Saulius Skvernelis įspėjo Mildą Dargužaitę

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė turėtų pasirūpinti gera atmosfera įstaigoje. Jis sakė apie tai kalbėjęsis su M.Dargužaite, kurią kritikuojantį kanceliarijos darbuotojų raštą yra gavęs.

S.Skvernelis perspėjo M.Dargužaitę, kad gerbti darbuotijus – taip pat jos darbo dalis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis perspėjo M.Dargužaitę, kad gerbti darbuotijus – taip pat jos darbo dalis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-04 13:59, atnaujinta 2017-04-08 15:13

„Paskaičiau tą darbuotojų peticiją ir turėjome pokalbį su kanclere. Prieš tai, dar nežinodamas, turėjau pokalbį su kanceliarijos kolektyvu. Situacija yra paprasta: kanclerė yra biudžetinės įstaigos vadovė ir darbo atmosferos, mikroklimato palaikymas taip pat yra kiekvieno vadovo uždavinys ir svarbus uždavinys“, – žurnalistams šeštadienį sakė S.Skvernelis.

Jis taip pat teigė suprantantis, kad galbūt ne visiems darbuotojams lengva prisitaikyti prie pokyčių ir kitokio vadovavimo stiliaus.

„Bet faktas, kad bendravimas turi būti išlaikytas, etika, užduotys turi būti formuluojamos aiškiai, suprantamai, kad darbuotojai galėtų žinoti, ko iš jų nori“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Jis konkrečiai neatsakė į klausimą, ar kanclerė liks pareigose.

Dalis Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų raštu paprašė premjero spręsti, ar jos vadovė gali toliau užimti šias pareigas.

Darbuotojai teigia, kad kanclere paskyrus M.Dargužaitę jie nuolat patiria stresą ir neigiamus emocinius išgyvenimus.

Pavyzdžiui, peticijoje rašoma, kad M.Dargužaitė duoda neaiškius pavedimus ir nenurodo laukiamų rezultatų, nuolat keičia nuomonę dėl sutartų dalykų, kai kurie darbuotojai priversti dirbti iki vėlaus vakaro ar net nakties metu bei savaitgaliais, bet jų pastangos lieka neįvertintos, užduotys turi būti perdaromos nepateikus jokio racionalaus paaiškinimo, kodėl taip daroma.

Vasario pabaigoje susikūrusios Vyriausybės kanceliarijos profsąjungos pirmininkė Audronė Zdanevičienė teigė, jog organizacija pritaria šiai peticijai, tačiau parašus rinko ne jos atstovai.

Vyriausybės spaudos tarnybos duomenimis, kanceliarijoje numatyta naikinti penktadalį etatų. Planuojama, kad šių metų liepos 18 dieną pareigybių kanceliarijoje liks 170 iš esamų 210. Šiuo metu Vyriausybės kanceliarijoje dirba 200 žmonių.

Anot spaudos tarnybos, šiuo metu kanceliarijos veikla nėra efektyvi – funkcijos dažnu atveju persidengia, dubliuojasi, orientuojamasi į procesą, bet ne į rezultatą, dėl to neužtikrinama tinkama paslaugų kokybė, nėra pokyčių valdymo sistemos, trūksta novatoriškumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.