Greta Kildišienė lyg feniksas kyla iš pelenų

[[ge:lrytas:lrytas:340306]]

G.Kildišienė (dešinėje) nuolat šmėkščiojo tarp vaikų – tai labai patrauklu rinkėjams.<br>A.Švelnos nuotr.
G.Kildišienė (dešinėje) nuolat šmėkščiojo tarp vaikų – tai labai patrauklu rinkėjams.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Rušėnienė (www.panskliautas.lt)

Apr 10, 2017, 9:20 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 3:17 AM

Su vaikais ant rankų besipuikuojantys politikai kaipmat patraukia rinkėjų dėmesį. Iš Seimo gėdingai pasitraukusi Greta Kildišienė prisikelti ir atgauti gerą vardą taip pat bando per pačius mažiausius – organizuoja jiems velykinį renginį. Kai kas neabejoja, kad tai – startas į patį Europos Parlamentą.

Vėl naudojasi jautria styga

Skandalingai iš Seimo pasitraukusi valstietė Greta Kildišienė lyg feniksas kyla iš pelenų.

Panevėžio miesto ir rajono ugdymo įstaigas apskriejo kvietimas dalyvauti parodoje-konkurse „Asmenukių velykinė siena 2017“. Kvietimą pasirašo labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ globėja, „Naisių vasaros“ konkursų bei „Naisių vasaros“ teatro ambasadorė G.Kildišienė.

Panaši šios moters taktika gauti rinkėjų palankumą pasinaudojus jautria styga – demonstruojant meilę vaikams jau pasiteisino per Seimo rinkimus.

G.Kildišienė ne kartą organizavo viešas akcijas per darželius. Prieš praėjusias Kalėdas ji, jau tapusi Seimo nare, taip pat surengė žaisliukų konkursą, sukvietė jame dalyvauti vaikų darželius, po to girliandas iškabino ties „Garso“ kino centru.

Tos girliandos buvo visiškai neįspūdingos, bet G.Kildišienė užsidėjo sau pliusiuką kaip itin labdaringa ponia.

Po renginio liko nuoskauda

Atrodo, vaikų ugdymo įstaigų vadovai nelinkę įsitraukti į ekspolitikės žaidimą.

„Vyturėlio“ vaikų darželio direktorė Edita Tinkūnienė įsitikinusi, kad chaoso siūlant renginius neturėtų būti, ir organizatorius turėtų gauti tam leidimą.

Ji ir kitos kalbintos vaikų darželių vadovės vieningai tvirtino, kad darbų ir taip turi per akis, todėl G.Kildišienės organizuojamame renginyje greičiausiai nedalyvaus.

„Žilvino“ darželiui vadovaujanti Zina Pauliukonienė prisiminė, kad jų auklėtiniai dalyvavo G.Kildišienės sumanytame kalėdiniame renginyje. Bet viskas pasibaigę nuoskauda – vaikai neatgavę savo puoštos eglutės.

„Jeigu organizatorius – neryškus, nepasižymėjęs profesinėje srityje asmuo, tai renginiui patrauklumo neprideda“, – svarstė „Pušynėlio“ vaikų darželio vadovė Regina Blauzdienė.

„Kregždutės“ vaikų darželio direktorė Kristina Vorienė tikino, kad jų įstaiga nenori veltis į politiką, bet bėda ta, jog kai kurie politikai per vaikus siekia rinkėjų palankumo.

„Prieš rinkimus politikai prisimena vaikus. Gerai būtų, kad nuolat jiems rūpėtume“, – sakė ji.

Švietimo skyriui vadovaujantis Dainius Šipelis sakė, kad renginių sumanytojai su juo neprivalo nieko derinti. Dalyvauti visokiuose projektuose ar atsisakyti, sprendžia įstaigų direktoriai.

Visi pamirš, kas ta G.Kildišienė

Panevėžio tarybos narys, dėl G.Kildišienei pažertos kritikos praėjusią savaitę pašalintas iš partijos Tomas Josas įtaria, kad ir šįkart meilė vaikams gali būti neatsitiktinė.

„Per vaikus – į tėvus, o per tėvus – į Europos Parlamentą“, – nusijuokė politikas.

T.Josas sakė, kad toks renginys, pritraukiantis mažuosius ir jų tėvus, patvirtina buvusių jo partiečių spėliones, kad G.Kildišienė rengiama rinkimams į Europos Parlamentą.

