Signalas: milijonieriaus Ramūno Karbauskio politinės akcijos jau pradėjo pigti

Blaiviai mąstantys Seimo „valstiečių“ frakcijos nariai pastaruoju metu ne be reikalo nuogąstavo, kad vadinamasis Ramūno Karbauskio ir jo globotinės Gretos Kildišienės skandalas ima kenkti ne tiktai partijos vadovui, bet ir visai valdančiajai partijai.

R.Karbauskio ir jo vadovaujamos partijos reitingai ėmė kristi.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
R.Karbauskio ir jo vadovaujamos partijos reitingai ėmė kristi.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Premjeras S.Skvernelis (kairėje) išsaugojo, o Seimo pirmininkas V.Pranckietis užsiaugino aukštus reitingus.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Premjeras S.Skvernelis (kairėje) išsaugojo, o Seimo pirmininkas V.Pranckietis užsiaugino aukštus reitingus.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Vyriausybės vadovo S.Skvernelio reitingai – stabiliai aukšti.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Vyriausybės vadovo S.Skvernelio reitingai – stabiliai aukšti.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (7)

„Lietuvos rytas“

Jan 28, 2017, 5:07 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 7:46 AM

Praėjusių metų gruodžio pradžioje į neregėtas aukštumas pakilęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingas dabar jau nebe toks įspūdingas. Tada už „valstiečius“ Seimo rinkimuose būtų balsavę net 31,5 proc. piliečių, o pastarosiomis dienomis šis skaičius susitraukė iki 25 procentų.

Tai atskleidė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorusapklausa, atlikta sausio 12–22 dienomis.

Atrodo, kad daugelis nuo „valstiečių“ nusigręžusių žmonių yra sutrikę. Net 20,2 proc. apklaustųjų prisipažino nežinantys, už kokią partiją balsuotų.

Kiek daugiau nei prieš mėnesį tokių rinkėjų buvo 16,1 proc. Dalis buvusių „valstiečių“ rėmėjų tikriausiai sugrįžo pas socialdemokratus, kurių populiarumas ūgtelėjo pora procentų.

Šios apklausos rezultatai neturėtų nudžiuginti ir visos Lietuvos pirmininku praminto „valstiečių“ vedlio R.Karbauskio.

Nors ištikimieji šio politiko gerbėjai, regis, juo tebetiki, nemažai gyventojų suabejojo milijonieriaus skelbiamų skaidrumo šūkių nuoširdumu – 23 proc. apklaustųjų jį įvertino nepalankiai, o 46,3 proc. – palankiai.

Sausio mėnesį šie skaičiai buvo atitinkamai 15,6 ir 51,7 proc. Be to, dabar mažiau žmonių mano, kad būtent R.Karbauskis geriausiai atstovauja jų interesams.

„Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys prisipažino tikėjęsis, kad „valstiečių“ vadovo krytis bus dar skaudesnis.

Stebėtis galima ir tuo, kad per mėnesį gana apčiuopiamai išaugo į šešėlį pasitraukusio, bet socialdemokratams tebevadovaujančio ekspremjero Algirdo Butkevičiaus populiarumas. Tiesa, nepalankiai jį vertinančių žmonių būrys liko nemažas.

Tačiau didžiausią šuolį padarė Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis – palankių nuomonių apie jį nuo 28,5 proc. padaugėjo iki 37,7 proc. Bet, matyt, šį politiką irgi kliudė skandalo skeveldros – sausį nepalankiai jį įvertinusių buvo tiktai 5,8 proc., o dabar – 9,2 proc.

Užtat „valstiečiams“ atstovaujantis nepartinis premjeras Saulius Skvernelis populiarumo lenktynėse toliau stabiliai pirmauja. Jis R.Karbauskio ir G.Kildišienės skandalo metu laikėsi principingos pozicijos ragindamas politinius bendražygius būti atviresnius.

Tikriausiai nieko nuostabaus, kad, palankiai įvertinus premjerą, išaugo pasitikėjimas Vyriausybe. O tuo metu Seimo autoritetas susvyravo.

Bet tiesiog lediniu dušu apklausos dalyviai pašventino naujai išrinktą Darbo partijos pirmininkę, Širvintų merę Živilę Pinskuvienę. Vos 5,9 proc. gyventojų ją įvertino palankiai ir net 50,2 proc. – nepalankiai. Dar labiau nemėgstamas yra tik Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vedlys Valdemaras Tomaševskis.

Skelbiant šiuos apklausos rezultatus nuoroda į „Lietuvos rytą“ būtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.