„Raganų“ medžioklė Seime tęsiasi: žiniasklaidą puola ir Petras Gražulis su Kęstučiu Pūku

Seime siūlomų pataisų, kuriomis siūloma apriboti ar kitaip paveikti žiniasklaidos veiklą, banga nerimsta. Prie jos prisijungė ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija.

„Tvarkiečiai“ su kitais Seimo nariais įregistravo įstatymo pataisas.<br>lrytas.lt montažas.
„Tvarkiečiai“ su kitais Seimo nariais įregistravo įstatymo pataisas.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-17 15:47, atnaujinta 2017-04-07 19:42

„Tvarkiečiai“ Petras Gražulis, Rimas Andrikis, Juozas Imbrasas, Algimantas Dumbrava, „valstietis“ Alfredas Stasys Nausėda, lenkų rinkimų akcijos narys Jaroslav Narkevič ir priekabiavimu kaltinamas Kęstutis Pūkas, kuris iš frakcijos pasitraukė kilus skandalui, Seime įregistravo Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kuriomis remiantis, žiniasklaidos atstovai galėtų būti baudžiami pagal Administracinių nusižengimų kodekse numatytas nuobaudas.

Parlamentarų siūlymu už Visuomenės informavimo įstatyme numatytų nuostatų pažeidimą laikraščius, internetinius naujienų portalus ir kitus leidinius siūloma bausti baudomis nuo 100 iki 150 eurų. Juos baustų Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba.

Didesnės baudos tektų televizijos ir radijo transliuotojams. Jiems siūlomos baudos nuo 150 iki 600 eurų. Šiuos transliuotojus baustų Lietuvos radijo ir televizijos komisija.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad penktadienį pasirodė informacija apie trijų „valstiečių“ – Dovilės Šakalienės, Roberto Šarknicko ir Zenono Streikaus pasiūlytas įstatymo pataisas, kuriomis žiniasklaida būtų įpareigota ne mažiau nei pusėje skelbiamo turinio nurodyti teigiamą informaciją.

Netrukus po tokios informacijos pasirodymo, LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis išplatino pranešimą, kuriuo nurodė, kad tokios pataisos nebuvo suderintos su „valstiečių“ frakcija Seime ir jie nuo jų atsiriboja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.