Konservatoriai apskundė Ramūną Karbauskį VMI ir etikos sargams

Opozicinės Tėvynės sąjungos-

Konservatoriai prašo nustatyti, ar toks politiko veikimas negali būti traktuojamas, kaip rinkėjų apgaudinėjimas?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Konservatoriai prašo nustatyti, ar toks politiko veikimas negali būti traktuojamas, kaip rinkėjų apgaudinėjimas?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-06 13:09, atnaujinta 2017-04-10 16:35

Konservatoriai remdamiesi spaudos publikacijomis prašo VMI nustatyti, ar „yra daugiau nedeklaruoto ir slepiamo Seimo nario turto tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio valstybėse“. Taip pat opozicija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydami įvertinti R.Karbauskio deklaracijas, pranešė frakcija. 

„Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad R.Karbauskis VMI pateikė nepilną turto ir pajamų deklaraciją ir tokiu būdu nuo rinkėjų nuslėpė informaciją apie Ispanijoje turimą didelės vertės nekilnojamąjį turtą ir šios šalies bankuose paimtas paskolas, kreipėmės į VMI dėl išsamaus mokestinio patikrinimo ir Seimo etikos sargus, prašydami įvertinti tokį Seimo nario elgesį ir išsiaiškinti, ar tikrai daugiau niekas neslepiama nuo visuomenės“, – pranešime cituojamas TS-LKD seniūnas Gabrielius Landsbergis. 

Šeštadienį dienraštis „Lietuvos rytas“ rašė, kad „valstiečių“ lyderis turi dvejus prabangius apartamentus Barselonoje, du erdvius namus su baseinais Ispanijos kurortuose ir dviejų aukštų baldų parduotuvę, bet VMI pateiktoje turto ir pajamų deklaracijoje įrašyti ne visi jam priklausantys nekilnojamojo turto objektai Ispanijoje. 

R.Karbauskis teigia, kad savo turto deklaracijoje deklaravo visus Ispanijoje turimus nekilnojamojo turto objektus. 

„Viešumoje paskleista informacija, kad savo turto deklaracijoje esą esu nurodęs ne visus man priklausančius nekilnojamojo turto objektus Ispanijoje, yra visiškai neteisinga. Taip, pasitaiko klaidų, bet jos nėra sąmoningos ar piktybiškos. Esu dėkingas žurnalistams, kurie atkreipė dėmesį į galimą klaidą mano turto deklaracijoje – iš tiesų, nebuvau deklaravęs namo statybai Ispanijoje iš banko paimto kredito. Tačiau, noriu pabrėžti, tai nesukuria jokių mokestinių prievolių valstybei, o deklaracija jau patikslinta“, – sekmadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.