Romų tabore – savas teismas: įtariamieji užtraukė siaubingą gėdą

Visą Lietuvą itin sukrėtęs nusikaltimas, kai dėl prabangaus automobilio buvo nužudyta 26 metų Ieva Strazdauskaitė, Kėdainuose sulaukė išskirtinio atgarsio.

Kėdainių romų bendruomenės atstovas Petras Samulevičius neslepia – dėl prasidėjusio puolimo prieš romų bendruomenę bijantis dėl savo ir savo šeimos saugumo.<br>Stopkadras
Kėdainių romų bendruomenės atstovas Petras Samulevičius neslepia – dėl prasidėjusio puolimo prieš romų bendruomenę bijantis dėl savo ir savo šeimos saugumo.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis, rinkos aikštė

Mar 14, 2017, 4:35 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:51 PM

Paaiškėjus, jog sulaikyti įtariamieji – keturi romų tautybės kėdainiečiai, vietos romų bendruomenė gyvena apimta nerimo. Taikiai su kaimynais sugyvenę tautinės mažumos atstovai keikia jiems gėdą užtraukusius įtariamuosius ir baiminasi dėl ateities.

Vietos romai pripažįsta – ranką prieš niekuo dėtą merginą pakėlę ir jai gyvybę atėmę tautiečiai užtraukė siaubingą gėdą ir galbūt nepataisomai sugadino per ilgą laiką susiklosčiusius neblogus santykius su šalia gyvenančiais lietuviais.

Kėdainių romų bendruomenės atstovas Petras Samulevičius neslepia – dėl prasidėjusio puolimo prieš romų bendruomenę bijantis dėl savo ir savo šeimos saugumo.

Plačiau apie tai skaitykite antradienio „Rinkos aikštės“ numeryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.