Tualete mokinį paauklėjęs direktorius: tik nusiprausęs suvokiau, kas atsitiko

Po įvykio Pasvalio rajone, Pajiešmenio pagrindinėje mokykloje, kai direktorius ir buvęs politikas pakėlė ranką prieš mokinį ir buvo apipiltas fekalijomis, mokyklos vadovas užsimojo surasti priešus, kurie esą prieš jį surengė šmeižto kampaniją ir nori išmesti iš einamų pareigų.

Pasvalio rajono Pajiešmenio pagrindinės mokyklos direktorius buvo apipiltas fekalijomis ir trenkė mokiniui.<br>Montažas
Pasvalio rajono Pajiešmenio pagrindinės mokyklos direktorius buvo apipiltas fekalijomis ir trenkė mokiniui.<br>Montažas
Direktorius E.Macaitis.<br>A.Švelnos (panskliautas.lt) nuotr.
Direktorius E.Macaitis.<br>A.Švelnos (panskliautas.lt) nuotr.
Pasvalio rajono Pajiešmenio pagrindinės mokyklos direktorius buvo apipiltas fekalijomis ir trenkė mokiniui.<br>A.Švelnos (panskliautas.lt) nuotr.
Pasvalio rajono Pajiešmenio pagrindinės mokyklos direktorius buvo apipiltas fekalijomis ir trenkė mokiniui.<br>A.Švelnos (panskliautas.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2017, 10:00 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:20 AM

Direktorius Ervydas Macaitis pasakojo, kad per vaizdo stebėjimo ekraną pamatė išdykaujančius du berniukus. Direktorius nuėjo jų raminti, bet tuo metu vienas berniukas nubėgo tolyn koridoriumi, o kitas užsidarė kabinoje. Direktorius ėmęs belsti į duris, bet balsu tikino nešaukęs. Kai moksleivis atidarė tualeto kabinos duris, supykęs E.Macaitis trinktelėjo jam per žandą.

Dėl mokinį nuskriaudusio mokyklos direktoriaus elgesio buvo pradėtas tyrimas, o dėl fizikos mokytojo, „darbiečio“, buvusio rajono tarybos nario Egidijaus Lungio tyrimas dar tęsiamas, nes fizikas jėga išvesdino kitą berniuką iš klasės.

Prieš mokinį pakėlė ranką

Direktorius atsiprašė mokinio tėvų, su jais susitaikė ir tyrimas buvo nutrauktas. Mokykloje pasklido kalbos, kad už tai vaikui atsilyginta brangiu išmaniuoju telefonu. Tačiau mokyklos vadovas tai kategoriškai neigė.

„Po to, kai mokinys berniukų tualete aptaškė mane klozeto valymo šepečiu, pamirkytu į klozeto turinį, aš patyriau šoką, kai pajutau deginantį skausmą akyse.

Faktiškai nieko nematydamas, aš nevalingai plekštelėjau berniukui delnu per žandą, kai jis atidarė kabinos duris. Aš tai padariau būdamas psichologinio afekto būsenos, net nesuvokdamas, kas vyksta ir kas man atsitiko. Tai pradėjau suvokti tik po to, kai nusiprausiau veidą, plaukus, išsivaliau šiek tiek drabužius ir išsiskalavau burną“, – rašte dėstė direktorius.

Pasak jo, ši situacija buvo aptarta su mokinio tėvais, su jais buvo susitaikyta ir tai įforminta teisine tvarka dalyvaujant teisėsaugos pareigūnams. Tėvai ir mokinys jokių pretenzijų neturi. Direktorius tvirtino, kad jie vienas kito nuoširdžiai atsiprašė ir jokių pretenzijų neliko.

Direktorius kaltina šmeižtu

Sausio mėnesį Pasvalio savivaldybėje buvo sudaryta komisija galimam darbo bausmės pažeidimui tirti. Pasak direktoriaus, komisijoje buvo du asmenys, kurie turėjo tikslą apšmeižti ir pažeminti mokyklos vadovą.

„Šmeižto kampaniją prieš mane pradėjo ir toliau vykdo Pasvalio savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas ir Pasvalio r. savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnyba, vadovaujama Astos Kanišauskienės“, – rašė direktorius.

Direktorius E.Macaitis piktinosi, kad jis neturėjo galimybės susipažinti su komisijos išvadomis, o jam krito kaltinimai smurtavimu.

„Aš niekaip nesuvokiu, kaip komisija galėjo (jei tai padarė) traktuoti šį veiksmą kaip smurtą, jei aš pats tuo metu patyriau skausmą ir šoką. Ar manęs, kaip LR piliečio, jau nesaugo nei Konstitucija, nei LR įstatymai, ES deklaracijos?

Ar aš, kaip pilietis, po tarnybinio patikrinimo turiu teisę žinoti, kuo esu kaltinamas ir kokie mano pažeidimai nustatyti? Ar jau vėl sugrįžo garsiosios „troikos“ laikai, kai apie nuosprendį ir jo motyvus sužinoma tik iš skelbimo ant stulpo?“ – laiške liejosi direktorius.

Reikalauja palikti einamas pareigas

Direktorius reikalauja, kad Pasvalio savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas K.Polekas ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė A.Kanišauskienė dėl esą paskleistos melagingos informacijos ir viešo direktoriaus pažemino nedelsdami atsistatydintų už einamų pareigų.

Pasak E.Macaičio, informacija paviešinta esą turint vieną tikslą – sunaikinti Pasvalio rajono Pajiešmenių pagrindinę mokyklą.

Ateinančiame rajono tarybos posėdyje vasario 13 dieną bus svarstoma, ar išmesti direktorių iš darbo. Jau vykusiame Švietimo komiteto posėdyje nusvėrė nuostata, kad tokios griežtos bausmės jis nenusipelnęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?