Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis įgėlė konservatoriams: „Jiems reikia išsimiegoti"

Panašu, kad koalicijos partneriams Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) ir socialdemokratams vis dar trūksta sutarimo dėl alkoholio kontrolės įstatymo pataisų. Trečiadienį po koalicijos posėdžio tai patvirtino premjeras Saulius Skvernelis.

S.Skvernelis ir R.Karbauskis sukritikavo konservatorius.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis ir R.Karbauskis sukritikavo konservatorius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 6:29 PM, atnaujinta May 17, 2017, 6:40 PM

    Sutarė ar ne?

    „Dėl alkoholio, matyt, dar galutinai nesutarėme. Dar socialdemokratai svarstys atskiras priemones, kurioms pritarti, o kurioms ne. Balsavimą gal skelbs, klaus visų frakcijos narių nuomonių“, – žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis.

    Jis teigė, kad šiuo metu socialdemokratams nepatinka siūlomos pataisos, kuriomis numatoma riboti alkoholio pardavimus masiniuose renginiuose. Tiesa, ar gali nusileisti socialdemokratams premjeras neatskleidė: „Mes savo poziciją, kaip frakcija, pasakėme, o aš, kaip Seimo narys, balsuosiu taip, kaip galvoju.“

    Tuo tarpu visiškai priešingai po posėdžio kalbėjo „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis. Jis tikino, kad koalicijos partneriai sutarimą rado.

    „Aš manau, kad balsavimas bus toks, koks jis turi būti. Vyriausybės ir komiteto siūlymai turėtų praeiti Seime, turėtų būti priimti. Už juos balsuos dalis konservatorių, labai didelė dalis socialdemokratų, valstiečiai ir lenkų rinkimų akcija, tikiuosi. Aš manau, kad paketas toks, koks pasiūlytas Vyriausybės ir komiteto, bus priimtas“, – kalbėjo R.Karbauskis.

    Patarė išsimiegoti

    „Tai yra partija, kuri dabar reaguoja taip, kaip vėjas pučia. Jeigu tik papučia nepalankiai, keičia poziciją. Vyriausybėje, svarstydami tiek jų įstatymo pataisas, tiek piliečių, mes tikėdamiesi palaikymo „mūsų reformoms“, pritarėme praktiškai visiems konservatorių siūlymams, kas susiję su alkoholio kontrolės įstatymo pataisomis. Dabar pasirodo, kad jie nepatenkinti dėl to“, – kalbėjo S.Skvernelis.

    To paties paklausus R.Karbauskio jis palinkėjo konservatoriams „išsimiegoti“ ir prisiminti tai, ką jie, neva, sakė prieš rinkimus:

     „Jiems reikia išsimiegoti, ramiai apgalvoti, ką jie yra sakę rinkimų metu, prieš tai, po Saviečių (tragedijos – aut.). Tai prisiminus ateitį ramiai į posėdį ir palaikyti Vyriausybės pasiūlymą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.