Konkurencijos taryba: Druskininkų valdžia galėjo suteikti neteisėtą pagalbą „Aqua“

Druskininkų valdžia galbūt

Druskininkų valdžia galbūt suteikė neteisėtą pagalbą jos valdomam sveikatingumo ir poilsio centrui „Aqua“, kai jo kapitalas pernai padidintas 21,254 mln. eurų, pranešė Konkurencijos taryba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druskininkų valdžia galbūt suteikė neteisėtą pagalbą jos valdomam sveikatingumo ir poilsio centrui „Aqua“, kai jo kapitalas pernai padidintas 21,254 mln. eurų, pranešė Konkurencijos taryba.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2017, 11:08 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:59 AM

„Savivaldybė, investuodama į bendrovę, vykdančią ūkinę veiklą turizmo, apgyvendinimo ir sveikatinimo rinkose, galėjo jai suteikti pranašumą prieš kitus rinkos dalyvius ir tokiu būdu pažeisti sąžiningos konkurencijos laisvės principą“, – pranešė taryba.

Ji taip pat paragino savivaldybę pranešti Europos Komisijai apie „Aqua“ suteiktą valstybės pagalbą.

„Jeigu išnagrinėjusi sprendimus Komisija pripažintų juos kaip nesuderinamus su bendrąja rinka, valstybės pagalba turėtų būti išieškota iš pagalbos gavėjų kartu su palūkanomis. Dėl neteisėtos valstybės pagalbos nukentėję pagalbos gavėjo konkurentai taip pat gali kreiptis į nacionalinius teismus dėl žalos atlyginimo ar neteisėtos pagalbos išieškojimo“, – nurodė Konkurencijos taryba.

Druskininkų savivaldybė pernai kovą nusprendė turtiniu įnašu padidinti „Aqua“ įstatinį kapitalą – į jį buvo įneštos savivaldybės valdytos vandens pramogų parko patalpos, pirtis, baseinai, automobilių stovėjimo ir kiemo aikštelės, purvo gydyklos, viešbučio boulingas, kazino, diskotekų ir konferencijų salės. Visą šį turtą „Aqua“ iki tol iš savivaldybės nuomojosi.

Pagal ES teisę valstybės pagalba yra laikoma bet kokia forma įmonėms suteikta parama, kuri iškraipo konkurenciją ir daro poveikį valstybių tarpusavio prekybai. Tokia pagalba gali būti teikiama, tik gavus Europos Komisijos pritarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.