Vyriausybė atleido VTD vadovą Oslvaldą Šarmavičių

Vyriausybė trečiadienį nutarė

Vyriausybė trečiadienį nutarė pasibaigus kadencijai atleisti Osvaldą Šarmavičių iš Valstybės tarnybos departamento vadovo pareigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vyriausybė trečiadienį nutarė pasibaigus kadencijai atleisti Osvaldą Šarmavičių iš Valstybės tarnybos departamento vadovo pareigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 12:40 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:06 AM

Vienas ilgiausiai pareigas einančių vyriausybinės institucijos vadovų O.Šarmavičius atleidžiamas nuo ketvirtadienio.

Jis departamentui su pertraukomis vadovavo nuo 2002-ųjų. 2010-aisiais iš pareigų O.Šarmavičius buvo atleistas tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, bet 2011 metais teismas nurodė jį grąžinti į pareigas ir sumokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą. Vidaus reikalų ministerija teismo nurodymą įvykdė.

Nepaisant to, kad teismas nurodė O.Šarmavičių grąžinti į pareigas, 2011 metų rugsėjį pirmąją darbo dieną jis pateikė atsistatydinimo pareiškimą. Po Seimo rinkimų pasikeitus politinei daugumai ir Vyriausybei, 2013-ųjų sausį socialdemokratas vėl paskirtas departamento direktoriumi ketverių metų kadencijai.

Nuo 2013 metų Valstybės tarnybos departamentas pavaldus nebe Vidaus reikalų ministerijai, o Vyriausybei, todėl dėl jo atleidimo ir naujo vadovo skyrimo spręs ministrų kabinetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.