Dėl nuotraukos su Gabrieliumi Landsbergiu – pykčio kibirkštys tarp „valstiečių“

„Manau, kad kiekvienam politikui ypač svarbūs du dalykai: reputacija ir pasitikėjimas. Šiandien mano akyse vienas neteko abiejų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Seimo narys, „valstietis“ Justas Džiugelis.

Internautai mano, kad J.Džiugelio pyktį sukėlė D.Šakalienės nuotrauka su konservatorių lyderiu.<br>lrytas.lt montažas.
Internautai mano, kad J.Džiugelio pyktį sukėlė D.Šakalienės nuotrauka su konservatorių lyderiu.<br>lrytas.lt montažas.
Internautai mano, kad J.Džiugelio pyktį sukėlė D.Šakalienės nuotrauka su konservatorių lyderiu.<br>D.Šakalienės „Facebook“ nuotr.
Internautai mano, kad J.Džiugelio pyktį sukėlė D.Šakalienės nuotrauka su konservatorių lyderiu.<br>D.Šakalienės „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 8:46 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:42 AM

Daug klausimų sukėlusį įrašą jis pažymėjo grotažymėmis „DŠ“, „nepasitikiu“, „taškas“. Po tokiais politiko žodžiais pasipylė komentarai. Žmonės puolė spėlioti, kas tas pasitikėjimą ir reputaciją praradęs politikas ir ką jis tokio padarė. Pagrindinė komentatorių versija – tai kita „valstiečių“ frakcijos narė Dovilė Šakalienė.

Atskleisti atsisako

Pats J.Džiugelis paklaustas, kurį parlamentarą jis turėjo mintyse tai rašydamas, nebuvo atviras ir neatskleidė nei pavardės, nei priežasties, dėl kurios taip mano.

„Paties asmens nenorėčiau įvardinti. Tik pasidalinau savo tokia įžvalga, o kas tas politikas, manau, artimiausiu metu ir patys pamatysite“, – trumpai kalbėjo politikas.

Pasakęs, kad komentaruose žmonės spėja, jog juoda katė perbėgo tarp jo ir D.Šakalienės, „valstietis“ daugiau minties neplėtojo, tik pareiškė: reikia klausti pačios D.Šakalienės, kodėl žmonės taip mano.

„Reikia klausti jos, kodėl ją interpretuoja po mano įrašu. O tos raidės „DŠ“ gali turėti labai daug reikšmių. Iš tiesų aš parašiau, kad mano pasitikėjimą prarado vienas iš politikų, bet iš tikrųjų neįvardinsiu, kas tas politikas, o kai ateis laikas, kai galėsiu, tą pavardę paviešinsiu.

Tas politikas padarė veiksmus, aš pasidariau išvadas“, – sakė J.Džiugelis.

Dėl visko kalta nuotrauka?

Tuo metu D.Šakalienė sakė iš žurnalistų sužinojusi, kad J.Džiugelio įraše kalbama apie ją ir kad tokį jo pasipiktinimą sukėlė jos įrašas socialiniame tinkle ir nuotrauka su konservatorių pirmininko rinkimus laimėjusiu Gabrieliumi Landsbergiu bei jo partijos kolege Ingrida Šimonyte.

„Iš tikrųjų aš nežinojau, kad tai galėčiau būti aš, bet man paskambino žurnalistė iš kitos žiniasklaidos priemonės ir patikino, kad tai tikrai esu aš. Jei iš tikrųjų taip yra, manau, Justas tą komentarą parašė nelabai pagalvojęs“, – sakė D.Šakalienė.

Seimo narė tikino, kad Lietuvoje reikėtų pradėti elgtis kaip tikroje vakarietiškoje valstybėje, kur politikai gerbia vienas kitą ir kur yra įprasta pasveikinti vienos didžiųjų partijų pirmininko rinkimus laimėjusį kandidatą. „Juolab kad tas pirmininkas yra Gabrielius Landsbergis, kuris tikrai yra mano bendramintis, kalbant apie tuos darbus, dėl kurių aš atėjau į Seimą. Jis visiškai palaiko vaiko teisių apsaugos sistemos reformą.

Be to, tikrai nėra jokios priešpriešos tarp jo požiūrio ir tarp mano partijos vadovybės požiūrio, nes jei kalbėsime apie naują vaiko teisių apsaugos įstatymą ir visą jį lydinčių teisės aktų paketą, kurį ketvirtadienį užregistravau Seime, tai kartu su manimi tarp šito įstatymo iniciatorių yra ir Ramūnas Karbauskis, LVŽS frakcijos vadovas, ir G.Landsbergis, konservatorių frakcijos vadovas“, – pasakojo parlamentarė.

Ji pabrėžė, kad Seimo nariai turi atsikratyti arogancijos ir priešpriešos tarp skirtingų partijų Seimo narių. Pasak D.Šakalienės, politikoje labai svarbu tiltai ir nereikia ieškoti priešų ten, kur jų nėra, o politikai turi mokėti bendrauti etiškai, pagarbiai ir dirbti kartu.

„Tiesą pasakius, dar nespėjau su Justu pasikalbėti, galbūt čia iš viso yra nesusipratimas ir aš viliuosi, kad taip ir yra“, – sakė D.Šakalienė ir pridūrė, kad nepasitenkinimą galbūt sukėlusi nuotrauka parodo, jog „valstiečiai“ turi bendraminčių ir kitose partijose ir kad nereikia bijoti su jais kartu dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.