Premjeras: Sporto rūmų projektas neturi būti skubinamas

[[ge:lrytas:lrytas:571537]]

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog rūmų atnaujinimas neturi būti skubinamas.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog rūmų atnaujinimas neturi būti skubinamas.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog rūmų atnaujinimas neturi būti skubinamas.<br>V.Balkūno nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog rūmų atnaujinimas neturi būti skubinamas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 5:18 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:14 PM

„Esminis dalykas, kad Sporto rūmai, kurie yra dabar Turto banko nuosavybė, jie negali būti tokios būsenos, bet jeigu konkursas bus skelbiamas iš naujo, tai dabar vertiname visus investicinius projektus ir žiūrėsime, ką reikės daryti ir su šituo projektu. Aš matau, kad tuose procesuose jokios skubos negali būti“, – BNS penktadienį sakė S. Skvernelis.

Jis teigė kol kas negalintis vertinti, ar Turto banko vadovas Vaidotas Aleksius turi prisiimti atsakomybę.

„Aš šiandien tikrai nenoriu daryti jokių išvadų. Finansų ministerija turi išsiaiškinti situaciją, o tada bus galima spręsti atsakomybės klausimą. Pirma reikia išsiaiškinti, kaip tai galėjo nutikti, kad žmogus dirbo ir Turto banke, ir konkurse dalyvaujančioje įmonėje. Taip iš principo negali būti“, – kalbėjo premjeras.

Turto bankas penktadienį nutraukė derybas su rūmų rekonstrukcijos konkurso laimėtoju – statybų bendrovės „Irdaiva“ vadovaujamu konsorciumu, nes paaiškėjo, kad vienas buvęs konkurso komisijos narys – Tomas Lukoševičius – tuo pat metu dirbo ir Turto banke, ir šioje bendrovėje.

Finansų ministras Vilius Šapoka BNS teigė, kad konkursas turėjo būti nutrauktas, o jis žada toliau atidžiai stebėti Turto banko veiklą.

Turto banko skelbtu Sporto rūmų rekonstrukcijos konkursu ne kartą abejojo Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT). Jos vadovė Diana Vilytė sakė, kad nuo pat konkurso paskelbimo pradžios jis atrodė įtartinas ir neskaidrus, o galiausiai – ir per brangus.

Konkurso laimėtojas turėjo parengti rūmų pritaikymo kongresų, konferencijų ir kitų kultūrinių renginių veiklai projektą, atnaujinti pastatus bei prižiūrėti projekto eigą. Planuota, kad centras, kurį Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė pripažino svarbiu valstybei, duris atvers 2018 metų vasario 16-ąją, kai Lietuva švęs valstybės atkūrimo šimtmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.