Juliui Pagojui nepavyko anksčiau laiko atgauti vairuotojo pažymėjimo

Klaipėdos miesto apylinkės teismas netenkino 29 m. Juliaus Pagojo prašymo sutrumpinti teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą.

Juliui Pagojui nepavyko anksčiau laiko atgauti vairuotojo pažymėjimo.<br>T.Bauro nuotr.
Juliui Pagojui nepavyko anksčiau laiko atgauti vairuotojo pažymėjimo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2017, 4:56 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:07 PM

Praėjusių metų vasarį pažeidėjui teismas skyrė beveik 300 eurų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu vieneriems metams. Nuobauda buvo skirta už vairavimą neblaiviam, kai nustatytas lengvas girtumas.

Norėdamas atgauti teisę vairuoti transporto priemones, pareiškėjas teigė apmastęs savo elgesio neleistinumą ir pavojingumą. Vyras prašymą motyvavo tuo, jog teismo paskirtą baudą sumokėjo, išklausė privalomojo mokymo apie alkoholio ir narkotikų žalą žmogaus sveikatai mokymus, atliko papildomo vairuotojų mokymo kursą ir nepadarė naujų pažeidimų.

Asmuo prašė teismo atsižvelgti ir į tai, kad teisė vairuoti transporto priemones jam reikalinga darbinėje veikloje.

Priimdamas sprendimą teismas atsižvelgė į tai, kad praeityje pareiškėjas už KET pažeidimus baustas ne kartą ir vairavo neblaivus turėdamas galiojančią administracinę nuobaudą. Minėtos aplinkybės neigiamai charakterizuoja vairuotoją, kaip nedrausmingą ir neatsakingą.

Teismas nurodo, kad patiriami asmens nepatogumai darbinėje veikloje yra adekvatus jo neteisėto veikimo rezultatas. Be to, teisė vairuoti transporto priemones pažeidėjui atimta minimaliam sankcijoje numatytam laikotarpiui.

Įvertinęs visas aplinkybes ir pareiškėjo argumentus, teismas netenkino prašymo dėl teisės vairuoti transporto priemones atėmimo termino sutrumpinimo.

Teismo nutartį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.