Blaneso meras apie Liną Karbauskienę: „Jos gyvenimas – labai uždaras“ (II dalis)

Ispanijoje jau du dešimtmečius gyvenanti Lina Karbauskienė geriausiai žinoma iš veiklos dviratininkų klube. Kelionių draugai ją apibūdino kaip ištvermingą moterį. Apie L.Karbauskienės aistrą dviračiams žino ir Blaneso meras Miquelis Lupianezas, kartu su ja mynęs pedalus.

M.Lupianezas (nuotr. dešinėje) gyrė L.Karbauskienės (nuotr. kairėje) fizinę jėgą: „Ji stipri, jos kūnas – vien raumenys.“ Blaneso meras kalbėjo atvirai ir apie uždarą lietuvės būdą bei gyvenimą.
M.Lupianezas (nuotr. dešinėje) gyrė L.Karbauskienės (nuotr. kairėje) fizinę jėgą: „Ji stipri, jos kūnas – vien raumenys.“ Blaneso meras kalbėjo atvirai ir apie uždarą lietuvės būdą bei gyvenimą.
L.Karbauskienė žygiuose ištverme nenusileidžia vyrams.
L.Karbauskienė žygiuose ištverme nenusileidžia vyrams.
Blanese L.Karbauskienė įsikūrusi vadinamojoje turtingų rusų zonoje.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Blanese L.Karbauskienė įsikūrusi vadinamojoje turtingų rusų zonoje.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Karbauskių namas Blanese – rusų pamėgtame prabangiame kvartale.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Karbauskių namas Blanese – rusų pamėgtame prabangiame kvartale.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Iš Karbauskių namo atsiveria vaizdai į jūrą.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Iš Karbauskių namo atsiveria vaizdai į jūrą.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
„Linos gyvenimas uždaras“, – teigė M.Lupianezas.
„Linos gyvenimas uždaras“, – teigė M.Lupianezas.
Daugiau nuotraukų (6)

Kristina Nastopkaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 19, 2017, 7:28 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 7:35 PM

Pirmąją straipsnio dalį skaitykite čia.

Blaneso kurorto gyventojai žavų 55 metų merą dar vadina ispaniškuoju Richardu Gere’u (R.Gere’as – populiarus amerikiečių aktorius. – Red.). Katalonijos žurnalas „Time Out“ jį įtraukė į seksualiausių Cheronos apskrities asmenybių sąrašą.

M.Lupianezas yra dėmesingas Blaneso gyventojams ir svetingas jo svečiams.

„Lietuvos ryto“ žurnalistę pakvietęs į kavinę arbatos meras entuziastingai pasakojo apie miestiečių gyvenimą. M.Lupianezas prabilo ir apie L.Karbauskienę.

„Aš su Lina susipažinau per savo žmoną, kuri yra didelė dviračių aistruolė.

Dviračių pasaulis yra labai vyriškas. L.Karbauskienė – viena iš nedaugelio mūsų mieste gyvenančių labai stiprių dviratininkių. Mes kartu su ja vykome į ekskursiją. Ji – tikra dviračių fanatikė“, – pasakojo Blaneso meras.

Pašnekovas gyrė lietuvės fizinę jėgą: „Ji stipri, jos kūnas – vien raumenys.“ Blaneso meras kalbėjo atvirai ir apie uždarą lietuvės būdą bei gyvenimą.

„Lina nedalyvauja visuomeniniame mūsų miestelio gyvenime. Nepavadinčiau jos bendraujančiu, šiltu ir atviru žmogumi.

L.Karbauskienė – labai santūri, ji prie mūsų grupės neprisideda net gerti kavos. Jos gyvenimas labai uždaras. Manau, ji daug valandų praleidžia sporto klube“, – svarstė M.Lupianezas.

Įsikūrė rusų kvartale

Blaneso meras papasakojo ir apie prabangų kvartalą, kuriame yra Karbauskių namas. Pasirodo, tai – vadinamoji rusų turtuolių zona.

„Tai prabangiausias kvartalas mieste, beveik visi namai ten – nauji. Kiekvieną kartą, kai seniūnijos buvo prašoma leidimo statyti būstus tame kvartale, senieji namai būdavo nugriaunami, o vietoj jų išdygdavo nauji, prabangūs“, – pasakojo M.Lupianezas.

Vaizdai, atsiveriantys iš gatvės, kurioje gyvena L.Karbauskienė, užgniaužia kvapą: mėlyna Viduržemio jūra, uolos ir vešli augalija.

„Blaneso šviesai ir jūros mėliui nėra lygių“, – šypsojosi meras.

Jis nekeistų Blaneso į jokį kitą pasaulio kampelį: „Nors tai – ne mano gimtasis miestas, aš čia atvykau iš Andalūzijos regiono.“

Linksminasi meilės šventėje

Blanese Karbauskiai turi šiuolaikiškai įrengtą namą, kuriam statyti politikas paėmė 770 tūkst. eurų paskolą iš Ispanijos banko „Popular Espanol“.

Sklypą kurorte sutuoktiniai įsigijo 2002 metais.

Karbauskių namas stūkso ant kalvos, nuo kurios nusileidus galima patekti į vieną gražiausių Kosta Bravos pakrantės paplūdimių – Švento Pranciškaus įlanką (Cala Sant Francesc).

Šiame paplūdimyje L.Karbauskienė šiltuoju sezonu plaukioja kiekvieną rytą, o kartais maudosi ir žiemą.

Blaneso merijos atstovė Eva Palau pasakojo, kad Švento Pranciškaus įlankoje vyksta viena romantiškiausių miestelio švenčių – Meilės susirinkimas. Liepos mėnesį tradicinėje šventėje žmonės vakarieniauja paplūdimyje ir šoka iki ryto.

Prabangus kvartalas, kuriame gyvena L.Karbauskienė, yra apsuptas dviejų botanikos parkų ir pušyno. Gatvė uždaroma savaitgaliais ir yra stebima pro vaizdo kameras.

Gyvenamųjų būstų vertė ten siekia nuo 1,5 mln. iki 2,5 mln. eurų.

Nors Ispanijoje ant pašto dėžučių yra įprasta rašyti gyventojo pavardę, visos toje gatvėje esančios pašto dėžutės – anoniminės.

Tik vienas L.Karbauskienės kaimynas ant namo pasikabino didžiulę iškabą „Vladimir“. Tas namas anksčiau priklausė rusui, o dabar – prancūzui. Naujasis savininkas nutarė išsaugoti užrašą.

„Kalbama, kad vienas Blaneso botanikos sodas yra labai apleistas dėl rusų kaltės – sklypą su botanikos sodu nusipirko atvykėlis iš Rusijos, bet jo neprižiūri“, – prasitarė E.Palau.

Beveik 45 tūkst. gyventojų turintis Blanesas – piečiausias į šiaurę besidriekiančios žymiosios Kosta Bravos pakrantės kurortas. Jis traukia ramybės mėgėjus.

Tai – ir gurmanų traukos centras. Mieste yra žuvų turgus, prie Blaneso krantų žvejojamos raudonosios krevetės, jūrų velniai.

„Blanesas traukia ramaus poilsio, o Ljoret de Maras – audringo naktinio gyvenimo mėgėjus, dviratininkus. Žiemą ten atvyksta treniruotis dviratininkai iš įvairių šalių. Klimatas ir keliai jiems puikiai tinka“, – pasakojo meras M.Lupianezas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.