Ramūnas Karbauskis premjero užuominas apie skilimą „valstiečių“ frakcijoje vadina emocijomis

Valdančiosios Valstiečių ir

R.Karbauskis premjero S.Skvernelio užuominas apie galimą skilimą vadina emocijomis.<br>Lrytas.lt fotomontažas
R.Karbauskis premjero S.Skvernelio užuominas apie galimą skilimą vadina emocijomis.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Jūratė Damulytė (BNS)

Apr 4, 2017, 10:38 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 5:23 PM

R.Karbauskis BNS antradienį sakė, jog padėčiai aiškintis pirmadienio vakarą buvo sušaukęs neeilinį frakcijos posėdį, jame dalyvavo ir Vyriausybės vadovas.

„Mes vakar buvome susirinkę, turėjome labai rimtą didelį posėdį, kuriame viską išsiaiškinome – nėra jokių Seimo narių, kurie nori įkurti kitą frakciją. Tai yra emocijos. Aš specialiai sukviečiau frakciją tam, kad išsiaiškintume. Aš pats girdėjau tai, kad dešimtys Seimo narių nori įkurti kitą frakciją. Vakar specialiai visi susirinkome ir labai atvirai kalbėjomės dvi valandas, ar yra taip iš tikrųjų. Faktas tas – taip nėra“, – sakė R.Karbauskis.

Praėjusią savaitę premjeras S.Skvernelis LRT laidoje „Dėmesio centre“ teigė, kad „valstiečių“ frakcijoje Seime „yra kai kurie simptomai, kurie man tiesiog natūraliai leidžia suabejoti dėl to pasiryžimo, kuris buvo rinkiminės kampanijos metu“.

Paklaustas, ar bendražygiai nesiūlo jam kurti naujos jo paties frakcijos, premjeras patvirtino sulaukiantis tokių pasiūlymų: „Yra tokių pasiūlymų, yra kalbų. Yra nemažai frakcijos narių ir tau jau ne vienetai ir ne dešimtys, kurie nori matyti tą rezultatą, kurį mes žadėjome žmonėms.“

R.Karbauskis antradienį teigė, kad frakcija yra vieninga, o vieši svarstymai apie galimą naują frakcija yra ir nuovargio pasekmė.

„Visi yra pavargę – premjeras, Vyriausybė, Seimas labai daug dirba. Yra labai daug nereikalingų emocijų. Bet pagrindinis dalykas – mes visi vieningi, vis remiame Vyriausybę. (...) Aš pats kėliau klausimą – gal aš esu priežastis, problema. Vakar išsiaiškinome, kad jokių požymių net nėra, kad kas nors norėtų ką nors ardyti ar išeiti. Man reikėjo tą sužinoti, kaip frakcijos vadovui“, – sakė „valstiečių“ vadovas.

Ministras pirmininkas antradienį žurnalistams savo ruožtu teigė, kad ateitis ir konkretūs darbai parodys, ar per frakcijos posėdį iš tiesų pavyko išsiaiškinti visus nesutarimus.

„Tai buvo gal daugiau išsikalbėjimas. (...) Nuomonių skirtumų yra, aš tą pripažįstu“, – sakė S.Skvernelis.

Tačiau pirmadienio pokalbis frakcijoje, premjero teigimu, suteikė vilties, kad daugiau nepasikartos praėjusios savaitės situacija, kai Seimo Švietimo ir mokslo komitetas priėmė Vyriausybės pozicijai ir numatomai reformai prieštaraujantį sprendimą.

Pastaruoju metu įtampų „valstiečių“ gretose Seime kilo dėl nesutarimų rengiantis aukštojo mokslo reformai. „Valstiečio“ Eugenijaus Jovaišos vadovaujamas Seimo Švietimo ir mokslo komitetas pritarė Vytauto Didžiojo universiteto ir Lietuvos edukologijos universiteto jungimuisi. Premjero sudarytai darbo grupei dėl aukštojo mokslo pertvarkos plano vadovaujanti švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė mano, kad sprendimai dėl LEU ir VDU jungimo dabar neturėtų būti priimami ir reikėtų palaukti balandžio pabaigos, kai minėta darbo grupė pateiks išvadas dėl visos aukštojo mokslo pertvarkos.

Seimo komiteto sprendimas sulaukė griežtos Vyriausybės vadovo kritikos. S.Skvernelis praėjusią savaitę pranešė apskųsiantis esą savo buvusios darbovietės interesais besirūpinantį E.Jovaišą Seimo etikos sargams, tačiau kol kas to nepadarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.