Vilniaus merui entuziazmo užteko tiktai vienai tujai nupjauti?

Premjeras Saulius Skvernelis, patraukęs per dantį sostinės vadovą Remigijų Šimašių, kad jis per dvejus metus tik tują nupjovė, atrodo, teisus – po šios garsios akcijos darbai nepasistūmėjo.

Nors nuo garsios akcijos praėjo beveik mėnuo, tako tiesimo darbų nematyti.
Nors nuo garsios akcijos praėjo beveik mėnuo, tako tiesimo darbų nematyti.
Čiupęs benzininį pjūklą ir pjaudamas tują meras R.Šimašius mėgavosi dėmesiu.<br>D.Umbraso nuotr.
Čiupęs benzininį pjūklą ir pjaudamas tują meras R.Šimašius mėgavosi dėmesiu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 4, 2017, 1:06 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 5:50 PM

Birutės gatvėje Žvėryne tankiai sužėlusių tujų eilėje žioji skylė. Beveik prieš mėnesį čia džeržgė benzininis pjūklas. Jį čiupęs į rankas R.Šimašius demonstravo, kaip savivaldybė baigė kovą su nelegaliomis tvoromis.

Vietoj jų turi būti nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas, tačiau darbai – nė krust. Tiktai sukalti tako vietą žymintys kuoleliai.

O kitoje pusėje, kur nepasiekė R.Šimašiaus ranka, net tujos dar nenupjautos.

Ketvirtadienio popietę vilniečiai mažesnius augalus mėgino išsikasti ir parsinešę namo pasisodinti. Juk vis tiek juos nupjaus. Tik kada?

Prieš kelias dienas S.Skvernelis ir R.Šimašius viešai apsižodžiavo. Premjeras pareiškė, kad mero vienintelis per kadenciją nuveiktas darbas buvo nupjauta nelegalios tvoros tuja, o tuo metu dėl Nacionalinio stadiono projekto, miesto transporto konkurso ir kitų projektų nepasistūmėta.

Meras kritiką atmetė sakydamas, kad Vilniaus valdžia padeda kurti gerai apmokamas darbo vietas, pirmauja daugelyje sričių ir siūlo reformas.

Anksčiau R.Šimašius ne kartą pabrėžė, kad nebuvo sustabdytas nė vienas ir jo pirmtako Artūro Zuoko laikais pradėtas įgyvendinti projektas.

O ketvirtadienį premjeras ir meras susitiko akis į akį. Po susitikimo R.Šimašius tikino, kad naujas konfliktas neįsiplieskė.

„Nei nuveiktais darbais, nei jų ilgiu nesimatavome. Kalbėjome apie darbo reikalus. Nežinau, gal premjeras nusprendė taip pajuokauti. Panašu į tai“, – prisimindamas jo užuominą apie tują po susitikimo kalbėjo R.Šimašius.

Vis dėlto premjerui galima pritarti – kai kurie darbai Vilniuje juda vėžlio žingsniu.

Štai ir planuojamas pėsčiųjų ir dviračių takas, dėl kurio R.Šimašius griebėsi benzininio pjūklo. Takas bus pradėtas tiesti tik birželio mėnesį.

Tiesa, nelegalių tvorų Birutės gatvėje prieš tai nepavyko įveikti trijų kadencijų merams.

Anot savivaldybės atstovės Neringos Kolkaitės, bus nutiestas apie 2 kilometrų takas. Jis drieksis nuo Žvėryno iki Vingio parko pėsčiųjų tilto.

Vaizdingoje teritorijoje šalia Neries suprojektuotas 3 metrų pločio dviračių takas ir nuo 2,25 metro kintamo pločio pėsčiųjų takas.

Savivaldybės atstovė nudžiugino bent tuo, kad nauju taku vilniečiai galės džiaugtis dar šią vasarą. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.