Saulius Skvernelis nepraleido Aušros Maldeikienės ir liberalų kritikos – davė tvirtą atsaką

Premjeras Saulius Skvernelis šią savaitę sulaukė daug kritikos iš opozicijos narių. Po Vyriausybės ataskaitos pateikimo per dantį premjerą traukė tiek Aušra Maldeikienė, tiek liberalai, kurių partijos atstovai šiuo metu yra kratomi teisėsaugos pareigūnų. S.Skvernelis ketvirtadienio rytą atkirto į kritikų replikas.

S.Skvernelis atkirto kritikuojantiems Seimo nariams.<br>Montažas
S.Skvernelis atkirto kritikuojantiems Seimo nariams.<br>Montažas
S.Skvernelis atkirto kritikuojantiems Seimo nariams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis atkirto kritikuojantiems Seimo nariams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis atkirto kritikuojantiems Seimo nariams.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis atkirto kritikuojantiems Seimo nariams.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis atkirto kritikuojantiems Seimo nariams.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis atkirto kritikuojantiems Seimo nariams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-04-20 08:53, atnaujinta 2017-04-21 22:57

Po Vyriausybės ataskaitos pristatymo antradienį A.Maldeikienė teiravosi, kur dingo S.Skvernelis ir kada gimė pilkas biurokratas.

„Tikrai niekur nedingo. Kolegė Aušra Seime, matyt, paima tam tikrą žanrą ir nišą, kurią Seime anksčiau kitas turėjo. Klausimai ir pareiškimai būna su tam tikra humoro forma. Bet tikrai niekur nedingo ir nei man, nei Vyriausybei veržlumo netrūksta.

Aš tik galėčiau atsakyti A.Maldeikienės žodžiais. Jei jai reikėtų skaityti paskaitą ir ne savo paskaitą, tai turbūt didelio veržlumo ir entuziazmo nebūtų“, – ketvirtadienio rytą Žinių radijuje komentavo S.Skvernelis.

Premjeras priminė, kad turėjo skaityti Seime 2016 metų ataskaitą ir pristatinėti praėjusios Vyriausybės darbus. Stengėsi konstatuoti skaičiais, kokioje situacijoje yra Lietuva, ir paminėti problemų sprendimą, kaip ketina jas spręsti.

Pasak S.Skvernelio, tai numato Seimas statutas ir atsisakyti pateikti praėjusios Vyriausybės darbus negalima. Vyriausybės vadovas Europos reikalų komitete diskutavo, kad Seime reikėtų pakeisti statutą ir pirmaisiais metais parengti ne ataskaitą, o tik išsamią politinę diskusiją, o vėliau trejus metus pristatyti nuveiktus darbus ir visą išsamią ataskaitą.

Liberalai trečiadienį taip pat Vyriausybę kaltino neveiklumu ir teigė, kad į Vyriausybę ateina ir beldžiasi liūdesys.

„Suprantu, kad Liberalų sąjūdžiui beldžiasi ne liūdesys į duris, o teisėsauga. Tai galbūt jų nuotaikos ir nėra geros.

Mūsų nuotaikos yra geros ir suprantu norą mus išprovokuoti kažkokiems nepamatuotiems veiksmams. Vyriausybė patvirtino programą, planas vyks kryptingai ir priemonės bus nuosekliai įgyvendintos.

Manau, kad kolegoms reikėtų rūpinsis, kad tik liūdesys belstųsi, o ne mūsų specialiosios tarnybos. Tuomet tikrai tampa liūdna už mūsų politinę sistemą ir politinę diskreditaciją“, – sakė S.Skvernelis.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą prašydamas panaikinti Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę. Tai Seimas ketina svarstyti ketvirtadienį Seimo posėdyje.

Prokuroras prašo leisti teisėsaugai atlikti savo darbą ir vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodeksu atlikti veiksmus, kuriuos jis privalo.

„Kiekvienas pilietis turi teisę ginti save mūsų įstatymų numatytomis priemonėmis. Tai aš neįsivaizduoju, kad čia būtų galima daryti kitaip“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Liberalų galimi korupciniai ryšiai sudavė didelį smūgį visuomenės pasitikėjimui Lietuvos politine sistema. Liberali politinė jėga orientavosi į jaunesnius žmones, kuriančius ir norinčius kurti. Pasak premjero, kai kurie politikai džiūgavo, kad liberalų skandalai nuo jų nukreipia dėmesį.

„Tie patys kolegos iš frakcijos pakankamai krykštavo, kad kitas politines jėgas vienokios ar kitokios problemos persekioja. Aš manau, kad čia nereikia džiaugtis“, – sakė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu