Po Ramūno Karbauskio žodžių apie vienybę – Broniaus Matelio kirtis: palieka „valstiečių“ frakciją

Seimo narys Bronius Matelis nutarė palikti valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime.

Seimo narys Bronius Matelis nutarė palikti valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Seimo narys Bronius Matelis nutarė palikti valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
B.Matelis palieka „valstiečių“ frakciją.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
B.Matelis palieka „valstiečių“ frakciją.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2017, 10:38 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:38 AM

Jis ketvirtadienį BNS sakė išeinantis iš LVŽS frakcijos dėl pastarųjų aktualijų, susijusių su šios partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu ir buvusia jo pavaduotoja Greta Kildišiene.

„Reikia darbus dirbti, o dabar Lietuva turi kalbėti apie jų santykius“, – BNS teigė politikas.

Trečiadienį „valstiečiai“ rinkosi į frakcijos posėdį, po kurio partijos lyderis R.Karbauskis pareiškė, kad frakcija yra kaip niekada vieninga: „Tokios vieningos frakcijos mes dar nesame turėję, palaikymas Vyriausybei – absoliutus, sutarimas su Vyriausybe – absoliutus ir mes iš tikrųjų dirbsime iki pavasario sesijos pradžios tam, kad pažadai rinkėjams būtų įvykdyti.“

Po frakcijos posėdžio partijos bendražygiai kaip reta buvo nekalbūs, lyg vandens į burną prisisėmę.

Seime neoficialiai kalbama, kad partijoje nuotaikas temdo kalbos apie galimus vidinius nesutarimus ir nuomonių skirtumus, tačiau frakcijos vadovybė neatvirauja.

B.Matelis sakė kol kas neketinąs šlietis prie jokios politinės jėgos, todėl dirbsiąs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Žurnalistas B.Matelis į Seimą išrinktas vienmandatėje Nevėžio apygardoje, tačiau jis kaip nepartinis kandidatas buvo įrašytas ir į LVŽS kandidatų sąrašą.

Šiam politikui pasitraukus iš LVŽS frakcijos, joje liks 56 nariai. Šią savaitę frakcija sumažėjo ir parlamentarės mandato atsisakius G.Kildišienei.

Ji sulaukė kritikos, kad partijos bendražygiams nepranešė apie prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas nutrauktas atlyginus žalą. G.Kildišienė anksčiau atsidūrė dėmesio centre dėl jos motinos automobilio išperkamosios nuomos sutarties su LVŽS pirmininko R.Karbauskio valdomu Agrokoncernu.

Šiuo automobiliu naudojosi ir Seimo narė. Be to, didžiulio atgarsio sulaukė kiti kilę klausimai dėl parlamentarės išsilavinimo, biografijos faktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.