Pagal ES programą į Lietuvą perkelti aštuoni pabėgėliai iš Eritrėjos

Pagal Europos Sąjungos (ES) programą

Jungtinės Tautos sako, kad Eritrėjos vyriausybė jau daugiau nei 25 metus vykdo nusikaltimus žmogiškumui.<br>„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Jungtinės Tautos sako, kad Eritrėjos vyriausybė jau daugiau nei 25 metus vykdo nusikaltimus žmogiškumui.<br>„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 12:44 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:07 AM

„Kovo 9 dieną iš Italijos į Lietuvą buvo perkelti aštuoni Eritrėjos piliečiai“, – rašoma pranešime.

Tai pirmas kartas, kai pagal ES programą Lietuva perkelia pabėgėlius iš Eritrėjos. Paprastai į šalį atvyksta migrantai iš Sirijos ir Irako, kur pastaraisiais metais vyksta konfliktai.

Neseniai pirmieji pabėgėliai eritrėjiečiai atvyko ir į Latviją.

Jungtinės Tautos sako, kad Eritrėjos vyriausybė jau daugiau nei 25 metus vykdo nusikaltimus žmogiškumui, o Eritrėjos pareigūnai, ypač saugumo tarnybose, yra atsakingi už žmonių vergiją, dingimus, kankinimus, žaginimus, žudymus ir kitus nusikaltimus.

Geležiniu kumščiu valdantis režimas kaltinamas laikantis už grotų tūkstančius politinių kalinių, o pabėgėliai iš šios Raudonosios jūros valstybės pastaraisiais metais sudaro vieną iš gausiausių grupių tarp žmonių, kurie ryžosi bėgti į Europą.

Šiuo metu pagal ES programą Lietuva iš Italijos, Graikijos ir Turkijos yra perkėlusi 262 asmenis. Iš viso šalis įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.