Aušra Maldeikienė: „Negąsdinkit manęs, karbauskiai“

Seimo narė Aušra Maldeikienė socialinėje „Facebook“ paskyroje pasidalino savo asmenine nuomone apie alkoholio ribojimo pataisas. Ji teigė, kad yra laisva pilietė, todėl kritiška nuomonė ar vynas yra jos gyvenimo pamatas. Politikė kritikuoja „valstiečių“ alkoholio kontrolės įstatymo siūlomus ribojimus.

 A.Maldeikienė socialinėje „Facebook“ paskyroje pasidalino savo asmenine nuomone apie alkoholio ribojimo pataisas.<br> Montažas
 A.Maldeikienė socialinėje „Facebook“ paskyroje pasidalino savo asmenine nuomone apie alkoholio ribojimo pataisas.<br> Montažas
 A.Maldeikienė.
 A.Maldeikienė.
 R.Karbauskis.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Karbauskis.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 26, 2017, 4:08 PM

„Esu laisva laisvos šalies pilietė. Ir esu VAKARŲ pasaulio ir kultūros žmogus, kur laisvė, kritiška nuomonė, vynas (kas be ko) yra gyvenimo pamatas. Ir tokia mirsiu, net jei visokie „valstiečiai“ manote galintys mane suspardyti“, – savo profilyje trečiadienį pasidalino politikė.

A.Maldeikienė pirpažino, kad ilgą laiką ketino palaikyti valdančiosios daugumos inicijuojamus alkoholio reklamos ir prieinamumo mažinimo ribojimus. Pasak jos, iki rinkimų dauguma jų pasiūlymų skambėjo gan logiškai, kita vertus, alkoholizmas tikrai nemenka Lietuvos problema, kaip rodo statistika. Vis dėlto dabar nutarė savo poziciją peržiūrėti. Gal net iš esmės.

„Pirma, aš nesutinku, jog esminė Lietuvos bėda alkoholizmas. Aš manau, kad alkoholizmas, savižudybės, itin aukštas, visų pirma vyrų, mirtingumas yra esamo socialinio modelio, kuris proteguoja vienus ir pernelyg apkrauna kitus, nesuteikdamas jiems deramo atlygio bei socialinio saugumo, pasekmė.

Antra, priešingai nei „valstiečiai“, kurie atrodo apsupti alkoholikų ir nebemato jokių kitų žmonių, aš užaugau šeimoje ir aplinkoje, kur nebuvo alkoholikų, ir mane labiau domina opera ir knygos, nei alkoholis. Tai aš ir pageidauju diskutuoti apie švietimą (realų, o ne krepšelinį), universitetus (ir jų misijas, o ne jų kiekius), žmonių galimybes gyventi ir išgyventi Lietuvoje, etc.

Ketvirta, prasidėjus persekiojimo kampanijai, kai į darbą paleidžiamos net patyčios iš mano seniai mirusio tėvelio politinio kalinio (Gražulis, Janutienė...), stebiu, kad tokia ir panaši panieka valdančiųjų „valstiečių“ vis labiau skatinama ir daugybės kitų žmonių atžvilgiu. Be kaltės kaltais jaustis verčiami jaučiasi tūkstančiai laisvų, protingų žmonių, kurie dirba, linksmai ir protingai pramogauja, kartais išgeria gero vyno/konjako ar alaus. Nesutinku, kad ribojimai turi būti tokie, jog šitie žmonės (o aš viešai deklaravau iki rinkimų, kad einu atstovauti būtent jiems) būtų baudžiami. Jeigu karbauskiai užaugo tarp alkoholio ir jiems vienintelis kelias ir galimybė neprasigerti, tai gyventi „blaiviuose“ naisiuose, tai mums, laisviems žmonėms, nereikia bailybės zonų, kad būtume blaivūs. Nes tiesiog turime kitų interesų, nei džipai ir gražuolės.

Galiausiai, penkta. Negąsdinkit manęs, „karbauskiai“ , užpirktuose (kas gali paneigti, ar ne?) tekstuose teigiantys net tokius absurdus, kad esu nupirkta alkoholio pramonės, esą nedeklaruoju susitikimų su lobistais (nors viena Seime apie juos ir deklaruoju...) ir panašiai. Nebijau. Ir net jeigu po to, kai nepalaikysiu jūsų jau bet kokio sveiko proto rėmus pranokstančių draudimų, šauksite, kad nepalaikau, nes esu nupirkta, jūs manęs neišgąsdinsit. Man nereikia Lietuvoje sovietų nomenklatūrinio rojaus, kuriuo jūs taip džiaugiatės ir kurį puoselėjate. Esu laisva laisvos šalies pilietė. Ir esu VAKARŲ pasaulio ir kultūros žmogus, kur laisvė, kritiška nuomonė, vynas (kas be ko) yra gyvenimo pamatas. Ir tokia mirsiu, net jei manote galintys mane suspardyti“, – teigė A.Maldeikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.