Bronislovą Matelį įžeidė Ramūno Karbauskio žodžiai dėl Gretos Kildišienės

„Valstiečius“ paliekantis Seimo narys B.Matelis nebeištvėrė. Kaip nepartinis kandidatas į Seimą patekęs žurnalistas nebegalėjo ramiai stebėti R.Karbauskio ir G.Kildišienės elgesio ir paliko „valstiečių“ frakciją, prie kurios prisidėjo patekęs į parlamentą. Iš Panevėžio kilęs parlamentaras prisiminė ankstesnį susidūrimą su G.Kildišiene ir negailestingą R.Karbauskio atkirtį.

„Valstiečius“ paliekantį Bronislovą Matelį įžeidė Ramūno Karbauskio žodžiai.<br>Montažas
„Valstiečius“ paliekantį Bronislovą Matelį įžeidė Ramūno Karbauskio žodžiai.<br>Montažas
„Valstiečius“ paliekantį Bronislovą Matelį įžeidė Ramūno Karbauskio žodžiai.<br>T.Bauro ir R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
„Valstiečius“ paliekantį Bronislovą Matelį įžeidė Ramūno Karbauskio žodžiai.<br>T.Bauro ir R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
B.Matelis paliko „valstiečių“ frakciją.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
B.Matelis paliko „valstiečių“ frakciją.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
R.Karbauskio žodžiai apie „valstiečių“ frakcijos vienybę nepasitvirtino.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
R.Karbauskio žodžiai apie „valstiečių“ frakcijos vienybę nepasitvirtino.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (4)

Lina Bartkutė, Modesta Gaučaitė

Jan 26, 2017, 11:49 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:18 AM

„Greta bus teisi“

„Tos visos istorijos, kurios yra kilusios tiek su Ramūnu, tiek su G.Kildišiene, jau trukdo normaliai dirbti frakcijoje. Manau, kad kas nors turi išeiti ir pasakyti, nes daugiau taip tęstis nebegali.

Ramūno reakcija į situaciją yra neadekvati ir toliau kaitina atmosferą. Jaučiu, kad Ramūnas toliau globoja tą moterį (G.Kildišienę – red. past.), o tai, manau, trukdo visai frakcijai“, – portalui lrytas.lt aiškino pasitraukiantis politikas.

B.Matelis taip pat kilęs iš Panevėžio, kaip ir G.Kildišienė. Jiems ne kartą teko susidurti per rinkimų kampaniją.

„Įspūdis nebuvo geras. Jaučiau, kad taip gali atsitikti. Su žmogumi bendrauji ir jauti, kad jis nėra tinkamai pasirengęs politiniam darbui“, – sakė pašnekovas.

Ar B.Matelis jautė išskirtinį R.Karbauskio dėmesį G.Kildišienei?

„Intymių dalykų aš nežinau. Buvo vienas atvejis, kai visiškai lygioje vietoje, be jokios priežasties Greta rinkimų kampanijos metu kažką pagalvojo (apie B.Matelį – red.) ir tada buvo Ramūno skambutis man. Sakė, kad jei bus koks nors konfliktas su Greta ar su skyriumi, bet kokiu atveju, nesvarbu, kas būtų, Greta bus teisi.

Paklausiau jo, kas atsitiko, nes jokio konflikto nėra. Bet jis man nieko neaiškino, tai supratau, kad ten tokia situacija, kur bus sudėtinga dirbti“, – prisiminė B.Matelis.

Seimo narys mano, kad jei R.Karbauskis nedarys išvadų ir toliau reaguos į situaciją angažuotai, gali išsilakstyti ir partijos nariai. Jis patvirtino, kad trečiadienio vakarą frakcijos posėdyje buvo išsakyta bendra partijos nuomonė, kad su žiniasklaidos atstovais geriau nebendrauti.

„Jis mano, kad yra nekaltas, nemeluoja ir neišsisukinėja, o čia žiniasklaida interpretuoja ne taip. Tokia jo pozicija. Manau, tai neadekvati reakcija, nes akivaizdu, kad jis painiojasi savo paaiškinimuose“, – teigė pašnekovas.

Pasiteiravus, ką R.Karbauskiui patartų, B.Matelis atsakė, kad tiesiog daryti išvadas.

B.Matelis sakė kol kas neketinąs šlietis prie jokios politinės jėgos, todėl dirbsiąs Mišrioje Seimo narių grupėje.

„R.Karbauskis yra pakabintas vienos moters“ 

„Šiaip gyvenime esu sėslus žmogus ir priimti šį sprendimą nebuvo taip paprasta. Jei noriu kritikuoti frakciją, turiu pirmiausia iš jos pasitraukti.

