ir atsakys į jų klausimus, kai praleis Seime dvejus metus.

Kortas sumaišė skandalas

Su „valstiečių“ banga į Seimą pernai rudenį įplaukusi panevėžietė Vilniuje pastebimai atkuto, o savo buvusias bičiules pašalino iš draugų sąrašo socialiniame tinkle.

Į darbą politikė atriedėdavo baltintos kavos spalvos visureigiu „Range Rover“, vilkėjo išskirtinius apdarus, segėjo brangų laikrodį.

Seime ji nuolat šmėžavo šalia R.Karbauskio – politikas jaunai bendražygei patikėjo didžiausios Seimo frakcijos seniūno pavaduotojo pareigas. Taip pat ji tapo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja.

Anksčiau visuomenei mažai pažįstama moteris užsimojo tapti dar ir Kultūros komiteto, Etikos ir procedūrų komisijos, Tarpparlamentinių ryšių su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis bei kitomis šalimis grupių nare.

Seimo rūmuose pasklido šnabždesiai apie abiejų „valstiečių“ galimai artimus ryšius, buvo abejojama partijos vedlio globotinės kompetencija, anglų kalbos žiniomis. Tačiau jie patys tų kalbų tarsi negirdėjo.

G.Kildišienė jau pakavosi lagaminus į Niujorką, į Tarpparlamentinės Sąjungos renginį Jungtinėse Tautose.

Vėliau parlamentarė turėjo vykti dar ir į Kambodžą, kur taip pat bus gvildenamos klimato kaitos problemos.

Politikei kortas sumaišė „Lietuvos ryto“ žurnalistinis tyrimas apie jos nuslėptus biografijos faktus ir galimai korupcinius ryšius su Agrokoncernu, kurio dalininkas yra „valstiečių“ frakcijos seniūnas R.Karbauskis.

Beveik 50 tūkstančių eurų vertės „Range Rover“, kurį vairavo G.Kildišienė, priklauso Agrokoncernui. Visureigį, nenorėdami atkeipti dėmesio, lietuvių pora galimai rinkosi Lenkijoje.

Rinkėjams pateiktoje biografijoje politikė nurodė, kad yra ištekėjusi, kad studijavo teisę Vilniaus kolegijoje, nors šioje mokymo įstaigoje Teisės fakulteto nėra.

Dienraščio paskelbtas tyrimas sulaukė didžiulio atgarsio visuomenėje. Skandalui įsisiūbavus į viešumą iškilo naujų faktų apie politikės praeities klystkelius.

Pinigai dingo iš seifo

„Visą kaltę dėl vagystės Greta iš pradžių bandė suversti man“, – prabilo emigrantė Rūta.

Airijoje gyvenanti lietuvė ryžosi kalbėti, nes mano, kad visuomenė turi žinoti apie į Seimą su „valstiečiais“ patekusios politikės klystkelius, kuriuos ji linkusi nuslėpti.

2006 metais Panevėžyje buvo atidarytas populiaraus tinklo restoranas-picerija, kurios pagrindinis biuras – Kaune. Rūta ten įsidarbino direktore ir gamybos vadove, o G.Mikalauskaitė (G.Kildišienės mergautinė pavardė – Red. past.) kartu su dar viena mergina – administratorėmis.

„Greta prižiūrėjo padavėjų darbą, paimdavo iš kasos pinigus, atiduodavo juos atvykusiems inkasatoriams. Ji turėjo seifo raktą. Aš darbą baigdavau 17 valandą, o Greta – po restorano uždarymo“, – prisiminė emigrantė.

Vieną dieną Rūtai paskambinusi buhalterė iš Kauno pasakė, kad trūksta pinigų.

„Greta, atidaryk seifą“, – paprašė direktorė.

Tačiau G.Mikalauskaitė nepaisė restorano vadovės prašymo: „Aš buvau vyresnė, o ji – „pacankė“, man akis draskydavo.“ Rūta susisiekė su biuru Kaune.

Atvyko regiono vadovas. Buvo atrakintas seifas – jame trūko nemažos pinigų sumos.

„Arba atiduodate pinigus, arba kviečiame policiją“, – tada pasakė regiono vadovas.

Rūta pamena, kad tik po kurio laiko pinigai buvo grąžinti. Abi administratorės buvo apklaustos, rašė pasiaiškinimus.

