Nesutarimai tarp „valstiečių“: Ramūnas Karbauskis pasisakė apie įstatymo pataisas

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje kilo nesutarimai. Trims frakcijos nariams pateikus siūlymą dėl įstatymo pataisų, kuriomis žiniasklaida būtų įpareigotas pusėje savo turinio skleisti tik teigiamą informaciją, partijos kolegos sukilo.

Ramūnas Karbauskis informavo, kad pasiūlytos pataisos nėra LVŽS frakcijos pozicija.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis informavo, kad pasiūlytos pataisos nėra LVŽS frakcijos pozicija.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 2:28 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:47 PM

Pasirodo, apie tokį Dovilės Šakalienės, Roberto Šarknicko ir Zenono Streikaus pasiūlymą nežinojo ne tik frakcijos kolegos, bet ir LVŽS vedlys Ramūnas Karbauskis. Pasiūlytos įstatymo pataisos šokiravo ne tik jį, bet ir kitus „valstiečius“.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, išgirdusi apie siūlymus inicijuoti įstatymų pataisas, kuriomis žiniasklaida būtų įpareigota ne mažiau nei pusėje skelbiamo turinio nurodyti teigiamą informaciją, atsiriboja nuo šios viešai pasklidusios informacijos.

Šis siūlymas dėl cenzūros nebuvo diskutuotas ar derintas frakcijoje, tad tai turi būti traktuojama kaip šių trijų siūliusių LR Seimo narių nuomonė, o ne visos frakcijos sprendimas. LVŽS bendru sutarimu cenzūros jokiai žiniasklaidos priemonei tikrai taikyti nežada“, – savo socialinio tinklo paskyroje skelbė R.Karbauskis.

Apie tai, kad toks pasiūlymas nebuvo suderintas su frakcija, informavo ir kitas „valstietis“ Virginijus Sinkevičius, teigęs, kad buvo labai nustebintas tokių partijos kolegų įregistruotų įstatymo pataisų.

„Jos niekaip nebuvo diskutuotos frakcijoje, nei man, nei frakcijos kolegoms apie jas nebuvo žinoma. Puikiai suprantu, kodėl šios pataisos sulaukė tokios audringos reakcijos ir joms nepritariu. Esu tikras, kad joms nepritars ir dauguma frakcijos“, – teigė V.Sinkevičius.

Jis, kaip ir R.Karbauskis teigė, kad cenzūra demokratinėje valstybėje yra negalima ir politikai įstatymais negali nurodyti žurnalistams, ką šie turi rašyti.

Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas taip pat neliko tylus.

Socialiniame tinkle jis pasidalino sarkastiška žinute, kad su kolega, premjero patarėju nacionalinio saugumo, užsienio ir vidaus politikos klausimais Arnoldu Pikžirniu teiks S.Skverneliui siūlymą teikti Seimui svarstyti Visuomenės informavimo įstatymo projektą, kuriame bus numatyta pažangesnė žiniasklaidos turinio reguliavimo tvarka.

„Kol kas nesutariame dėl teigiamos ir neigiamos informacijos proporcijų: aš siūlau 70/30, Arnoldas – 85/15. Siekdami išsiaiškinti, kuri proporcija labiau atitinka visuomenės lūkesčius, skelbiame balsavimą komentaruose. Atkreiptinas dėmesys, kad žiniasklaidos priemonių vadovai, darbuotojai ir jų šeimos nariai šiame balsavime dalyvauti negali“, – socialiniame tinkle ironizavo T.Beržinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.