Š.Gustainis pašalintas iš Liberalų sąjūdžio, o G.Steponavičius traukiasi

Liberalų sąjūdį toliau krečia skandalai. Ketvirtadienį nuspręsta iš partijos pašalinti Šarūną Gustainį, kuris „MG Baltic" ir Eligijaus Masiulio byloje yra apklaustas kaip specialusis liudytojas. Gintaras Steponavičius pranešė pasitraukiantis iš partijos. Jam ketvirtadienį buvo pareikšti oficialūs įtarimai ir vyko jo apklausa.

Liberalų partiją toliau krečia skandalai. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Liberalų partiją toliau krečia skandalai. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Š.Gustainis išmestas iš partijos.<br> D.Umbraso nuotr. iš archyvo
 Š.Gustainis išmestas iš partijos.<br> D.Umbraso nuotr. iš archyvo
 G.Steponavičius traukiasi iš partijos, bet ne iš Seimo.<br>  J.Stacevičiaus nuotr. 
 G.Steponavičius traukiasi iš partijos, bet ne iš Seimo.<br>  J.Stacevičiaus nuotr. 
  G.Steponavičius traukiasi iš partijos, bet ne iš Seimo.<br>  J.Stacevičiaus nuotr. 
  G.Steponavičius traukiasi iš partijos, bet ne iš Seimo.<br>  J.Stacevičiaus nuotr. 
 G.Steponavičius traukiasi iš partijos, bet ne iš Seimo. <br> R.Danisevičiaus nuotr.
 G.Steponavičius traukiasi iš partijos, bet ne iš Seimo. <br> R.Danisevičiaus nuotr.
  G.Steponavičius traukiasi iš partijos, bet ne iš Seimo.<br> T.Bauro nuotr
  G.Steponavičius traukiasi iš partijos, bet ne iš Seimo.<br> T.Bauro nuotr
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2017-04-28 10:32, atnaujinta 2017-04-28 13:23

Atsakingasis sekretorius Renaldas Vaisbrodas patvirtino, kad penktadienį gavo G.Steponavičiaus prašymą išstoti iš Liberalų sąjūdžio partijos.

Neišgirdęs valdybos narių raginimo, G.Steponavičius nusprendė neatsisakyti Seimo nario mandato.

Specialiųjų tyrimų tarnyba patvirtino, kad G.Steponavičius ketvirtadienį buvo apklaustas kaip įtariamasis.

Pirmasis partijos pirmininko pavaduotojas Eugenijus Gentvilas teigė, kad valdybos sprendimas nedelsiant pašalinti politikus, kuriems pareikšti įtarimai, nieko nepakeis nei partijoje, nei išėjusių politikų veikloje.

„Mūsų pozicija, kad įtariamieji neturėtų būti partijos nariai. Iš esmės niekas nepasikeis. Mes tų žmonių neapsaugosime nuo Prokuratūros ir nežadame saugoti, nes jeigu yra problemų – tegul prokurorai dirba savo darbą […] Mūsų sunkus laikotarpis ir ta visa visuma tikrai nekelia reitingų“, - teigė E.Gentvilas.

Pirmininko pavaduotojas teigė, kad G.Steponavičiaus veikloje jis nemato jokios nusikalstamos veikos, todėl linki laimėti bylas, įrodyti savo teisybę ir nuimti bet kokius šešėlius.

Pasiteiravus, apie vidinę liberalų atmosferą, jis teigė, kad iš partijos niekas neišsilakstė ir neišsilakstys ir apie reorganizaciją nėra jokios kalbos: „Nėra nusiteikimo partijoje išsilakstyti ar panašiai, kad sunkus laikotarpis, tai taip. Turbūt dar sunkesnis buvo pernai gegužės 12 dieną, bet niekur neišsilakstėme ir susimobilizavome“.

Liberalų sąjūdis - kritinės būklės

S.Gentvilas teigė, kad valdybos posėdyje buvo vienbalsiai priimtas sprendimas, kad partijos nariai, kuriems oficialiai pareikšti įtarimai, turi nedelsdami pasitraukti iš partijos ir politinių pozicijų.

