Ramūną Karbauskį bando apginti žmona Lina: „Mūsų šeimai viskas gerai“

Ramūno Karbauskio žmona Lina Karbauskienė nusprendė papasakoti apie santykius su į skandalus patekusiu vyru. Iki šiol tylos siena atsitvėrusi Ispanijoje gyvenanti 43 metų moteris tapo viena labiausiai lietuvius dominančių asmenybių.

R.Karbauskio žmona Lina kartu su vyru nebuvo ir šiam kartu su „valstiečiais“ švenčiant pergalę Seimo rinkimuose.<br>lrytas.lt montažas
R.Karbauskio žmona Lina kartu su vyru nebuvo ir šiam kartu su „valstiečiais“ švenčiant pergalę Seimo rinkimuose.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2017, 6:41 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:07 PM

„Aš suprantu, kad susidomėjimo neišvengsiu. Bet visgi norėčiau paprašyti supratimo: nereikia manęs medžioti, aš nesu viešas žmogus, nemoku ir nenoriu juo būti. Aš – paprasta, žemiška ir laiminga šeimos moteris, labai norinti, kad jos ramus gyvenimas toks ir liktų“, – išskirtiniame interviu žurnalui „Žmonės“ sakė L.Karbauskienė.

Tačiau viešumo nepasirinksi – natūralu, kad politiko žmona tapo viešu asmeniu ir tai nepriklauso nuo jos norų.

Jos vardas itin garsiai nuskambėjo po „Lietuvos ryto“ dienraščio publikacijos, kurioje buvo iškelti klausimai dėl dabar jau buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės visureigio ir santykio su „valstiečių“ lyderiu.

R.Karbauskio verslo imperijos dalį Ispanijoje prižiūrinti moteris žurnalui „Žmonės“ pabrėžė, kad tarp jos ir vyro prarajos nėra.

„Taip, aš esu. Ir mūsų šeimai viskas yra gerai“, – kalbėjo L.Karbauskienė, su vyru gyvenanti atskirai jau daugiau kaip dvidešimt metų.

Ji kartu su R.Karbauskiu Ispanijoje turi įsigiję du namus Blaneso ir Ljoret de Maro kurortuose bei dvejus erdvius apartamentus Barselonoje, prabangiausioje miesto gatvėje – Grasijos bulvare (Passeig de Gracia). Dvejų apartamentų bendras plotas – per 140 kvadratinių metrų, o kaina gali siekti iki 15 tūkst. eurų už kvadratinį metrą.

Namą su sklypu ir baseinu Ispanijoje, Ljoret de Maro kurorte, R.Karbauskis su žmona nori parduoti už 350 tūkst. eurų. Sutuoktinių Karbauskių valdoma įmonė „Corporation Mobiliaria del Baltico“ Blanese turi 1,499 tūkst. kvadratinių metrų pastatą, kuriame įkūrė baldų saloną. Įmonė yra paėmusi daugiau kaip 691 tūkst. eurų paskolą iš to paties Ispanijos banko.

Kad ir kaip skaičiuotum, R.Karbauskio turimo nekilnojamojo turto vertė neįtelpa į milijoną eurų, kurį jis įrašė VMI pateiktoje deklaracijoje. Politikas nurodė, kad Lietuvoje ir Ispanijoje jo turimų būstų vertė – 1,044 milijono eurų.

Politiko ir žmonos namas Blanese vertas mažiausiai 770 tūkst. eurų, Ljoret de Mare – apie 350 tūkst. eurų. O apartamentų Barselonoje kaina gali siekti ir po milijoną eurų. R.Karbauskis turi būstų ir gimtinėje. Pavyzdžiui, jo namo Kaune vertė – mažiausiai 201 tūkst. eurų. „Lietuvos ryto“ atskleisti faktai tapo rimtu galvosūkiu mokesčių inspektoriams.

Pasirodo, iš Europos Sąjungos šalių jie turėtų gauti visus duomenis apie mūsų šalies piliečių turimą turtą užsienyje. Bus aiškinamasi, kodėl Lietuvos nepasiekė duomenys apie dar du R.Karbauskio turimus būstus Ispanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.