Dovilė Šakalienė persigalvojo: „Pataisų nebus“

[[ge:lrytas:lrytas:377853]]

D.Šakalienės siūlomas pataisas į miltus sumalė ir bendražygiai, ir politiniai oponentai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Šakalienės siūlomas pataisas į miltus sumalė ir bendražygiai, ir politiniai oponentai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2017, 7:47 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:19 PM

Nors sulaukusi gausios kritikos dėl registruotos Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, kuria žiniasklaida būtų įpareigota ne mažiau nei pusėje skelbiamo turinio nurodyti teigiamą informaciją, „valstietė“ Dovilė Šakalienė penktadienio vakarą tikino neketinant jų atsiimti, kiek vėliau, tą patį vakarą, Seimo narė persigalvojo.

„Gal jau visi norintys spėjote atsižymėti? Pataisų nebus. Trojos arklys išardytas“, – savo paskyroje feisbuke paskelbė „valstietė“.

D.Šakalienė kartu su frakcijos kolegomis Zenonu Streikumi ir Robertu Šarknicku penktadienį registravo Visuomenės informavimo įstatymo pataisą, kuria žiniasklaida būtų įpareigota ne mažiau nei pusėje skelbiamo turinio nurodyti teigiamą informaciją.

Parlamentarai siūlė nustatyti, kad informavimo priemonės turinyje „turi būti išlaikytos proporcijos tarp teigiamos (pozityvios) ir neigiamos informacijos“.

Pataisomis buvo numatoma, kad pozityvi informacija turi sudaryti ne mažiau kaip 50 procentų viso turinio, o pozityvios žinios būtų pateikiamos „informacinės programos pradžioje ar pirmuosiuose leidinio puslapiuose“.

Tokie absurdiški pasiūlymai sukėlė pasipiktinimo bangą ne tik žurnalistų bendruomenėje – šią iniciatyvą išjuokė dauguma politikų, tam nepritarė net dauguma „valstiečių“ frakcijos narių.

Šią iniciatyvą sukritikavo ir premjeras Saulius Skvernelis, ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.