Vilniaus tarybos narys britas posėdžių salėje pasijuto nesaugus

Vilniaus tarybos narys Markas Adamas Haroldas, viešai, toli ir į negražią vietą internete pasiuntęs Lietuvą, pasijuto nesaugus savivaldybės posėdžių salėje.

M.A.Haroldas trečiadienį nutarė palikti savivaldybės posėdžių salę.
M.A.Haroldas trečiadienį nutarė palikti savivaldybės posėdžių salę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-08 14:23

Per trečiadienį vykusį savivaldybės tarybos posėdį politikai sulaukė netikėto M.A.Haroldo pareiškimo: jis pareikalavo, kad iš salės būtų pašalintas asmuo, kuris jį pastūmė per praėjusio tarybos posėdžio pertrauką.

Kas tas asmuo, M.A.Haroldas nepatikslino.

Iš pradžių tokį kolegos reikalavimą kiti tarybos nariai pasitiko su šypsena.

Lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis prisiminė, kad jo oponentas Vidas Urbonavičius ne kartą yra siūlęs eiti iš salės parūkyti.

„Bet už tai aš jo nesiūlau išvesdinti“, – juokavo J.Kaminskis.

Tuo metu meras Remigijus Šimašius patarė M.A.Haroldui nurodyti asmenį, kuris esą prieš jį smurtavo.

Tačiau britas jau buvo išskubėjęs iš salės, kurioje jam neva pasirodė nesaugu.

Liberalas Vaidotas Ilgius palaikė M.A.Haroldą sakydamas, kad jeigu jis jaučiasi nesaugus, reikia imtis priemonių. Kiti politikai tvirtino, kad iš salės išvesdinti asmenis gali tik policija.

Vis dėlto tarybos nariai nutarė balsuoti, ar pavojingas nežinomasis turi palikti salę. Tačiau paaiškėjo, kad nėra kvorumo.

R.Šimašius patarimo kreipėsi į teisininką Egidijų Varonecką. Teisininkas pacitavo tarybos reglamentą, kuriame nurodyta, jog nepagarbiai besielgiantys, triukšmaujantys posėdžių metu asmenys gali būti išprašyti iš salės.

Prieš porą metų kilo triukšmas, kai M.A.Haroldas socialiniame tinkle parašė: „Fuck you Lithuania.“ Taip jis išreiškė nepasitenkinimą, jog Lietuvoje nėra vienalyčių asmenų partnerystės.

Savivaldybės Liberalų sąjūdžio frakcija šį nario M.A.Haroldo pareiškimą apsvarsčiusi įvertino kaip nederamą ir priėmė sprendimą šalinti Vilniuje gyvenantį britą iš savo frakcijos.

O Vilniaus apygardos teismas nutartyje konstatavo: politikas, pavartojęs žodžių derinį – keiksmažodį su Lietuvos valstybės pavadinimu, šiurkščiai pažeidė politikui keliamus elgesio ir etikos reikalavimus.

Pats M.A.Haroldas mėgino teisintis griebęs Didžiosios Britanijos Oksfordo universiteto parengtą anglų kalbos definicijų žodyną, kuriame žodis „fuck“ vartojamas pykčiui, nepasitenkinimui bei nustebimui reikšti, tačiau etikos sargai buvo neperkalbami.

Jie tvirtino, kad tarybos narys pažeidė ne vieną valstybės politikų elgesio principą, ir pareikalavo iš jo atsiprašyti. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.