Paklausta, ar galėjo kas nors kitas tada paimti pinigus iš seifo, Rūta patikino, kad ne: „Buvo tik du raktai: vienas – mūsų restorane, kitas – biure Kaune.“

Rūta svarstė, kad tai gali būti ta pati vagystė, dėl kurios 2006 metais Panevėžyje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo iš juridinio asmens. 2007 metais teismo tyrimas buvo nutrauktas susitaikius kaltininkui ir juridinio asmens atstovui.

Tyrimo metu išaiškėjo, kad bendrininkės – G.Mikalauskaitė ir kita mergina – pasisavino iš įmonės 1,3 tūkst. litų (376 eurus).

„Kodėl moteris su tokia praeitimi gali dirbti Seime?“ – stebėjosi Rūta.

Airijoje gyvenanti lietuvė ne iš karto atpažino dar labiau išgražėjusią buvusią bendradarbę.

Rūta prisimena Gretą kaip gražią, bet valdingą. Tačiau ji mokėjo kalbėti ir labai meiliai, paskleisti savo kerus: „Kai jai reikėdavo naudos, būdavo kaip lapė.

Manau, ir R.Karbauskis taip užkibo. O man ji dirbdama restorane buvo pasakiusi, kad nenusiramins tol, kol manęs nesužlugdys. Bendradarbės įspėjo, kad ji prieš mane kelia sąmyšį, nori užimti mano, direktorės, vietą.“

Pasirodo, Greta labai domėjosi horoskopais. Ryte užėjusi į savo kabinetą direktorė Rūta rasdavo degintų žvakių. Kartais paaiškėdavo, kad restorano signalizacija būdavo įjungiama ne vidurnaktį, kaip turėjo būti, o tik 3–4 valandą nakties.

Rūtos ir Gretos keliai išsiskyrė 2007 metų vasarą, kai sumažėjus lankytojų restoranas buvo uždarytas: „Po kokių metų pamačiau Gretą Panevėžyje važinėjančią nauju „Peugeot“.

Perskaičiusi „Lietuvos ryto“ tyrimą ne iš karto ją pažinau. O kai pažinau, nenustebau, kad įsitaisė Seimo rūmuose, nes moka lipti kitiems per galvą.“

Gyvenimas daug nežadėjo

Straipsniai „Lietuvos ryto“ dienraštyje ir portale lrytas.lt, taip pat „Lietuvos ryto“ televizijos laidos sulaukė itin daug skaitytojų dėmesio.

Dauguma jų stebėjosi, kaip paprasta panevėžietė padarė svaigią karjerą partijoje ir iš kur ji atėjo pas „valstiečius“.

G.Kildišienės gyvenimas iki pažinties su R.Karbauskiu neatrodė daug žadantis. Ji ne tik dirbo padavėja picerijoje Panevėžyje, bet ir keletą metų ragavo pagalbinės darbininkės duonos Anglijos kaimo kepyklos ceche.

Sugrįžusi į gimtinę panevėžietė dirbo sekretore įmonėje „Panevėžio specialusis autotransportas“, kur jai prastokai sekėsi. Taip pat ji plušėjo prie mezgimo staklių.

Laimės moteriai nepridėjo skyrybos su vyru, draugystė su kalėjimo duonos ragavusiu vyriškiu.

„Mane, kaip ir kitus ją pažįstančius, stebina, kad ji pateko į Seimą. Jai trūksta patirties, išsilavinimo“, – kalbėjo buvęs politikės sutuoktinis Tomas.

Automobilių prekybos įmonę turintis vyras tvirtino, kad jo ir Gretos santuoka nutraukta 2013 metų gruodį. Skyrybų paprašė G.Kildišienė.

„Visko buvo, priekaištų – taip pat. Sakoma, kad apetitas auga bevalgant. Jai visko buvo per mažai, visko norėjosi. Gražu, kad ji siekia karjeros. O R.Karbauskio aš nepažįstu, nesu su juo bendravęs“, – kalbėjo Tomas.

Panevėžietis norėtų pamiršti skyrybas, tačiau jų istorijoje sudėti dar ne visi taškai.

Buvęs vyras leido G.Kildišienei su vaiku gyventi jam priklausančiame bute Panevėžyje, o pats išsikraustė. Trijų kambarių butas yra Tomo nuosavybė, jį įsigijo dar prieš vedybas.

