Ievos Strazdauskaitės artimieji susitelkė: skuba šukuoti miškų

Padėti surasti dingusią 26 metų Ievą Strazdauskaitę paprašė ne tik jos motina, bet ir kiti artimieji, kurie dabar aktyviai dalyvauja paieškoje.

Policija ir artimieji ieško dingusios merginos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Policija ir artimieji ieško dingusios merginos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Merginos ieško ir pareigūnai, ir jos artimieji.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Merginos ieško ir pareigūnai, ir jos artimieji.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 1:53 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:26 AM

„Pagalbos! Kas galite padėti šukuoti miškus? Atsiliepkit! Kuo daugiau žmonių reikia! Degalus apmokėsime. Laikas – ne mūsų sąjungininkas. Prašau, padėkite!“ – socialiniame tinkle šiandien paskelbė dingusios I.Strazdauskaitės pusseserė Živilė.

Po 14 valandos paieškoje jau dalyvavo dvi grupės, kiekvienoje jų – maždaug po 8 asmenis. Ieškoti jie pradėjo prie Elektrėnų.

„Mes ką tik atvažiavome ir pradėjome paiešką pagrindiniame kelyje „Elektrėnai–Rukla“, – portalo lrytas.lt žurnalistei teigė kita pusseserė Donata.

Ji paaiškino, kad vykti prie nurodyto kelio paprašė dingusios Ievos šeima. Žmonės ieško pakelėse iš abiejų šio kelio pusių, taip pat greta esančiose pamiškėse, miškuose.

„Labai skubame, laikas dabar labai svarbus. Jeigu kas gali padėti, tegul prisijungia“, – prašė Donata.

26 metų I.Strazdauskaitė dingo kovo 5-osios vakarą, iš tėvų namų Plungėje išvykusi į Vilnių, kur pastaruosius kelerius metus gyvena ir dirba.

Ji vairavo artimo draugo Gedimino Bieliausko automobilį „Audi A7“ (valst. numeris JJG070). Mašina naktį į pirmadienį buvo rasta miške netoli Žeimių miestelio.

Vilniaus Gedimino technikos universitete studijas pernai baigęs Ievos draugas dirba komercijos direktoriumi neseniai įsteigtoje įmonėje „Marmo Arc“ Vilniuje. Prieš tai jis dirbo bendrovėje „Grinda“ bei statybų bendrovėje „Plungės Laguna“, kurios vienas iš vadovų yra jo tėvas.

Ievos motina pedagogė E.Strazdauskienė portalui lrytas.lt teigė, kad Gediminas taip pat dalyvauja paieškoje, tačiau su žurnalistais jis vengia bendrauti. Į paiešką įsitraukė ir Gedimino artimieji.

„Mes dabar taip pat ieškome Ievos“, – teigė Gedimino brolis Darius.

Paklaustas, ar galėjo Ieva dingti siekiant pavogti brangų automobilį, Darius neatmetė šitos versijos: „Gal ir dėl automobilio, bet jis jau surastas. Dabar svarbiausia – rasti Ievą.“

Pirmadienį vakare atsirado liudininkas, kuris matė galbūt tą pačią „Audi A7“ ir įsiminė dalį valstybinio numerio.

„Aš irgi tuo metu judėjau autostrada į Vilnių ir jei tos A7 valstybiniai numeriai yra su J ar dviem JJ raidėmis ir buvo skaičiai 7 ar 8, aš ją mačiau, tą rudą mašiną.“ Vyras teigė, kad jeigu tai yra ta pati mašina, ji jį buvo aplenkusi du kartus: „Nors aš niekur nebuvau sustojęs. Vadinasi, ji buvo kažkur sustojusi. Ir dar prieš Kauną, už kažkurio viaduko, stovėjo vyras su juoda odine striuke ir mėlyna ar žydra kepure, „tranzavo“. Tai pasirodė keista, kad „tranzavo“ ne po viaduku, o už jo, nors lauke lijo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.