VMI pradėjo mokestinį tyrimą dėl Gintauto Kėvišo

VMI nekomentuoja savo veiksmų G.Kėvišo atžvilgiu.

VMI nekomentuoja savo veiksmų G.Kėvišo atžvilgiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
VMI nekomentuoja savo veiksmų G.Kėvišo atžvilgiu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2017, 4:12 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:35 PM

Mokesčių inspekcija apie tai informavo parlamentarą Naglį Puteikį, kuris vasario pabaigoje kreipėsi į inspektorius prašydamas aiškintis G.Kėvišo pajamų ir sukaupto turto pagrįstumą.

VMI rašte N.Puteikiui nurodo nusprendusi „atlikti atitinkamus kontrolės veiksmus“. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į VMI turimą informaciją ir siekiant patikrinti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, įskaitant paties G.Kėvišo teiktus komentarus.

VMI nekomentuoja savo veiksmų G.Kėvišo atžvilgiu.

„Šitos informacijos aš jums negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“, – paklaustas, ar pradėtas mokestinis tyrimas, BNS trečiadienį sakė VMI komunikacijos vadovas Darius Buta.

Gavusi informacijos apie galimus pažeidimus arba nustačiusi, kad mokesčių mokėtojas yra rizikingas, VMI asmenų atžvilgiu gali atlikti operatyvų patikrinimą, mokestinį tyrimą ar mokestinį patikrinimą.

Atliekant mokestinį tyrimą asmuo gali patikslinti deklaracijas ir sumokėti mokesčius, jeigu nustatomas trūkumas.

LNOBT vadovas yra deklaravęs turtą ir pajamas, tačiau ši deklaracija nėra vieša. Jis BNS žadėjo paviešinti tiek VMI pateiktą deklaraciją, tiek ir teatro 390 tūkst. eurų vertės sutartis su sūnaus Martyno vadovaujama įmone „Riverside Music LTD“, kurioje pats dirba konsultantu. Tačiau iki šiol G.Kėvišas to nepadarė.

VTEK pateiktoje interesų deklaracijoje LNOBT vadovas G.Kėvišas nurodo, kad „Riverside Music“ konsultuoja nuo 2010-ųjų – tais pačiais metais, anot deklaracijos, jis ir pradėjo užsiimti pramogų ir poilsio organizavimo veikla. Taip pat jis nurodo nuo 2003-iųjų esantis viešosios įstaigos „Vilniaus festivaliai“ kultūros padalinio vadovas. Tarp sandorių G.Kėvišas nurodo 2013-ųjų pabaigoje sūnui Martynui dovanotą butą už 80 tūkst. eurų, taip pat informuoja 2012-aisiais sudaręs žemės pirkimo sandorį su žiniasklaidos grupės „Lietuvos rytas“ savininku Gedvydu Vainausku už daugiau nei 250 tūkst. eurų. G.Kėvišas Lietuvoje yra pasiėmęs 4,1 mln. eurų dydžio paskolą iš „Danske bank“ ir, kaip teigė anksčiau, šios paskolos dar negrąžino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.