Gabrielius Landsbergis prakalbo apie Liberalų sąjūdžio žlugimą ir naują partiją

Konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis tiesioginėje transliacijoje pasisakė apie liberalus krečiančią krizę. Jis mano, kad liberalams bus sunku „atsiplauti“, todėl gali žlugti Liberalų sąjūdis ir atsirasti nauja Liberalų partija.

G.Landsbergis mano, kad gali atsirasti nauja Liberalų partija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Landsbergis mano, kad gali atsirasti nauja Liberalų partija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-14 16:54, atnaujinta 2017-04-21 14:13

„Turiu įtarimų, kad Lietuvoje gali atsirasti ir nauja Liberalų partija. Užsitęsęs teismo procesas, jei lįs nauji skandalai, sunku įsivaizduoti, kad bus įmanoma atplauti. Manau ir pakartosiu, kad Lietuvai dešinė yra svarbi. […] Neabejoju, kad Lietuvai reikia skaidrios Liberalų partijos“, – tiesioginėje „Facebook“ transliacijoje sakė G.Landsbergis.

Konservatorių lyderis pakartojo, kad tai, ką mes matome dabar, tai yra sisteminis reiškinys. „Eligijaus Masiulio ir Gintaro Steponavičiaus naujas paaiškėjimas, kad jie dalyvavo korupciniuose veiksmuose rodo, kad tai buvo sisteminiai, o ne pavieniai dalykai. Tai nebuvo vieno ar kito žmogaus netyčinis kryptelėjimas. Todėl reikalinga didelė atsakomybė, kurią reikėtų prisiimti.

Labiausiai pikta, kad visuomenė laikoma kvailiais. Vienas reikalas, kai E.Masiulis aiškina, kad jis ruošiasi pirkti namą už „MG Baltic“ pinigus ir tai skamba juokinga. Tikrai ne už tokius pinigus yra perkami namai […] visi daugiau ar mažiau suprantame, kad turbūt šitaip nebuvo“, – kritikavo G.Landsbergis.

Pasak konservatorių vedlio, juokingai skamba, kai po G.Steponavičiaus ryšių paskelbimo liberalų vadovybė aiškina, kad jie nežino, negirdėjo, nesupranta, kas vyko ir patikrino partijos sąskaitą, o ten nebuvo jokių nelegalių pavedimų. „Nelaikykite žmonių idiotais. Kartais reikia prisiimti atsakomybę už dalykus, kurie vyksta“, – patarimais dalinosi G.Landsbergis.

G.Landsbergis, žvelgdamas į liberalų naujuosius vedlius, pasigenda atsakomybės ir palinkėjo „daugiau kieto stuburo“.

Pasak politiko, G.Steponavičiaus likimas Seime tik diskredituos Seimą ir Liberalų sąjūdį. „Norėdamas apginti savo bendruomenę – jis turėtų pasitraukti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.