Milijonas dar yra. Premiją už dokumentą pažadėję verslininkai kuria kitokį scenarijų

Koncerno „MG Baltic“ atstovė spaudai Živilė Andriūnienė pabrėžė, kad milijono eurų išmokėjimo sąlyga išlieka: milijonas eurų bus sumokėtas tik tam, kuris atveš Lietuvos Nepriklausomybės Aktą į Lietuvą visiems laikams.

Milijonas eurų bus sumokėtas tik tam, kuris atveš Lietuvos Nepriklausomybės Aktą į Lietuvą visiems laikams.
Milijonas eurų bus sumokėtas tik tam, kuris atveš Lietuvos Nepriklausomybės Aktą į Lietuvą visiems laikams.
Milijonas eurų bus sumokėtas tik tam, kuris atveš Lietuvos Nepriklausomybės Aktą į Lietuvą visiems laikams.<br>T.Bauro nuotr.
Milijonas eurų bus sumokėtas tik tam, kuris atveš Lietuvos Nepriklausomybės Aktą į Lietuvą visiems laikams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dalia Gudavičiūtė

Apr 3, 2017, 9:01 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 5:07 PM

„Svarstome įvairias galimybes, bet neatmetame, kad dar gali būti rastas ir kitas šio dokumento originalas“, – sakė „MG Baltic“ atstovė.

Jos nuomone, iki Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo šimtmečio kitų metų vasario 16–ąją dar lieka laiko, todėl anksčiau nei iki šios datos milijonas eurų vargu ar bus išmokėtas.

Šią savaitę pasirodė „MG Baltic“ apmokėta reklama, kurioje skelbiama, kad koncernas sveikina Lietuvą ir Liudą Mažylį Akto suradimo proga ir išmokės milijoną eurų. Bet tai nereiškia, kad milijonas iš tikrųjų bus sumokėtas.

Kaip aiškino L.Andriūnienė, koncerno „MG Baltic“ darbuotojai šį reklamos tekstą svarstė ir nutarė, kad iš jo neseka išvada, jog dokumento nebereikia atvežti į Lietuvą ir milijonas bus sumokėtas L.Mažyliui. Tuo buvo tik siekiama patvirtinti, kad tikrai milijonas eurų bus išmokėtas, jei originalas bus atvežtas į Lietuvą.

– Jei Lietuvos Nepriklausomybės Aktą į Lietuvą atveš Angela Merkel, ar milijoną išmokėsite Vokietijos kanclerei?

– Ne, lieka pradinės sąlygos: pinigus sumokėsime L.Mažyliui.

– Bet L.Mažylis viešai atsisakė kaip nors būti siejamas su tuo milijonu eurų, o jūs toliau transliuojate reklamą, kad jam sumokėsite pinigus.

– Taip, mes girdėjome jo žodžius. Bet mums asmeniškai L.Mažylis to nesakė. Kol kas su juo nesusisiekėme.

– Kada susisieksite?

– Manome, kad dar turime laiko iki vasario 16 dienos suderinti šį klausimą su L.Mažyliu.

Be to, mes tą reklamą parengėme anksčiau, nei jis atsisakė. Taip pat jis užsiminė, kad jį įkvėpė sujudimas, kilęs paskelbus „MG Baltic“ pasiūlymą.

Mes įsivaizdavome, kad viskas vyks pagal kitą scenarijų. Mums skambino signatarų palikuonys, pasakojo, kur galėtų būti Aktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.