„Mes neginsime tų žmonių ir jie turi atsakyti į teisėsaugos klausimus. Mes esame ryžtingi ir netapsime partija, kur stojame partijos vardu už kiekvieno, kuriam pareikšti įtarimai“, – sakė S.Gentvilas.

Jaunasis Seimo narys teigė, kad liberalai supranta, jog partija yra „kritinės būklės ir išsivalymas bei atsiribojimas yra būtinas“.

Ketvirtadienį Liberalų sąjūdžio valdyba priėmė sprendimą, kad bet kuris partijos narys, kuriam yra pareikšti oficialūs įtarimai baudžiamojoje byloje, turi nedelsdami pasitraukti iš partijos ir einamų politinių pareigų. To nepadarius partijos nariai bus šalinami iš partijos. Ši nuostata galioja ir asmenims, kurie yra sustabdę savo narystę partijoje.

Pašalino Šarūną Gustainį

„Liberalų sąjūdžio valdyba taip pat pašalino iš partijos narystę joje anksčiau sustabdžiusį buvusį Seimo narį Šarūną Gustainį. Toks sprendimas buvo priimtas paaiškėjus, kad buvusio Seimo nario veikla prasilenkė su partijos įstatais ir skaidrumo standartu", – skelbiama partijos „Facebook" puslapyje.

Pats Š.Gustainis savo „Facebook" paskyroje skelbė pasitraukiantis iš politikos ir atsisakantis Vilniaus tarybos nario mandato.

„Noriu informuoti jus, kad pasitaręs su šeima ir viską gerai apgalvojęs priėmiau sudėtingą sprendimą – palieku didžiąją politiką ir atsisakau Vilniaus tarybos nario mandato. Sprendimas brendo jau seniai, o pastarųjų savaičių viešos sąmokslo teorijos bei gandai mano bei liberalų atžvilgiu padėjo paskutinį tašką.

Sprendimą atsisakyti tarybos nario mandato priėmiau ne todėl, kad jaučiuosi kaltas, kažką blogai padaręs ar bijantis teisėsaugos, o todėl, kad esu atsakingas ir principingas žmogus ir puikiai suprantu, kad niekaip nesibaigiantis ikiteisminis tyrimas, kuriame aš turiu spec. liudytojo statusą, trukdo mano, kaip tarybos nario veiklai bei sudaro pagrindą įvairioms tolimesnėms politinių oponentų spekuliacijoms.

Politika davė ne tik kritiką

Sprendimą priėmiau, kad apsaugočiau savo šeimą. Politika man „davė“ ne tik gumbus ar kritiką, davė ir patį gražiausią dalyką pasaulyje – šeimą. Auginu keturis mokyklinio amžiaus vaikus ir nesiruošiu leisti patyčių ar kaltinimų jų atžvilgiu dėl Lietuvoje vykstančių karų dėl įtakos zonų politikoje.

Ramia sąžine, užtikrintai galiu pasakyti, kad mano, kaip buvusio Seimo nario bei viešosios įstaigos steigėjo veikla buvo vykdoma griežtai pagal įstatymus.

Labai tikiuosi, kad ikiteisminis tyrimas nebus vilkinamas ir esu pasiruošęs bendradarbiauti su tyrimą atliekančiomis institucijomis (ką, beje, sėkmingai dariau ir iki šiol), kad teisinėmis priemonėmis įrodyčiau, jog jokių nusižengimų nesu padaręs.

Narystę Liberalų sąjūdyje jau sustabdžiau anksčiau. Politikoje visada vadovavausi atvirumo, atsakomybės ir racionalumo principais. Atmetu visas viešoje erdvėje pasirodžiusias ar dar tik atsirasiančias insinuacijas mano ar mano šeimos atžvilgiu.
Buvusiems savo kolegoms linkiu tvirtumo, ryžtingumo ir net pačiose sunkiausiose situacijose išlikti žmonėmis. Kas pavyko ne visiems, beje", – rašė Š.Gustainis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.