VTEK spręs dėl Gretos Kildišienės, o Viktoras Pranckietis ragina vadovą trauktis

Trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad dabar jau buvusi parlamentarė Greta Kildišienė, supainiojo viešus ir privačius interesus, kai vairavo Ramūno Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausantį automobilį ir to nedeklaravo.

VTEK trečiadienį priims sprendimą dėl Gretos Kildišienės.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
VTEK trečiadienį priims sprendimą dėl Gretos Kildišienės.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Dėl R.Valentukevičiaus Seimas spręs slaptu balsavimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dėl R.Valentukevičiaus Seimas spręs slaptu balsavimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis teigė, kad R.Valentukevičius turi trauktis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viktoras Pranckietis teigė, kad R.Valentukevičius turi trauktis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-03-08 08:07, atnaujinta 2017-04-08 10:31

Tiesa, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sakė, kad nesvarbu, koks bebūtų VTEK sprendimas, jis reikšmės nebeturės, nes G.Kildišienė jau nebėra Seimo narė, tačiau neneigė, kad sprendimas gali turėti įtakos ateičiai. Įdomu tai, kad priimant šį sprendimą komisijai vis dar vadovauja Romas Valentukevičius, kurį pats V.Pranckietis jau ragino pasitraukti. Kilus skandalui dėl G.Kildišienės vairuojamo visureigio, R.Valentukevičius paskelbė, kad tuomet dar ėjusi parlamentarės pareigas G.Kildišienė viešų ir privačių interesų nesupainiojo. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai buvo jo paties nuomonė, o VTEK dar net nebuvo susirinkusi posėdžiauti.

Seimo pirmininkas tada teigė, kad VTEK turi turėti nepriekaištingą reputaciją, tad dėl pirmininko pasitraukimo klausimų neturėtų kilti, nes būtent tą nepriekaištingą reputaciją jis ir pažemino.

Tačiau netrukus pasirodė informacija, kad R.Valentukevičius atsisako savo noru trauktis iš užimamų pareigų, nes nesijaučia kaltas ar nusižengęs įstatymas ar VTEK reglamentui. Jis tvirtino, kad nori pasitikėjimą juo patikrinti Seime.

Nors R.Valentukevičius ir atsisakė palikti VTEK pirmininko postą, V.Pranckietis nemano, kad tai gali turėtų lemiamos įtakos trečiadienio posėdyje.

„Komisija yra penki žmonės, ne vienas pirmininkas, yra balsuojama, balsavimo būdu yra priimami sprendimai. Nežinau, kaip toje komisijoje pasiskirstys balsai, kai bus rezultatas, tada ir galėsime jį svarstyti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo Seimo pirmininkas. Antradienį Seime bus rengiamas slaptas balsavimas, kurio metu bus sprendžiama ar R.Valentukevičius gali toliau vadovauti VTEK. Seimo pirmininkas svarsto jį pasikviesti dar prieš Seimo posėdį pasikviesti diskusijai.

„Yra tokia įdomybė, kad jeigu ponas Valentukevičius nuspręstų ir toliau laikytis savo nuomonės, tada Seimas turės nuspręsti slaptu balsavimu, balsų dauguma, 71 balsu turėtų nuspręsti, o jeigu jis norėtų žengti gerą žingsnį, jis visada laukiamas. Jį žengti dar nevėlu“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Parlamento vadovas sakė, kad daug kas pritaria R.Valentukevičiaus atstatydinimui ir skatina priimti būtent tokį sprendimą. V.Pranckietis teigė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime vieningai pritaria VTEK vadovo nušalinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.