Policija rūpinosi girtaujančios šeimos 7 vaikais, nes nerado vaiko teisių apsaugos specialistų

Tauragės policija, vidurnaktį gavusi pranešimą apie šeimoje neprižiūrimus nepilnamečius asmenis, bandė susisiekti su Vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau jų neradus, teko pasirūpinti 7 nepilnamečiais.

Policijai nuvykus minėtu adresu, rasti neblaivūs abu šeimynos tėvai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Policijai nuvykus minėtu adresu, rasti neblaivūs abu šeimynos tėvai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 7:43 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:15 PM

Vėlyvą pirmadienio vakarą, 23 val. 37 min., gautas pranešimas, kad Tauragės r., Skaudvilės sen., Gedgaudiškės k., daugiavaikėje šeimoje abu tėvai yra neblaivūs, ir neprižiūri mažamečių vaikų.

Policijai nuvykus minėtu adresu, rasti neblaivūs abu šeimynos tėvai: tėvas (gimęs 1970 m., kuriam nustatytas 3,19 prom. girtumas) ir motina (gimusi 1977 m., kuriai nustatytas 2,14 prom. girtumas.

Kartu su jais namuose girtavo keturi pilnamečiai asmenys: vyras (gimęs 1999 m., 2,77 prom. alkoholio), vyras (gimęs 1989 m., 0,72 prom. alkoholio), vyras (gimęs 1997 m., 2,28 prom. alkoholio) ir vyras (gimęs 1991 m., 1,26 prom. alkoholio) bei moteris (gimusi 1993 m., girtumą nustatyti atsisakė).

Kadangi mažamečių vaikų tėvai neblaivūs, o namuose prižiūrinčio vaikus asmens nebuvo, todėl policijos pareigūnai paėmė 7 vaikus (4 mergaites ir 3 berniukus, jauniausiajam – 4 mėn., vyriausiajam – 15 m.).

Šeši vaikai pristatyti į Tauragės vaikų globos namus, vienas vyriausiasis – į Skaudvilės specialiųjų poreikių pagalbinę mokyklą.

Nustatyta, kad šeima iš viso augina 17 vaikų (iš kurių 12 – nepilnamečiai). 5 nepilnamečių vaikų namuose nebuvo, nes jie mokosi Skaudvilės spec. poreikių pagalbinėje mokykloje. Policijos pareigūnai bandė prisikviesti Vaiko teisių apsaugos darbuotojus, tačiau pastarieji nekėlė telefono ragelio.

Skambino ne tuo numeriu

Tauragės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Skrodenienė sakė, kad apie šią šeimą jos vadovaujamas skyrius žino jau seniai, ji įtraukta į socialinės rizikos šeimų apskaitą. Tiesa, J.Skrodenienė tikino, kad į pareigūnų skambučius neatsiliepė tikrai ne dėl to, kad nenorėjo, paprasčiausiai – įvyko žmogiška klaida.

„Mes visą laiką esame už budėjimus naktimis ir vakarais, niekada nesame sakę, kad negalime ar nenorime dirbti. Tiesiog šiuo metu mes neturime tam teisinio pagrindo. Tačiau policijoje yra paliktas mano pačios asmeninio telefono numeris ir jie visada gali man skambinti, ką jau yra ne kartą darę. Ne kartą skambino ir aš visada atsiliepiu, padedu.

Šį kartą jie skambino į valdišką numerį, o aš juo neatsiliepiau, nes savaime aišku, kad naktį nebuvau darbo vietoje. Tik dar kartą galiu pasakyti, kad jei skambina naktį į mano asmeninį numerį aš visada atsiliepiu, o kodėl šį kartą to nepadarė – nežinau. Gal sumaišė, gal nežinojo...“ – kalbėjo J.Skrodenienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.