Trauktis nutariau, nes noriu būti garbingas, kalbėdamas apie šią situaciją. Klystame, jei manome, kad pasitraukus vienai Seimo narei viskas tuo ir baigsis. Manau, kad LVŽS frakcijos seniūnas pasidarė dar labiau pažeidžiamas“, – spaudos konferencijoje žurnalistams kalbėjo B.Matelis.

Jis sakė, kad R.Karbauskis ir toliau G.Kildišienės elgesį sieja ne su jos padarytais netinkamais sprendimais ar su parlamentaro pareigomis nesuderinamu elgesiu, o su neaiškiu visuomenės ar žiniasklaidos noru nuversti frakciją, o gal net ir visą valdžią.

Pasak B.Matelio, šiuo metu G.Kildišienė yra įskaudinta, kad jai teko trauktis iš Seimo ir todėl politikas mano, kad R.Karbauskis ir toliau ją globos, nes jei to prieglobsčio neliks, ji gali papasakoti daug dalykų, kurie privers LVŽS frakciją murkdytis komunikacijos krizėje. Ramūnas Karbauskis yra įtakingas politikas, pakabintas vienos moters ir todėl turi ją globoti. Jis turi dvi išeitis, papasakoti tiesą ir išsižadėti moters globos arba trauktis iš Seimo. Bet jis renkasi trečią variantą, saugo ją, meluoja ir galimai ketina atsilyginti Europos Parlamento mandatu.

Visiškai nesvarbu, ką G.Kildišienė dabar kalbės apie R.Karbauskį, nes ką besakytų, visuomenė ja visada tikės. Situacija yra tokia, kad Karbauskis turi labai aiškiai pasakyti ar jis ją globoja ar ne, nes vieną dieną sako, kad ji traukiasi iš partijos, o kitą dieną, kad lieka ir pavaduotoja, tik suspendavusi pareigas. „, – sakė dabar jau buvęs „valstiečių“ frakcijos narys.

B.Matelis teigė, kad kai G.Kildišienė įteikė raštą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl pasitraukimo iš parlamento, LVŽS frakcijoje buvo ketinama rinkti parašus, kad dabar jau buvusi Seimo narė liktų parlamente, tačiau to padaryti nepavyko.

Jis sakė, kad kai kuriems frakcijoms nariams buvo dėl to skambinta, tačiau atskleisti pavardžių nenorėjo. Pasak jo, kai buvo planuojama rinkti parašus, frakcija artėjo prie skilimo.

„Rinkimų kampanijos metu buvau pajutęs, kad ypatingas dėmesys, globa buvo rodoma. Bet ne daugiau, nenoriu kalbėti apie intymius dalykus. Nenoriu apie tai leistis į kalbas, bet apie ką ši moteris be kalbėtų visuomenė tikės ja“, – dėstė parlamentaras.

Politikas kvietė visus palaikyti jaunąją Sauliaus Skvernelio vyriausybę, kuriai, pasak jo, net nesuteikus galimybės pradėti realius darbus jau buvo pažerta nemažai kritikos.

Kitos Seimo narės Aušros Maldeikienės paklaustas, kodėl visuomenė turėtų tikėti G.Kildišiene, B.Matelis atsake, kad visuomenė turi pagrindo tikėti, nes R.Karbauskis ilgai blaškėsi, nekalbėjo, nesakė tiesos arba kažką pasakęs persigalvodavo ir taip pasėjo abejones tuo, ką kalba.

„Visuomenė manys, kad jis ir vėl blaškosi“, – sako B.Matelis.

Politikas kvietė visus palaikyti jaunąją Sauliaus Skvernelio Vyriausybę, kuriai, pasak jo, net nesuteikus galimybės pradėti realius darbus jau buvo pažerta nemažai kritikos.

Žurnalistas B.Matelis į Seimą išrinktas vienmandatėje Nevėžio apygardoje, tačiau kaip nepartinis kandidatas buvo įrašytas ir į LVŽS kandidatų sąrašą.

Šiam politikui pasitraukus iš LVŽS frakcijos, joje liks 56 nariai.

Šią savaitę frakcija sumažėjo ir parlamentarės mandato atsisakius G.Kildišienei. Ji sulaukė kritikos, kad partijos bendražygiams nepranešė apie prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas nutrauktas, atlyginus žalą.

G.Kildišienė anksčiau atsidūrė dėmesio centre dėl jos motinos automobilio išperkamosios nuomos sutarties su LVŽS pirmininko R.Karbauskio valdomu Agrokoncernu. Šiuo automobiliu naudojosi ir Seimo narė. Be to, didžiulio atgarsio sulaukė kiti kilę klausimai dėl parlamentarės išsilavinimo, biografijos faktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.