Sumuštos moterų paplūdimio lankytojos papasakojo apie susidūrimą su iškrypėliu

Mėgavimasis saulės voniomis pajūryje dviem klaipėdietėms baigėsi didžiuliu išgąsčiu ir sumušimo žymėmis. Jų poilsį moterų paplūdimio teritorijoje sutrikdė čia įsiveržęs pagaliu ginkluotas agresyvus vyras.

Krūmuose, esančiuose šalia moterų paplūdimių, dažnai tūno ekshibicionistai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Krūmuose, esančiuose šalia moterų paplūdimių, dažnai tūno ekshibicionistai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
palanga, palangos pliažas, paplūdimys<br>Domantas Umbrasas
palanga, palangos pliažas, paplūdimys<br>Domantas Umbrasas
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė, LR korespondentė

May 18, 2017, 11:25 AM, atnaujinta May 18, 2017, 12:34 PM

Viena moteris nukentėjo nesmarkiai, nes sugebėjo išsisukti nuo užpuoliko, kitai teko ne vienas smūgis – jai buvo tampoma už plaukų, papurkšta dujų balionėliu.

„Popietę atvažiavau į Smiltynę ir įsitaisiau kopose moterų paplūdimio teritorijoje. Čia jau gulėjusi moteris papasakojo, kad prieš valandą išvydo netoliese netinkamai besielgiantį vyrą, akivaizdžiai iškrypėlį. Tą patį asmenį ji jau buvo įsidėmėjusi pernai.

Ji liepė jam liautis ir pagrasino, kad paskambins į policiją. Vyras įtūžo ir pripuolęs prie jos griebė už kaklo, o paskui apsigalvojęs greitai dingo. Moteris įspėjo mus, kad būtume atsargios“, – pasakojo klaipėdietė.

Mėgino trenkti į veidą

Gaivus pajūrio vėjas ir maloni šiluma greitai išstūmė iš galvos nemalonias emocijas, poilsiautoja ramiai gulėjo ir mėgavosi saule.

Staiga ji išgirdo kaimynės šauksmą, kad saugotųsi, nes prie jos artėja vyras su pagaliu rankoje.

„To tikrai nesitikėjau. Prieš tai buvau apsižvalgiusi aplinkui ir nieko įtartina nepastebėjau.

Agresyviai nusiteikęs juodaplaukis vyras su barzda nuo jūros pusės greitu žingsniu ėjo prie manęs, o priartėjęs bandė ranka trenkti į veidą. Spėjau pasisukti, kliuvo į ausį“, – pasakojo nukentėjusioji.

Į moterį papurškė dujų

Tuo metu vyrui pasirodė, kad netoliese esanti kita moteris jį filmuoja mobiliuoju telefonu. Pykčio pagautas jis puolė prie jos.

Iš pradžių į jos pusę paleido pagalį, sužeidė koją. Paskui užpuolikas ėmė moterį stumdyti, kumščiuoti, sučiupęs rankomis purtyti, tampyti už plaukų. Ji šaukė nieko nefilmavusi ir siūlė jam pažiūrėti įrašus telefone. Bet vyras nereagavo. Dar išsitraukė dujų balionėlį ir papurškė į jos pusę. Besiginančiai moteriai dujų čiurkšlė pataikė į krūtinės sritį.

„Vyrai gal būtų pasielgę kitaip ir sulaikę smurtautoją. Mus ištiko šokas: jis buvo nusiteikęs labai agresyviai, akys išsprogusios – normalus žmogus taip nesielgia. Kol atsipeikėjome, jis dingo. Norime perspėti moteris, kad paplūdimiuose būtų budrios“, – sakė viena nukentėjusiųjų.

Moterys parašė pareiškimus policijai. Pagal jų pasakojimą ieškomas maždaug 45–50 metų, vidutinio sudėjimo, tamsesnio gymio, juodų garbanotų plaukų vyras su barzda. Ant dešinės jo rankos švietė didelės apimties tatuiruotė.

Dauguma sėdi krūmuose

Kol kas Klaipėdos paplūdimius pasiekė ne visas vasaros poilsio inventorius, dar nepažymėtos ir paplūdimių nuorodos.

Tačiau tai lyties organus viešosiose vietose demonstruojantiems asmenims – nė motais.

Pajūryje kalbintos moterys pasakojo, kad ir ne sezono metu, ir paskelbus oficialų vasaros sezoną neretai susiduria su iškrypėliais.

Tik dauguma ekshibicionistų paprastai elgiasi atsargiai, slepiasi už krūmų, stengiasi, kad nuogos poilsiautojos jų nepamatytų.

Ne vienas jų buvo sučiuptas ir patyręs moterų kerštą.

Lyties organus demonstruojančių vyrų pasitaiko ne tik pajūryje, bet ir miesto centre.

Pernai sulaukus miestiečių pranešimų keli netinkamai elgęsi vyrai buvo pareigūnų sulaikyti. Jiems iškeltos baudžiamosios bylos ir skirtos bausmės. Už viešosios tvarkos pažeidimą numatyta bauda, viešieji darbai, laisvės apribojimas arba areštas.

Parodo vyriškumą

Ekshibicionizmas – lytinis nukrypimas demonstruoti lyties organus. Labiau būdingas vyrams, nes moterų anatomija nėra tam pritaikyta.

Vyras apsinuogindamas susijaudina, pajunta erekciją ir kartais spontanišką orgazmą.

Kai kuriuos vyrus labai jaudina pats moters išgąstis pamačius jo nuogą varpą. Į ekshibiocionizmą dažniausiai linkę jauni ar vidutinio amžiaus vyrai, užimantys visuomenėje tam tikrą padėtį, bent jau pusė jų – gabūs, dauguma turi šeimą.

Šis nukrypimas dažniausiai atsiranda dėl nemalonios monotonijos. Tokie vyrai būna nedrąsūs, jaučiantys nevisavertiškumo kompleksą arba ypač drovūs. Demonstruodami savo lyties organus jie nori parodyti savo vyriškumą.

Teisiniu pagrindu ekshibicionizmas viešumoje draudžiamas, tačiau skiriant bausmę remiamasi psichologo ir psichiatro tyrimų išvadomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.