Saulius Skvernelis pasisakė apie Gaižėnuose išžudytą šeimą ir patarė pareigūnams

Premjeras Saulius Skvernelis antradienio rytą LRT radijuje sakė, kad Gaižėnų kaime padarytas žiaurus ir neeilinis nusikaltimas, kai buvo išžudyta šeima. Policija intensyviai ieško 26-erių Egidijaus Anupraičio, kuris įtariamas savo šeimos iššaudymu. Premjeras pripažino, kad neįmanoma užkirsti kelio Lietuvoje plintantiems sunkiems nusikaltimams.

S.Skvernelis pasisakė apie Gaižėnuose išžudytą šeimą.<br>Montažas
S.Skvernelis pasisakė apie Gaižėnuose išžudytą šeimą.<br>Montažas
S.Skvernelis pasisakė apie Gaižėnuose išžudytą šeimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Skvernelis pasisakė apie Gaižėnuose išžudytą šeimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Skvernelis pasisakė apie Gaižėnuose išžudytą šeimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
S.Skvernelis pasisakė apie Gaižėnuose išžudytą šeimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 28, 2017, 8:32 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 1:41 AM

Pirmadienį Kauno rajono Gaižėnų kaime buvo rasta sušaudyta keturių asmenų šeima, penktas jos narys liko gyvas. Likęs gyvas įtariamojo žudiko senelis dvi paras negalėjo išsikviesti pagalbos, nes jam nusikaltėlis sulaužė koją.

„Nusikaltimas yra žiaurus pagal mastą ir būdą, neeilinis. Pagal pirmuosius įtarimus yra įtariamas vienas šeimos narių padarius (nusikaltimą. – Red.). Tai yra dar tik įtarimai ir viena iš versijų. Tikrai, matyt, nereikėtų apsiriboti“, – LRT radijuje kalbėjo premjeras S.Skvernelis.

Pasak S.Skvernelio, policija intensyviai vykdo paieškos operaciją ir yra atliekamos visos priemonės.

„Dabar svarbiausia surasti įtariamąjį asmenį. Ką pasakyti žmonėms? Deja, tenka konstatuoti tą faktą, kad nuo visų nusikalstamų veikų apsaugoti visuomenę neįmanoma.

Juo labiau kad mes dar nežinome, galbūt ateityje sužinosime, šio žiauraus nusikaltimo motyvus. Kodėl taip pasielgė. Jei taip pasielgė šeimos narys su savo artimaisiais“, – teigė premjeras.

Su savimi turi ginklą

LRT laidoje „Labas rytas“ Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė, kad įtariamojo ieškojo gausios policijos pajėgos, jos dirbo per naktį, tačiau vyras vis dar nerastas.

Paklaustas apie įtariamojo turimus ginklus, atstovas spaudai patikslino, kad vyras galimai turi ne du, o vieną ginklą. Paklaustas, ar įtariamasis gali būti jau negyvas, jis teigė, kad tokia versija neatmestina.

Policijos atstovas teigė, kad dar kol kas per anksti įvardyti priežastis, kodėl įtariamasis 26-erių vyras, artimas šeimos giminaitis, galėjo ryžtis tokiam šiurpiam nusikaltimui.

Įtariamasis baigė dešimtukais ir studijavo Anglijoje

Policija įtaria, kad įtariamasis Egidijus Anupraitis galėjo nužudyti tėvus, dėdę ir močiutę, o senelį Gediminą sužeidęs palikti.

Aukoms buvo paleisti šūviai į galvą, šonus ir kitas kūno vietas. Senelio koja – peršauta, lūžusi. Sprendžiant iš sužalojimų, nusikaltėlis galėjo koją daužyti ir pagaliu.

Ieškomas įtariamasis anksčiau studijavęs Anglijoje, o pastaruoju metu Lietuvoje dirbęs privačioje saugos bendrovėje.

Nusikaltimu įtariamas vaikinas buvo ramus, dešimtukais baigė mokyklą, todėl ir išvyko studijuoti į Angliją. Šeima apibūdinama kaip rami, tvarkinga, negirtuokliaujanti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.