Liberalų vadovybę sukritikavęs Gabrielius Landsbergis nusitaikė į Vitalijų Gailių

Konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pareiškė nuomonę apie Liberalų sąjūdį krečiančius korupcinius ryšius ir kelia klausimą dėl tolesnio bendradarbiavimo su šia partija.

G.Landsbergis prakalbo apie korumpuotą liberalų vadovybę.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis prakalbo apie korumpuotą liberalų vadovybę.<br>T.Bauro nuotr.
Vitalijus Gailius.<br>T.Bauro nuotr.
Vitalijus Gailius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 12:08 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:12 PM

Po generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo Seimui leisti patraukti Seimo narį liberalą Gintarą Steponavičių baudžiamojon atsakomybėn prabilo ir konservatorių vedlys.

„Arba jie visi investavo į nekilnojamąjį turtą Nidoje, arba liberalų partijos vadovybė yra sistemiškai korumpuota.

Gintaras turi atsisakyti Seimo nario mandato nesiteisindamas ir nelaukdamas svarstymų Seime.

O Tėvynės sąjungoje šiandien pradėsime diskusiją dėl tolesnio bendradarbiavimo su Liberalų sąjūdžiu“, – savo socialinėje „Facebook“ paskyroje skelbė G.Landsbergis.

Pasiūlė trauktis iš pareigų

  G.Landsbergis suabejojo ir kai kurių liberalų vadovavimu Seimo komitetams. Jis sakė, kad apie pasitraukimą iš pareigų reikėtų pagalvoti ir antrą kadenciją Antikorupcijos komisijai vadovaujančiam Vitalijui Gailiui.

„Įtarimai partijai dar nėra pareikšti, bet tokios prielaidos sudarytos, ir vadovauti Antikorupcijos komisijai nėra tinkama, aš manau, Vitalijus (Gailius) turėtų pasvarstyti, ar jam nederėtų trauktis“, – sakė G.Landsbergis.

Tačiau pats Antikorupcijos komisijos pirmininkas sakė nematantis reikalo trauktis iš einamų pareigų. V.Gailius sakė, kad liberalų gretose yra nuo 2015-ųjų, o partijos vadovybėje nuo praėjusios vasaros.

Tiesa, V.Gailius kritikos strėlę paleido ir į konservatorių pusę, sakydamas, kad G.Landsbergiui reikėtų rūpintis ne jo veikla, o savo partiečiais.

Prokurorai ketvirtadienį pranešė, kad turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šis Seimo narys yra balsavęs dėl koncernui „MG Baltic“ naudingų teisės aktų priėmimo.

Kreipimesi į Seimą nurodoma, kad tokie veiksmai vertintini kaip G.Steponavičiaus piktnaudžiavimas konstituciniais Seimo nario įgaliojimais, Seimo nario priesaikos sulaužymas, Seimo statuto, Politinių partijų įstatymo bei Valstybės politikų elgesio kodekso pažeidimai.

Atsakomybė už tokią nusikalstamą veiką yra numatyta Baudžiamojo kodekso 228 straipsnio 2 dalyje, numatant, kad už tai gresia nuo baudos iki septynerių metų nelaisvės. Šis tyčinis nusikaltimas priskiriamas sunkių nusikaltimų kategorijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.