„Drąsos kelio“ ciniškumas: Ievos Stazdauskaitės mirtis – parodomoji ir naudinga policijai

Ievos Strazdauskaitės nužudymas buvo parodomasis ir naudingas policijai, kad ši, įsteigusi vaizdo kamerų tinklą, galėtų sekti eilinius žmones ir vogti pinigus – pareiškė Neringos Venckienės patvoryje susikūrusi „Drąsos kelio“ partija.

„Drąsos kelias“ generalinio komisaro L.Pernavo žodžius interpretavo šlykščiai savaip.
„Drąsos kelias“ generalinio komisaro L.Pernavo žodžius interpretavo šlykščiai savaip.
Savaitgalį K.Sulikienė (nuotr.) papiktino ir tūkstančius „Facebook“ vartotojų, kai savo asmeninėje paskyroje pareiškė, kad I.Strazdauskaitė yra pati kalta dėl savo mirties, nes važinėjo brangiu automobiliu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Savaitgalį K.Sulikienė (nuotr.) papiktino ir tūkstančius „Facebook“ vartotojų, kai savo asmeninėje paskyroje pareiškė, kad I.Strazdauskaitė yra pati kalta dėl savo mirties, nes važinėjo brangiu automobiliu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2017, 3:13 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:35 PM

Tokį sveiku protu sunkiai suvokiamą pareiškimą „drąsiečiai“ įdėjo į savo puslapį „Facebook“ reaguodami į policijos generalinio komisaro Lino Pernavo žodžius, kad Lietuvoje reikia plėsti vaizdo stebėjimo kamerų tinklą, kuris užtikrintų gyventojų saugumą.

„Turiu omenyje, kad negali būti padrikai įrenginėjamos kameros, įvairių skirtingų parametrų, nes tada atitinkamai sudėtinga gauti informaciją, sunku prisijungti, sujungti į vieną centrą“, – pirmadienio vakarą LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė L.Pernavas.

Drąsos kelias“ šiuos žodžius interpretavo šlykščiai savaip.

„Štai kam iš tikrųjų naudinga parodomoji nelaimingos merginos žmogžudystė. Kad įsteigtų stebėjimo (o iš tikrųjų eilinių žmonių sekimo) kamerų tinklą.

Jei artimieji nebenori net užuojautos, tai jiems viešumo nereikia, viešumo reikėjo tiems, kurie dabar lengvai prastums visuotinio sekimo tinklą. Ir gaus tokį finansavimą, kad užteks ir namams, ir viloms, ir automobiliams, geresniems nei „Audi 7“, – savas „išvadas“ paskelbė partija.

Tai jau ne pirmas „drąsiečių“ išsišokimas I.Strazdauskaitės pagrobimo ir nužudymo istorijoje.

Vos tik mergina dingo ir buvo paskelbta jos paieška, buvusi partijos narė Kristina Sulikienė portale, kurio steigėjas ir vyriausiasis redaktorius taip pat yra „Drąsos kelio“ narys ir šios partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Aurimas Drižius, pradėjo skleisti pačios sukurtas sąmokslo teorijas: esą mergina galėjo dirbti Valstybės saugumo departamente ir ją nužudė „savi“, ji vežė narkotikus ir užsiėmė žmonių prekyba – automobiliu gabeno vaiką, kuri ketino parduoti asmenims, prekiaujančiais žmogaus organais.

Savo šmeižikiškų kliedesių K.Sulikienė neišsižadėjo ir po penktadienio, kai įtariamieji dėl I.Strazdauskaitės nužudymo buvo sulaikyti, o žiauriai nužudytos merginos kūnas buvo rastas užkastas netoli Kėdainių.

A.Drižiaus redaguojamame portale K.Sulikienė pradėjo aiškinti, kad merginos nužudymą galėjo organizuoti kažkada Kaune siautėjusi Kamuolinių gauja, ją nužudė narkomafija arba ji nusižudė pati, bet kažkas viską sutvarkė taip, kad savižudybė būtų panaši į žmogžudystę.

Konspiracinių teorijų kūrimu jau senokai garsėjanti K.Sulikienė taip pat pareiškė, kad sulaikyti čigonų tautybės įtariamieji yra tik „atpirkimo ožiai“, ir generalinį policijos komisarą L.Pernavą apkaltino tautinės nesantaikos kurstymu.

Savaitgalį K.Sulikienė papiktino ir tūkstančius „Facebook“ vartotojų, kai savo asmeninėje paskyroje pareiškė, kad I.Strazdauskaitė yra pati kalta dėl savo mirties, nes važinėjo brangiu automobiliu.

„Mačiau žmones, rausiančius konteinerius. O čia iššvaistė keletą milijonų lavono paieškai. Ir dar svaidosi žaibais, reiškia užuojautas. Ji pati pasirinko tokį likimą. Jai to reikėjo. Žmogus, kuris saugosi, nevažinėja naujais automobiliais ir neturi s*kos veido išraiškos. Nepykite. Bet man negaila iš viso, nes nelabai suprantu, kuo ji čia tokia vertinga“, – rašė K.Sulikienė.

Praėjus kelioms dienoms į šį jos pareiškimą sureagavo ir buvę partijos kolegos. Oficialiame „Drąsos kelio“ puslapyje internete jie pranešė, kad K.Sulikienė iš partijos išmesta pernai spalio 15 dieną ir partijos nariai atsiriboja nuo jos viešų pareiškimų.

„Kaip ir visi neabejingi tragedijai, „Drąsos kelio“ politinė partija reiškia užuojautą tėvams ir visiems artimiesiems dėl Ievos žūties, o visiems skaitytojams, žiūrovams ir kitaip sekantiems informaciją siūlome susilaikyti nuo neigiamos informacijos skleidimo, kuri daro nepataisomą žalą“, – paskelbė „Drąsos kelias“ ir čia pat, kitame interneto puslapyje, patys apšmeižė ne tik nužudytą merginą, bet ir dideles pastangas ją surasti dėjusius policijos pareigūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.