Alfredas Bumblauskas nustebęs: „Mažylis atrado aktą iš po nosies? Nieko nesuprantu!“

Trečiadienio vakarą pasklidus žiniai, kad Vokietijos diplomatiniame archyve Berlyne rastas Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalas lietuvių kalba, istorikai neslėpė nuostabos, kaip tai galėjo nutikti, ir išreiškė abejonę, ar tai tikrai tas dokumentas, kurio buvo ieškoma.

„Atsiranda Mažylis ir jis atranda iš po nosies. Nieko nesuprantu“, – stebėjosi žinomas istorikas.<br>Lrytas.lt archyv. nuotr.
„Atsiranda Mažylis ir jis atranda iš po nosies. Nieko nesuprantu“, – stebėjosi žinomas istorikas.<br>Lrytas.lt archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 9:06 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 10:18 PM

Visuomenėje žinomas istorikas Alfredas Bumblauskas buvo nusiteikęs kritiškai. Jis abejojo, ar rastas tikrai originalas.

„Girdėjau tiek, kiek jūs sakote. Pasitikiu tais žmonėmis, kurie yra archyvų liūtai – Vytautas Žalys, Zenonas Butkus, Algimantas Kasparavičius, Algis Kasperavičius. Dabar ateina tipas, apie kurį nesu girdėjęs, ir sako, kad jis atrado. Nieko nesuprantu, neskubu sakyt, gal... Šiuo atveju negaliu pasmerkt, nuvertint, galbūt. Šiuo atveju man keistoka“, – komentavo A.Bumblauskas.

Jis kėlė klausimą, kaip archyvų liūtai galėjo pražiopsoti šį svarbų dokumentą.

„Atsiranda Mažylis ir jis atranda iš po nosies. Nieko nesuprantu“, – stebėjosi žinomas istorikas.

Jo teigimu, jeigu faktas apie atrastą aktą vis dėlto pasitvirtintų, jis daugiau turėtų politinės reikšmės nei mokslinės.

„Akto turinys jau žinomas, mokslui būtų vertingos nebent detalės – kokie vandens ženklai yra ant dokumento, koks popierius ir pan.“, – sakė A.Bumblauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.