Šiaulių socialdemokratai ištėškė iš savo gretų vicemerą

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šiaulių miesto skyriaus prezidiumas nusprendė šalinti iš savo gretų Šiaulių miesto vicemerą 32 metų Domą Griškevičių.

Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius (dešinėje) pašalintas iš LSDP gretų, o jo bendrapartietis Justinas Sartauskas siekia tapti mero pavaduotoju..<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius (dešinėje) pašalintas iš LSDP gretų, o jo bendrapartietis Justinas Sartauskas siekia tapti mero pavaduotoju..<br>G.Šiupario nuotr.
Algirdas Butkevičius patvirtino, kad po savivaldos rinkimų Domas Griškevičius buvo gavęs leidimą dalyvauti derybose ir būti mero Artūro Visocko buriamoje koalicijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Butkevičius patvirtino, kad po savivaldos rinkimų Domas Griškevičius buvo gavęs leidimą dalyvauti derybose ir būti mero Artūro Visocko buriamoje koalicijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 22, 2017, 2:35 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:56 PM

Tame pačiame antradienio vakarą vykusiame posėdyje socialdemokratai nusprendė atmesti Šiaulių miesto mero Artūro Visocko kvietimą dirbti kartu.

Abu sprendimus buvusio parlamentaro Edvardo Žakario vadovaujami LSDP Šiaulių skyriaus prezidiumo nariai priėmė kone vienbalsiai.

Turėjo pirmininko palaiminimą

Perspektyviausiu Šiaulių jaunuoju socialdemokratu laikomas D.Griškevičius kolegų nemalonę užsitraukė seniai, išsyk po savivaldos rinkimų.

Į Šiaulių miesto tarybą išrinktas politikas prisijungė prie mero Artūro Visocko burtos koalicijos ir tapo jos „auksiniu balsu“.

Tiesa, D.Griškevičius taip pasielgė gavęs LSDP vadovo Algirdo Butkevičiaus palaiminimą.

„Taip, aš pritariau šiam Domo žingsniui. Šimtu procentų! Raginau eiti ir dirbti vardan miesto ir kitus šiauliečius“, – portalui lrytas.lt sakė LSDP pirmininkas.

A.Butkevičius neslėpė nuostabos, iš lrytas.lt išgirdęs žinią apie D.Griškevičiaus pašalinimą: „Prieš kelias dienas skambinau Justinui Sartauskui ir raginau susilaikyti nuo tokių žingsnių“.

Nustebino kolegų sprendimas

D.Griškevičius sakė nenustebęs, kad su juo taip pasielgė LSDP Šiaulių skyriaus prezidiumas. Mat tokį sprendimą buvo galima nuspėti.

E.Žakaris ir kiti jo bendražygiai ne kartą ir ne du bandė skundais „atvesti į protą“ D.Griškevičių, bet bandymai baigėsi fiasko – jaunasis politikas nepakluso jungtis į Šiaulių miesto taryboje įkurtą socialdemokratų frakciją.

„Nepritariu rankų laužymo politikai. Turi vykti bent jau diskusija, o ne aklas mygtukų spaudymas“, – apsisprendimą nesijungti prie politikos senbuvių paaiškino D.Griškevičius.

Pernai gruodžio 19-ąją iš vicemerų atstatydintas, o prieš kelias dienas į darbą Savivaldybėje sugrįžęs D.Griškevičius nusistebėjo bendrapartiečių sprendimu: „Pagal LSDP statutą partijos skyriai neturi teisės šalinti žmogaus, tad akivaizdu, kad šis sprendimas – neteisėtas“.

Lauks reakcijos iš sostinės

Vienas socialdemokratų lyderių ir Šiaulių miesto taryboje suburtos naujos daugumos kandidatas į vicemerus J.Sartauskas patvirtino, kad pašalino iš gretų D.Griškevičių ir atmetė mero A.Visocko kvietimą jungtis į koaliciją.

„Taip negali būti, kad vienas tos pačios partijos narys priklauso valdančiajai daugumai, o kitas – dirba opozicijoje. Domą ne kartą įspėjome, kvietėme jungtis į frakciją, bet jis nepakluso. Jis pasirinko karjeros kelią“, – sakė J.Sartauskas.

Vicemero posto siekiantis J.Sartauskas patvirtino, kad LSDP Šiaulių skyriaus prezidiumas viršijo kompetenciją: „Tai buvo impulsas partijos Etikos ir procedūrų komisijai, kad priimtų sprendimus. Mes einame į konfliktą. Jei LSDP taryba panaikins mūsų sprendimą, mes paklusime“.

Paklaustas, ar žinojo, kad partijos pirmininkas A.Butkevičius palaimino D.Griškevičiaus žingsnį dalyvauti derybose ir jungtis į koaliciją, J.Sartauskas sakė, kad girdėjo tik kalbų: „Nemačiau jokio dokumento – nei oficialaus, nei neoficialaus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?