Kultūros ministrė: „Gintautas Kėvišas prarado pasitikėjimą ir turi pasitraukti“

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generaliniam direktoriui Gintautui Kėvišui skiriama pastaba. Taip nusprendė Kultūros ministerijoje sudaryta komisija.

L.Ruokytė-Jonsson patarė G.Kėvišui trauktis iš einamų pareigų.<br>T.Bauro nuotr.
L.Ruokytė-Jonsson patarė G.Kėvišui trauktis iš einamų pareigų.<br>T.Bauro nuotr.
L.Ruokytė-Jonsson patarė G.Kėvišui trauktis iš einamų pareigų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Ruokytė-Jonsson patarė G.Kėvišui trauktis iš einamų pareigų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-03-10 08:55, atnaujinta 2017-04-08 06:48

Kultūros ministerijos komisija dėl galimo darbo drausmės pažeidimo išnagrinėjo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (toliau – LNOBT) generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo veiksmus ir priėmė sprendimą skirti jam drausminę nuobaudą – pastabą.

Komisija buvo sudaryta po Viešųjų pirkimų tarnybos išvadų, kuriose teigiama, kad LNOBT vadovas, vykdydamas viešųjų pirkimų procedūras, kurių metu buvo sudarytos sutartys su įmone, kuriai vadovauja jo artimas giminaitis, nuo pirkimų procedūrų nusišalino tik formaliai.

Atsižvelgdama į šias išvadas, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson pareikalavo G.Kėvišo raštiško pasiaiškinimo, kurį gavus buvo sudaryta komisija dėl galimo darbo drausmės pažeidimo.

Komisija, įvertinusi tyrimui svarbias aplinkybes, patvirtino, kad G.Kėvišo vadovaujamas teatras ne kartą pirko paslaugas iš jo artimam giminaičiui priklausančios įmonės ir šitaip, anot Specialiųjų tyrimų tarnybos, neišvengė korupcijos rizikos veiksnio.

Atsižvelgdama į konstatuotus pažeidimus, komisija pasiūlė kultūros ministrei skirti LNOBT generaliniam direktoriui drausminę nuobaudą – pastabą.

„Nacionalinių kultūros įstaigų vadovams turi būti keliami patys aukščiausi etikos reikalavimai. Šis tyrimas parodė, kad ponas Kėvišas šių etikos reikalavimų nesilaiko. Konstatuoju, kad jis prarado mano pasitikėjimą ir turi trauktis iš pareigų“, – teigė ministrė L.Ruokytė-Jonsson.

Kultūros ministrė taip pat akcentavo, kad būtinos įstatymų pataisos, kurios panaikintų galimybes nacionalinių ir kitų biudžetinių įstaigų vadovams piktnaudžiauti tarnybine padėtimi.

L.Ruokytės-Jonsson nuomonei pritarė ir Seimo kultūros komitetas. Komitetas kovo 10 d. posėdyje svarstė klausimą „Dėl Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktoriaus G. Kėvišo“.

Komitetas nusprendė pritarti paskelbtam kultūros ministrės L. Ruokytės-Jonsson pareiškimui, raginančiam LNOBT generaliniam direktoriui G. Kėvišui trauktis iš einamų pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.