„Pavardžių sakyti negaliu, kad jiems nepakenkčiau, bet arčiau centro esantys valstiečiai įsitikinę, jog G.Kildišienė keliaus į Briuselį. Ir jai būsią neblogai, gerai uždirbsianti, be to, čia – netrukus visi pamirš, kas ta G.Kildišienė, skandalai baigsis“, – kalbėjo T.Josas.

Politikas stebėjosi, argi Švietimo skyrius leido G.Kildišienei vėl siekti rinkėjų palankumo per vaikus?

Juk negali bet kas ateiti ir siūlyti savo renginius? Turinti būti bent šiokia tokia tvarka.

Bet T.Josas abejoja, ar dangstymasis vaikais padės G.Kildišienei laimėti mandatą į Europos širdį.

„Kita vertus, kai Algirdą Brazauską išrinko prezidentu, nesutikau nė vieno, kuris už jį balsavo. Niekas neprisipažino“, – kalbėjo jis.

Tad niekas negali būti tikras, kad panašiai nenutiks ir su G.Kildišiene. T.Josas įsitikinęs, kad G.Kildišienė turi valstiečių vedlio Ramūno Karbauskio finansinį ir moralinį palaikymą.

Nieko nežino, nieko negirdėjo

Vakar Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R.Karbauskis telefonu neatsiliepė, anksčiau jis buvo išjungtas. Neatsiliepė ir G.Kildišienė. Todėl apie partijos planus Panevėžyje teko teirautis Seimo valstiečių frakcijos nario Povilo Urbšio.

P.Urbšys – labai aktyvus frakcijos narys, tačiau bendraudamas su korespondente kuklinosi. Jis pareiškė nieko nežinantis apie valstiečių ateities planus.

„Apie sąjungą prašau neklausinėti, nesu kompetentingas atsakinėti apie partijos reikalus. Nesu nei jos vadovybėje, nei partijos narys. Man skambinti ir klausti apie valstiečių partiją – tas pats kaip ir Seimo nariui Broniui Mateliui“, – teigė pašnekovas.

„Frakcijoje mes nekalbame apie Gretą Kildišienę. Nieko nesu girdėjęs, ar ketinama kelti jos kandidatūrą rinkimuose į Europos Parlamentą“, – pridėjo jis.

Ar vis dėlto tai įmanoma, P.Urbšys komentuoti atsisakė. Jis patikino tokių ženklų kol kas nematantis.

„Bet kokia G.Kildišienės aktyvi visuomeninė veikla bus interpretuojama kaip noras grįžti į politiką. Toks mano komentaras“, – baigė pokalbį politikas.

Protas su meile retai kada vaikšto kartu

„Apie Panevėžio valstiečius ir buvusią jų lyderę geriau turėtų žinoti mano kolega Seimo narys P.Urbšys. Jis dalyvavo kuriant ankstesnį skyrių, jis yra artimas R.Karbauskiui, o ir šiuo metu jis dažnai komentuoja šios partijos ideologinius dalykus“, – sakė iš valstiečių frakcijos pasitraukęs nepartinis B.Matelis.

Kadangi B.Matelio pasitraukimas iš valstiečių frakcijos yra tiesiogiai susijęs su G.Kildišiene, todėl jis sakė šiek tiek pažįstąs tą moterį.

„Beveik galėčiau garantuoti, kad ji išsaugos turėtą įtaką šios partijos Panevėžio skyriuje. Net esu įsitikinęs, jog skyrius vėl buvo panaikintas tik dėl to, kad reikėjo išvalyti kelią G.Kildišienei. Tai mane glumina, nes R.Karbauskis ir toliau kasa kapo duobę savo partijai.

Pasitraukdamas prognozavau, kad G.Kildišienė gali būti keliama nuo LVŽS į Europos Parlamentą. Šių prognozių neatsisakau ir dabar“, – teigė pašnekovas.

Tačiau, anot jo, R.Karbauskiui gali ir nepavykti to padaryti, nes kiti partijos vadovybėje tokiam sprendimui kategoriškai nepritaria. Šiuo metu R.Karbauskio autoritetas pačioje partijoje ir frakcijoje Seime yra smarkiai susvyravęs ir kiti nebebijo karčią tiesą pasakyti jam tiesiai į akis.

B.Matelis prognozavo, kad savivaldybių rinkimus su tokia lydere valstiečiai Panevėžyje prakiš.

„Na ir tegul. Man tik gaila, kad R.Karbauskis jau laidoja ir visas rinkėjams žadėtas permainas. Meilė – stiprus jausmas, protas greta retai kada vaikšto“, – juokėsi panevėžietis seimūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.