Komisija nusprendė, kad Kęstutis Pūkas nusipelnė apkaltos

Seimo specialioji komisija siūlo pradėti apkaltos procesą seksualiniu priekabiavimu apkaltintam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui, BNS patvirtino komisijos pirmininkė „valstietė“ Dovilė Šakalienė. 

 K.Pūkas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 K.Pūkas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2017, 1:25 PM, atnaujinta Apr 28, 2017, 2:22 PM

Tokį sprendimą komisija priėmė penktadienį šešiais balsais „už“ ir dviem komisijos nariams susilaikius. 

Po komisijos posėdžio išvadą pristačiusi D.Šakalienė žurnalistams patvirtino, kad apkaltą Seimo nariui siūloma pradėti dėl priesaikos sulaužymo ir šiurkštaus Konstitucijos pažeidimo. 

„Komisija, atsižvelgdama į tai, kas išdėstyta, padarė išvadą – konstatuoti, kad yra pagrindas pradėti K.Pūkui apkaltos procesą Seime“, – sakė D.Šakalienė. 

Pasak komisijos vadovės, komisija mano, kad K.Pūkas netinkamai elgėsi su savo padėjėjais, taip pat ir darbo pokalbių metu, „veiksmais, žodžiais, neverbaline kūno kalba buvo žeminamas kandidačių orumas, jos buvo akivaizdžiai diskriminuojamos dėl jų socialinės padėties“. 

„Savo neetišku elgesiu Seimo narys K.Pūkas diskreditavo Seimo autoritetą, todėl jo veiksmai vertintini kaip Seimo nario priesaikos sulaužymas bei kaip šiurkštus Konstitucijos pažeidimas“, - pabrėžė komisijos pirmininkė. 

K.Pūkas savo ruožtu komisijos tyrimą vadina neobjektyviu ir šališku, sako ketinantis gintis iki pabaigos. 

“Tai yra neobjektyvu, neištirtas procesas, neleista man pasinaudoti gynyba, neišklausyti ano pasiūlyti liudininkai, manau, kad vienašališkai padarytas sprendimas, kuris manęs netenkina“, – žurnalistams Seime sakė K.Pūkas. 

„Aš nei vienos, nei tyčia,nei netyčia neįžeidžiau, nežeminau ir nei prie vienos nepriekabiavau“, – sakė K.Pūkas, patvirtinęs savo noru kol kas iš Seimo trauktis neketinantis. 

Pagal Seimo statutą, nutarimo projektas, kuriuo apkaltos procesą siūloma pradėti, turės būti pateiktas artimiausiame posėdyje. 

Dokumentas priimamas paprasta plenariniame posėdyje dalyvaujančių Seimo narių dauguma. 

Jei pritariama specialiosios tyrimo komisijos išvadai, kad yra pagrindas pradėti apkaltos procesą, Seimas kreipiasi į Konstitucinį Teismą išvados, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.