Virš Baltijos jūros – didžiausias šiemet Rusijos karinių orlaivių aktyvumas

Baltijos šalyse oro policijos misiją vykdantys NATO naikintuvai praėjusią savaitę šešis kartus kilo lydėti virš Baltijos jūros skridusių Rusijos karinių orlaivių.

NATO naikintuvai praėjusią savaitę šešis kartus kilo lydėti virš Baltijos jūros skridusius Rusijos karinius orlaivius.<br>R.Vitkaus asociatyvioji nuotr.
NATO naikintuvai praėjusią savaitę šešis kartus kilo lydėti virš Baltijos jūros skridusius Rusijos karinius orlaivius.<br>R.Vitkaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2017, 2:30 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:22 PM

NATO lėktuvai lydėjo rusų naikintuvus, transporto ir vieną žvalgybinį orlaivį. Dauguma jų skrido su išjungtais automatiniais atsakikliais, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Praėjusią savaitę Karaliaučiuje vyko oro gynybos pratybos, jose dalyvavo naikintuvai „Su-27“. Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo atstovas Tomas Pakalniškis BNS nekomentavo, ar padidėjęs rusų orlaivių aktyvumas kaip nors susijęs su šiais mokymais.

NATO oro policijos naikintuvai iš viso šiemet 24 kartus lydėjo Rusijos orlaivius.

Pernai tokių atpažinimo ir palydėjimo operacijų buvo 110. Prieš dvejus metus NATO naikintuvai kilo apie 160 kartų, 2014 metais – 140 kartų, o 2013 metais – 47 kartus.

NATO šalių naikintuvai oro policijos misiją vykdo iš bazių Šiauliuose ir Estijoje. Naikintuvai paprastai keliami palydėti Rusijos orlaivių, skrendančių virš Baltijos jūros į Karaliaučiaus kraštą iš žemyninės Rusijos dalies ir atvirkščiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.