Saulius Skvernelis pamokė Mildą Dargužaitę: ministrai yra pavaldūs tik ministrui pirmininkui

Premjeras Saulius Skvernelis neskuba teisti ar atleisti Vyriausybės kanclerės Mildos Dargužaitės. Tačiau jis pabrėžė, kad ministrai yra pavaldūs tik ministrui pirmininkui. Premjeras pabendravo su kanceliarijos darbuotojais ir užtikrino, kad darbas juda „įprasta vaga“.

Saulius Skvernelis pamokė Mildą Dargužaitę.<br>Montažas
Saulius Skvernelis pamokė Mildą Dargužaitę.<br>Montažas
Saulius Skvernelis pamokė Mildą Dargužaitę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis pamokė Mildą Dargužaitę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis pamokė Mildą Dargužaitę.<br>A.Mickevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis pamokė Mildą Dargužaitę.<br>A.Mickevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 7:56 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:46 PM

„Natūralu, kad kiekvienoje biudžetinėje organizacijoje, kuriai gresia pokyčiai ar permainos, ypatingai, kai tai susiję su darbo vietų mažėjimu, tai turbūt normalu, kad nėra darbuotojų džiugesio“, – „Žinių radijuje“ ketvirtadienio rytą sakė S.Skvernelis.

Premjeras aiškino pats bendraujantis su kanceliarijos darbuotojais ir tikino, kad viskas eina įprasta vaga.

„Aš pirmiausia žmones vertinu pagal darbą ir kompetencijas. Antras dalykas, kas svarbu, tai psichologinė būsena ir komfortas darbe. Kanceliarija yra biudžetinė įstaiga ir svarbu iš esmės palaikyti Vyriausybės darbą ir profesinę atmosferą, nuotaikos turi būti geros. Jei yra įtampos, tai jas reikia suvaldyti“, – sakė premjeras S.Skvernelis.

Trečiadienį „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė buvo nušalinta nuo Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plano rengimo, nes peržengė savo kompetencijas ir pati pradėjo nurodinėti ministrams, kokie siūlymai planui turi būti teikiami ir juos ėmė vienašališkai perrašinėti.

„Tai vėlgi kaip mes vertinsime tai. Sąžiningai atsakau, nežinau, kai paskambinę kalba vienas ar kitas ministras ir sako kaltinimus vienas kitam, bet faktas, kad tos informacijos kiekis, kuris reikalingas kanceliarijos darbui, jis turi būti pateikiamas, tik klausimas – kokia forma“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Pasak jo, informacijos kiekis, kuris reikalingas kanceliarijos darbui turi būti pateiktas.

„Iš ministrų skundų negirdėjau, kad būtų nepagarbus elgesys. Iš principo reikia suvokti, kad tai yra komandinis darbas, ypatingai tokie darbai, kurie reikalauja visų ministerijų įsijungimo, tai reikia dirbti operatyviai ir galbūt to laiko daugiau aukoti“, – sakė premjeras.

Ministrai tiesiogiai yra pavaldūs ir atskaitingi tik ministrui pirmininkui. Jų politinė atsakomybė pirmiausia yra už savo veiklos sritį.

„Priemonių planas turi būti suderintas ir negali būti vienašališkai sprendimai priimti, neatsiklausus ministro, kuriam tuos darbus reikės daryti“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Pasiteiravus, ar planuose nėra minčių jos atleisti, premjeras neskubėjo priimti sprendimų.

„Kraštutiniškai žiūrime, jeigu kažkas kažką, tai reikia arba atleisti, arba sušaudyti, arba pakarti, arba į kalėjimą. Planai yra tokie, kad turi būti vykdoma ir reforma. Antra, ji turi būti vykdoma, kad nekenktų ir neterorizuojant žmonių, netaikant kažkokio psichologinio spaudimo.

Darbinė atmosfera turi būti tokia, kad užtikrintų įstaigos, šiuo atveju kanceliarijos, normalų funkcionavimą. Tuos klausimus reikės spręsti ir išspręsti, o kokia būdais tai bus padaryta, čia yra įstaigos vadovės, jei reikės ir mano įsikišimo, tai bus padaryta“, – sakė S.Skvernelis.

Premjeras taip pat teigė, kad ketvirtadienį oficialiai bus paskelbtas ir paviešintas Vyriausybės programos priemonių įgyvendinimo planas.

„Šiuo atveju tai yra oficialus dokumentas, kurį galėsime tobulinti. Dar bus galimybė ir galėsime siūlyti, koreguoti, keisti rodiklius. Tai yra septynioliktosios Vyriausybės programos įgyvendinimo planas, kuriame yra aprėpiama daug sričių.

Jei kažkas galvoja ar pasigenda, ypatingai opozicija, vieno darbo ar kelių darbų, tai reikia surašyti, kokie darbai jiems atrodo svarbūs“, – sakė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.