Pagal ES programą į Lietuvą perkelti aštuoni pabėgėliai iš Eritrėjos

Pagal Europos Sąjungos (ES) programą

Jungtinės Tautos sako, kad Eritrėjos vyriausybė jau daugiau nei 25 metus vykdo nusikaltimus žmogiškumui.<br>„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Jungtinės Tautos sako, kad Eritrėjos vyriausybė jau daugiau nei 25 metus vykdo nusikaltimus žmogiškumui.<br>„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 12:44 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:07 AM

„Kovo 9 dieną iš Italijos į Lietuvą buvo perkelti aštuoni Eritrėjos piliečiai“, – rašoma pranešime.

Tai pirmas kartas, kai pagal ES programą Lietuva perkelia pabėgėlius iš Eritrėjos. Paprastai į šalį atvyksta migrantai iš Sirijos ir Irako, kur pastaraisiais metais vyksta konfliktai.

Neseniai pirmieji pabėgėliai eritrėjiečiai atvyko ir į Latviją.

Jungtinės Tautos sako, kad Eritrėjos vyriausybė jau daugiau nei 25 metus vykdo nusikaltimus žmogiškumui, o Eritrėjos pareigūnai, ypač saugumo tarnybose, yra atsakingi už žmonių vergiją, dingimus, kankinimus, žaginimus, žudymus ir kitus nusikaltimus.

Geležiniu kumščiu valdantis režimas kaltinamas laikantis už grotų tūkstančius politinių kalinių, o pabėgėliai iš šios Raudonosios jūros valstybės pastaraisiais metais sudaro vieną iš gausiausių grupių tarp žmonių, kurie ryžosi bėgti į Europą.

Šiuo metu pagal ES programą Lietuva iš Italijos, Graikijos ir Turkijos yra perkėlusi 262 asmenis. Iš viso šalis įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.