Bylų spaudžiami liberalai toliau byra

Korupcijos šmėkla iš politinės arenos pernai pavasarį išsviedė buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, vakar iš partijos pasitraukė vienas jo kūrėjų Gintaras Steponavičius, o dar vienas liberalų veikėjas Šarūnas Gustainis buvo pašalintas.

G.Steponavičius išėjo iš partijos, bet  su politika dar neatsisveikino.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Steponavičius išėjo iš partijos, bet su politika dar neatsisveikino.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2017, 10:56 AM

Teisinės neliečiamybės netekęs G.Steponavičius šią savaitę buvo apklaustas, jam pareikšti įtarimai politinės korupcijos byloje, susijusioje su koncernu „MG Baltic“. Įtariamasis šioje byloje yra ir koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

Prokuratūros teigimu, G.Steponavičiaus veiksmai gali būti kvalifikuojami kaip piktnaudžiavimas siekiant naudos.

Sulaukęs teisėsaugos įtarimų politikas vakar pareiškė, jog išeina iš Liberalų sąjūdžio ir frakcijos Seime, bet parlamentaro mandato neatsisako.

„Motyvas, kodėl neketinu trauktis iš Seimo, yra tai, kad išeidamas aš atsistočiau į vieną gretą su korupcija kaltinamais asmenimis.

Tikrai nesutikdamas su man pareikštais įtarimais dar kartą kartoju: nematau jokio pagrindo sakyti, kad esu klydęs ir padaręs kokią nors nusikalstamą veiką. Ir tai įrodysiu teisiškai“, – teigė G.Steponavičius.

Tuo metu byloje kaip specialųjį liudytoją apklaustą eksparlamentarą dabartinį Vilniaus tarybos narį Š.Gustainį partijos valdyba pašalino iš Liberalų sąjūdžio.

Š.Gustainis vakar pareiškė atsisakantis Vilniaus tarybos nario mandato ir žada trauktis iš politikos.

Seimo liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas pripažino, jog iš prokuroro pateiktos informacijos matyti, kad Š.Gustainio veikla – jo parengta greitųjų kreditų įstatymo pataisa, kuri galbūt naudinga „MG Baltic“, – galėjo būti panaši į sąmoningą veikimą interesų grupių naudai.

Tačiau E.Gentvilas teigė nematąs pagrindo, kad įtarimai būtų pareikšti partijai kaip juridiniam asmeniui. Tiesa, jis negarantavo, jog kas nors iš liberalų negalėjo veikti savo naudai partijos vardu. (BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti