Dideli ir maži kviečiami sostinėje švęsti tikrųjų Užgavėnių

Vilniaus miestelėnus ir sostinės

Anot šventės organizatorių, primiršę padoraus elgesio normas galėsite krėsti visokias išdaigas bei dalyvauti Lašininio ir Kanapinio kovoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Anot šventės organizatorių, primiršę padoraus elgesio normas galėsite krėsti visokias išdaigas bei dalyvauti Lašininio ir Kanapinio kovoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2017, 6:50 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:22 PM

Nuo vidudienio kieminėtojai, uliodami po Vilniaus senamiestį, kaulys blynų ir su didele nuolaida pardavinės žiemą, čigonėlės burs ateitį, daktarai gydys nuo visų ligų, ragins miestiečius telkti pajėgas išvarant žiemą iš kiemo. Vakare visi laukiami Vilniaus mokytojų namų renginių kiemelyje. Čia degs laužai, šėlionėms, žaidimams ir šokiams kvies kapela „Ratilai“. Folkloro ansambliai „Tyklė“ ir „Srauna“ parodys ypač gerą papročių ir tradicijų kupiną programą.

Anot šventės organizatorių, primiršę padoraus elgesio normas galėsite krėsti visokias išdaigas bei dalyvauti Lašininio ir Kanapinio kovoje. Bus galima stebėti stilingai pasipuošusios Morės sudeginimo ritualą, išvaryti susikaupusį blogį, nelaimes, o kartu ir įkyrėjusią žiemą. Juk po šių linksmybių ateis kita diena, o su ja ir gavėnia – laikotarpis, kai reikės pasninkauti ir linksmybes teks pamiršti.

Jeigu kartais atsiras tokių, kurie nebus kaip dera per Užgavėnes pavalgę 12 kartų, tai galės padaryti šventėje. „Bebro“ blyninė siūlys įvairių rūšių blynų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?