Po pažinties su R.Karbauskiu išsikrausčiusi prie Skaistakalnio parko G.Kildišienė panoro Tomo butą išnuomoti. Buvęs vyras nesutiko ir paprašė jo butą atlaisvinti. Tačiau G.Kildišienė nenori gražiuoju atiduoti buto ir padavė Tomą į teismą.

„Tikiuosi, kad laimėsiu šį teismo procesą“, – sakė panevėžietis Tomas.

Gyvenimas nušvito naujai

G.Kildišienei nesisekė ne tik asmeninis gyvenimas, bet ir bandymas siekti karjeros Darbo partijoje.

Tačiau po pažinties su R.Karbauskiu ir tapus „valstiete“, jos kelias nušvito naujomis spalvomis.

Kuklų paltuką pakeitė prabangūs ruonių kailiniai, seną automobilį – naujas visureigis „Range Rover“.

Iš seno daugiabučio moteris persikraustė į naujos statybos namą prestižinėje Panevėžio vietoje, prie parko.

Buvusi G.Kildišienės draugė, bandžiusi daryti politinę karjerą ir atvedusi Gretą pas „darbiečius“, o vėliau – pas „valstiečius“, dabar jau žino, ko reikia karjerai partijoje.

Ruošiantis šuoliui į politikos aukštumas pirmiausia patartina pasididinti krūtinę, veidą pasidailinti hialurono rūgšties, botulino injekcijomis.

Nors esi išsiskyrusi, prieš rinkimus turi deklaruoti, kad esi mylinčio vyro mylinti žmona.

Ragavo ir emigrantės duonos

Kurį laiką G.Kildišienė gyveno Jungtinėje Karalystėje. Nors oficialioje biografijoje skelbiama, kad emigracijoje ji dirbo ir mokėsi, apie mokslus buvę jos kolegos nieko nebuvo girdėję.

Moteris gyveno Ašingtono kaime, dirbo kepykloje. Lietuvė dirbo jogurto ceche pagalbine darbininke – uždarinėdavo dangtelius, pakuodavo produkciją.

„Aš nuosekliai seku politinę Lietuvos padangę. Buvau šokiruotas tokio milžiniško Gretos karjeros šuolio.

Mergaitė, neturėjusi didelių svajonių ir planų, staiga pasodinta valdančiojoje daugumoje, kur jai suteikta privilegija leisti įstatymus, kloti pamatus Lietuvos ateičiai“, – tokį laišką atsiuntė vienas emigrantas.

Tačiau tuomet lietuvės gyvenime dar nebuvo R.Karbauskio ir „valstiečių“ partijos.

Pėsčiomis – į ilgą žygį

„Kai G.Kildišienė ir R.Karbauskis susipažino, jos gyvenimas labai pasikeitė – išsinuomojo butą prestižinėje vietoje, vyko ilsėtis į šiltuosius kraštus“, – pasakojo panevėžiečiai.

Lemtinga pažintis užsimezgė 2014 metų rudenį per pėsčiųjų žygį „Aukštaitijos kovų keliais“.

Į Panevėžį atvykęs R.Karbauskis į žygį išėjo kartu su visu Panevėžio skyriumi.

Jį užkalbino naujokė G.Kildišienė, įstojusi į „valstiečių“ partiją vos prieš kelis mėnesius. Tuomet ji jau buvo išsiskyrusi.

„Žygyje jie ilgai ėjo dviese kalbėdamiesi, diskutuodami, o galiausiai nuo visų atsiskyrė. Jie kaip nuėjo tolyn, taip ir eina kartu iki šiol“, – prisiminė žygio dalyviai.

R.Karbauskis ir G.Kildišienė tada pėsčiomis įveikė net 25 kilometrus.

Pagonybei prijaučiantis R.Karbauskis per pastaruosius metus buvo dažnas svečias Panevėžyje. Tačiau blaivybės propaguotojas ten vykdavo ne šventų apeigų ugnies kurstyti. Jis ėmė rūpintis G.Kildišienės karjera.

2015 metų pradžioje G.Kildišienė dalyvavo savivaldybių rinkimuose, bet nesėkmingai – iš 15 vietos nukrito į 25-ąją.

Į Panevėžio tarybą pateko keturi „valstiečiai“. Iki tol gerai sutarę „valstiečių“ partijos Panevėžio skyriaus nariai džiaugėsi sėkme. Jie ir toliau kartu rengdavo šventes, išvykas ir nė nenujautė, kad tuoj užslinks nesantaikos debesys.

