Nuo valdžios lovio nustumti politikai užmiršo atsisakyti privilegijos

Kai kuriems nuo valdžios lovio nustumtiems politikams norisi kišenėje išsaugoti bent kokią relikviją, kuri dar gali padėti ir gyvenime. Pavyzdžiui, diplomatinį pasą.

K.Komskis tikino nežinojęs, kad diplomatinį pasą privalu sugrąžinti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
K.Komskis tikino nežinojęs, kad diplomatinį pasą privalu sugrąžinti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
K.Komskis tikino nežinojęs, kad diplomatinį pasą privalu sugrąžinti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Komskis tikino nežinojęs, kad diplomatinį pasą privalu sugrąžinti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 6:01 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:16 AM

Keli Seimo rinkimus pernai pralaimėję buvę parlamentarai iki šiol turi diplomatinius pasus, nors juos jau seniai turėjo atiduoti Užsienio reikalų ministerijai.

Tokie užuomaršos – buvęs Seimo vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis, parlamente frakcijas keitusi Aurelija Stancikienė, „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas.

Įstatymai numato, kad politikai, neperrinkti į Seimą, diplomatinį pasą turi grąžinti praėjus 7 dienoms po to, kai nutrūksta jų įgaliojimai.

Jeigu buvę parlamentarai laiku neatiduoda šių dokumentų, užsienio reikalų ministras savo įsakymu turi paskelbti juos negaliojančiais. Bet tai dar nepadaryta, nes viliamasi, kad pasai bus grąžinti.

Pavyzdžiui, ministerija net siuntė laiškus į partijos „Tvarka ir teisingumas“ Pagėgių skyrių, kuriam vadovauja K.Komskis, mėgindama taip surasti buvusį Seimo vicepirmininką.

Svarstoma, kad buvę Seimo nariai pasų negrąžina ne tik dėl užmaršumo ar tvarkos nežinojimo, bet ir norėdami pasinaudoti šių dokumentų teikiamomis privilegijomis.

Diplomatinį pasą turintis asmuo gali kirsti užsienio valstybių sienas ir keliauti paprasčiau nei eilinis pilietis.

Dėl įstatymų spragų ir dviprasmybių tokių pasų galiojimas nesibaigia sulig Seimo kadencija.

K.Komskio pasas galėtų galioti iki 2018 m. gruodžio 17 d., A.Stancikienės – iki 2019 m. gegužės 13 d., M.Zasčiurinsko – iki 2019 m. vasario 6 d.

„Lietuvos ryto“ pakalbintas K.Komskis tikino, jog pasą laiko kaip relikviją ar prisiminimą ir esą nežinojo, kad jį reikia grąžinti: „Juo nesu pasinaudojęs per visą kadenciją, dabar taip pat nesinaudojau ir nesiruošiau naudotis. Jis visai beprasmiškas.

Esu pasilikęs ir užpraeitos kadencijos pasą, jį turiu iki šiol.“

Priminus, jog tuomet jis buvo perrinktas į Seimą, K.Komskis tik numykė ir pakartojo nežinojęs, kad dabar šį dokumentą turi grąžinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.