Grasinimas apkalta Šiaulių merui sugrįžo bumerangu

Šiaulių merui Artūrui Visockui apkalta grasinę politikai sulaukė atgalinio kirčio. Ketvirtadienį popiet vyksiančiame posėdyje bus pradėta apkaltos procedūra naujosios valdančiosios daugumos lyderiams.

Įregistruotas teikimas, kuriuo siekiama pradėti apkaltą Šiaulių miesto tarybos nariams (iš kairės) A.Lankauskui, J.Sartauskui, D.Michalenkai ir A.Lankui.<br>G.Šiupario nuotr.
Įregistruotas teikimas, kuriuo siekiama pradėti apkaltą Šiaulių miesto tarybos nariams (iš kairės) A.Lankauskui, J.Sartauskui, D.Michalenkai ir A.Lankui.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2017, 11:23 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:36 PM

Pateiktame dokumente nurodoma, kad Šiaulių miesto tarybos darbas „tapo nebeįmanomas dėl grupės politikų destruktyvios veiklos sabotuojant posėdžius“.

Todėl konstatuota, kad keturi politikai socialdemokratas Justinas Sartauskas, „tvarkietis“ Alfredas Lankauskas, visuomeninio Valerijaus Simuliko sąrašo „Už Šiaulius“ atstovas Denis Michalenka ir liberalas Aurimas Lankas nevykdė savo pareigų ir sulaužė duotą Tarybos nario priesaiką.

Pagrindinis apkaltos motyvas – sąmoningai žlugdyti keli Šiaulių miesto tarybos posėdžiai. Mat šių metų vasario 2-ąją vykusiame posėdyje valdančiąja dauguma pasiskelbę politikai specialiai ištraukė balsavimo korteles, todėl nesusidarė kvorumas. Šį posėdį teko nutraukti neišnagrinėjus 41 darbotvarkėje buvusio klausimo.

Panaši situacija pasikartojo vasario 10-osios posėdyje, kai reikėjo balsuoti dėl Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus kandidatūros. Iš 29 posėdyje dalyvavusių politikų 15 tyčia neėmė slapto balsavimo biuletenio, todėl vėl buvo sužlugdytas kvorumas.

Po teikimu pasirašę 11 politikų konstatuoja, kad J.Sartauskas, A.Lankauskas, D.Michalenka ir A.Lankas tyčia žlugdė posėdžius, kurstė, skatino ir organizavo „destruktyvią veiklą“.

„Tarybos nario teisė yra balsuoti už, prieš, susilaikyti ar nedalyvauti balsavime. Taip yra visame demokratiniame pasaulyje. Manau, kad ši iniciatyva – tik bandymas politikuoti“, – taip ketvirtadienį prieš vidurdienį pasklidusią naujieną įvertino daugumo lyderis Justinas Sartauskas.

Socialdemokratas pažymėjo, kad neliks neįvertinta ir Šiaulių mero Artūro Visocko iniciatyva patyliukais pasirašyti taikos sutartį, kuria į darbą sugrąžintas atstatydintas vicemeras socialdemokratas Domas Griškevičius. Šiuo veiksmu buvo išvengta tiesioginio valdymo ir pirmalaikių rinkimų.

„Mes parengėme kreipimąsi į Prezidentę, Ministrą Pirmininką ir Seimo pirmininką dėl mero A.Visocko vienašališkų veiksmų, kurie šiurkščiai pažeidžia Vietos savivaldos įstatymą, nepaiso tarybos daugumos valios ir ją eliminuoja, – sakė J.Sartauskas. – Nuo žadėtos apkaltos merui dar susilaikome, palauksime atsakymų iš sostinės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.