Mezgėja sunkiai vertėsi

Po pažinties su „valstiečių“ lyderiu į G.Kildišienės gyvenimą atūžė permainos.

Buvęs partijos kolega, verslininkas Mantas Leliukas prisiminė, kad moteris persėdo į prabangesnį automobilį – sidabrinės spalvos „Mercedes“ visureigį.

„Mano žiniomis, tokie automobiliai kainuodavo 10–12 tūkst. eurų. Gal buvo giminaitis, kuris išnuomojo?“ – svarstė M.Leliukas.

Panevėžietis verslininkas buvo priglaudęs G.Kildišienę jo nuomojamose patalpose, ten ji buvo pasistačiusi mezgimo stakles.

„Ne kartą mačiau ją sėdinčią prie tų staklių ir mezgančią. Ji sunkiai gyveno“, – teigė M.Leliukas.

Mezgėja neįstengė išsinuomoti suremontuotų patalpų, tad įsikūrė kabinete. Kiauri langai buvo užkamšyti, kad nešvilptų vėjas.

Kad jaunos išsiskyrusios moters dalia būtų lengvesnė, tuometis „valstiečių“ partijos skyrius iš G.Kildišienės pirkdavo suvenyrus.

„Mes vieni kitiems padėdavome, juk nenueisi į renginį be saldainio, tai nupirkdavome smulkmeną. Būdavo nedidelės sumos – karpyti, megzti žaisliukai eglutėms“, – pasakojo M.Leliukas.

Šildo prabangūs kailiniai

Susipažinusi su R.Karbauskiu panevėžietė netrukus metė mezgimą. Nors neturėjo darbo, gyveno kaip ponia. Draugės pastebėjo, kad į jos namus užsukdavo tvarkytoja. Joms beliko gūžčioti pečiais, kokį aitvarą Greta prisijaukino.

„Aš dirbu keliuose darbuose, bet negaliu sau to leisti. Kiekvienas gyvename pagal galimybes. Dabar visi dirbame, bet tuo metu ji kaip ir nedirbo“, – kalbėjo buvusi politikės draugė Greta Liutkienė.

Draugės pastebėjo ir gražesnius G.Kildišienės apdarus, rankinukus. Prabangūs ruonių kailiniai su lapės apykakle nustebino ir rinkėjus, kuriuos politikė aplankė prieš savaitę Anykščių rajone.

Ruonių kailį pardavinėti Europos Sąjungoje draudžiama, išimtis daroma vienetiniams, išskirtiniams į šalį įvežamiems egzemplioriams. Kilus sujudimui dėl kailinių G.Kildišienė suskubo patikinti, kad jie yra netikri.

Tačiau kailiniai – smulkmena.

Iki pažinties su R.Karbauskiu panevėžietė gyveno paprastame geltonų plytų daugiabutyje, o dabar – prestižiniame name, kur įsikūrusi Panevėžio grietinėlė – miesto tarybos nariai, verslininkai. Kiemas aptvertas, o teritoriją stebi vaizdo kameros.

Padėjo plastikos chirurgai?

G.Kildišienė, pradėjusi nuo pėsčiųjų žygio kartu su R.Karbauskiu, nuėjo net iki Seimo, tačiau į partiją ją atsivedusiai draugei liko nuoskaudų.

„Tą draugystę tikrai vertinau, ji man buvo brangi. Manau, kad tuo metu aš buvau naudinga, nes ji norėjo ateiti į politinį judėjimą, gal pasinaudojo tomis pažintimis.

O po to, kai ji įsitvirtino, draugystė staiga nutrūko. Žmonės pasinaudoja kitais, kad pasiektų tam tikrus tikslus, o draugystė jiems visiškai nesvarbu.

Iki šiol to nesuprantu ir nesuprasiu“, – kalbėjo buvusi G.Kildišienės draugė G.Liutkienė.

Neliko ne tik moterų draugystės, bet ir viso „valstiečių“ skyriaus Panevėžyje. Senasis buvo uždarytas, o naujojo skyriaus pirmininke netrukus buvo paskirta partijos naujokė G.Kildišienė. Jos draugė ir kiti senbuviai buvo išmesti kaip musės iš barščių.

„Ne kiekvienam taip nutinka – nereikia nieko baigti, neturėti patirties, o staiga... Manau, viskas buvo labai paprasta, jei tampi skyriaus pirmininke, padėjėja, Seimo nare. Viskas gražiai laipteliais susidėlioja“, – kalbėjo buvusi „valstietė“ G.Liutkienė.

Kurį laiką ji svarstė, kokios savybės nulemia, kam partinėje veikloje sekasi, o kam ne. Po to suvokė, kad jaunoms ir pradedančioms pravartu pasitarti ir su plastinės chirurgijos specialistais.

Gal ir G.Kildišienė lankėsi pas plastikos chirurgus?

„Taip, darė – ar krūtinę, ar veidą, nežinau. Aš esu su ja apie tai kalbėjusi. Ji minėjo, kad važinėjo pas gydytojus į Kauną. Jei ruošiesi į Seimą ir didiniesi krūtinę, ką tai sako? Kad ruošiesi karjerai“, – kalbėjo G.Liutkienė.

Ji neva girdėjusi, kad tokioms plastinės chirurgijos procedūroms reikia 6 tūkst. eurų. Ar G.Kildišienei būtų užtekę jos uždirbtų pinigų?

Praėjusiais metais ji deklaravo per metus gavusi tik 4367 eurus pajamų, sumokėjusi 212 eurų gyventojų pajamų mokesčio.

Kai „valstietė“ ėjo į savivaldos rinkimus, deklaravo uždirbusi tik 19 tūkst. litų (5500 eurų).

Pasisekė ir motinai

Menkų pajamų G.Kildišienei nebūtų užtekę ir nuomotis naują „Range Rover“.

Vos prieš metus iš salono išvairuotą visureigį iš Agrokoncerno išsimokėtinai pirko vaikų darželio auklėtoja dirbusi politikės motina.

Panevėžio darželio „Taika“ vadovė Irena Meiduvienė teigė, kad pati motina važinėjo kukliu automobiliu: „Turi mažą mašiniuką ir juo visą laiką važinėdavo, dar mus paveždavo į projektus.“

„Range Rover“ išperkamoji nuoma kas mėnesį atsiėjo 1000 eurų. Negana to, dar 5 tūkst. eurų teko skirti pradiniam įnašui, kurį irgi sumokėjo motina, o dar 7 tūkst. eurų ji mokėjo rudenį, per patį rinkimų kampanijos įkarštį.

Kai duktė pasuko į politiką, motina – patyliukais į verslą, kurį iš pradžių pavadino bendrija, o vėliau – bendrove „Greta Gretos“.

„Valstiečiai“ G.Kildišienės motinai davė užsakymų – pasiūti skareles.

Vienai bendrovės darbuotojai per trumpą laiką iš siuvinių uždirbti visureigiui „Range Rover“ nelabai pavyktų, bet advokatai paskelbė, kad motina Seimo narei automobilį nupirko iš pinigų, gautų už sūnaus žūtį. Pasirodo, išmoka nebuvo deklaruota.

Saugojo kabineto duris

Kilus skandalui „valstiečių“ lyderis stojo mūru už savo globotinę. Žurnalistai Seime bandė pasikalbėti su G.Kildišiene, tačiau jos kabineto duris ištikimai saugojo R.Karbauskis.

Seime surengtoje spaudos konferencijoje „valstiečių“ vedlys taip pat kalbėjo už G.Kildišienę.

Tą dieną, kai Agrokoncerno advokatas paskelbė, kad išperkamosios nuomos sutartis su G.Kildišienės motina nutraukta, prabangusis „Range Rover“ tebestovėjo prie politikės namų Panevėžyje.

Stovėjo ten ir jos motinos automobilis. Taip jau sutapo, kad gyvenimas gerėjo ne tik partijoje sėkmę radusiai „valstietei“, bet ir jos motinai, kuri iš seno „Ford“ persėdo į naujesnę „Toyota“.

Žurnalistai taip pat pabandė sėkmę ir įsitikino, kad ne visiems Agrokoncernas yra toks dosnus. Išgirdę jų pageidavimą išsinuomoti G.Kildišienės vairuotą automobilį įmonės Transporto skyriaus atstovai pareiškė, kad automobilių nenuomoja.

R.Karbauskis skandalo įkarštyje pats persėdo į prabangų amerikietiškos markės automobilį „Cadillac“, kurio kaina prasideda nuo 70 tūkst. eurų.

Socialiniai tinklai suūžė: ar dera „žaliųjų“ vedliui važinėtis tokiu galingu automobiliu?

Mįslės dėl romano

R.Karbauskis rėžė, jog su G.Kildišiene jo nesieja artimas ryšys: „Dabar visas puolimas yra neva aš turiu kažkokį tai romaną. Tai aš pasakysiu viena: mano šeima yra stabili, jokių skyrybų niekas niekada neplanavo ir nesulauksit.“

O G.Kildišienė nebuvo tokia kategoriška. Kai „Lietuvos ryto“ žurnalistė paklausė, ką politikė atsakytų tiems, kurie juos su R.Karbauskiu laiko pora, ji juokėsi: „Tie, kurie kalba, tie ir kalbės.“

Jau planuojami nauji Seimo nario rinkimai

* G.Kildišienė vakar Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė prašymą nutraukti jos, kaip Seimo narės, įgaliojimus, bet šio žingsnio motyvų nenurodė.

* Šį prašymą VRK svarstys antradienį, o parlamentarės įgaliojimai tikriausiai bus nutraukti nuo ketvirtadienio. Kartu įgaliojimų neteks ir jos politinio pasitikėjimo padėjėjai.

* VRK pirmininko Z.Vaigausko manymu, nauji Seimo rinkimai AnykščiųPanevėžio apygardoje (joje buvo išrinkta G.Kildišienė) galėtų vykti balandžio 23 dieną kartu su merų rinkimais Jonavoje bei Šakiuose, taip būtų sutaupyta lėšų. Visi treji rinkimai esą kainuotų apie 700 tūkst. eurų.

Būsimoms siuvėjoms – menkas atlyginimas

G.Kildišienė (nuotr). pirmadienį Vilniaus kolegijoje gynėsi bakalauro baigiamąjį darbą, kurio tema – „Moteriškų paltų gamyba ir verslo galimybės MB „Greta Gretos“. Ji pristatė moterišką paltą, skirtą 30–50 metų moterims. Paltas pasiūtas iš moherio ir medvilnės, klasikinio silueto.

„Šis paltas išliktų moters spintoje ne vieną sezoną“, – kalbėjo studentė.

Esą jos paltas mažmeninėje prekyboje turėtų kainuoti 332,88 euro. Jos mamos vadovaujama įmonė „Greta Gretos“ per metus galėtų pasiūti 56 tūkst. paltų.

Už apdaro pasiuvimą siuvėjoms G.Kildišienė norėtų mokėti po 4,44 euro. Vieną paltą neva galima pasiūti per valandą, o siuvėjų reikėtų 26. Jos dirbtų metus.

G.Kildišienė mano, kad veikla būtų labai pelninga.

Komisijos nariai teiravosi, kodėl studentė numatė didžiulį paltų skaičių ir neištyrė, ar juos galėtų siūti mažesnė įmonė.

„Gyvenime daug dalykų yra neįmanomų. Mano mintis yra tokia, kad jeigu kažkuo netikėsi, nieko nedarysi, tai kam tada išvis daryti? Tada galima su dviem trimis žmonėmis sau atlyginimą užsidirbti ir išvis nekurti“, – teigė G.Kildišienė.

Klausiama, koks būtų kitas jos žingsnis įgyvendinant verslo idėją, G.Kildišienė nesakė, nes neva tai sužinos visa Lietuva: „Tai yra vizija. Mano tikslas buvo išanalizuoti, kiek tai būtų realu padaryti.“

Komisijos nariai suabejojo, ar realu per metus mokant tokį mažą atlyginimą pasiūti tokį didelį skaičių paltų ir kodėl juos reikia siūti visus metus. O už tokį uždarbį niekas nedirbtų net Kinijoje.

„Už 4,44 euro jūs nepasiūsite tokio palto. Čia iš praktinės pusės. Palto nepasiūsi per 60 minučių“, – kritikavo komisijos narė. Dėstytojai tikino, jog darbai yra rašomi tam, kad būtų pritaikomi tikrovėje.

„Modelis neišeina iš mados. Net jei metus gaminsiu, aš dešimt metų jį galėsiu pardavinėti, nes jis visada išliks rinkoje“, – tikino studentė.

„Jei jūs pasinaudosite savo populiarumu ir iš tiesų išreklamuosite, tai galbūt“, – pajuokavo komisijos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.